Anyukák szerintetek a bérlőnél kell legyen a lakás összes kulcsa? A tulajnál nem maradhat egy sem?
2 albérletben éltünk eddig,az előzőben volt kulcsa a főbérlőnek,de soha nem jött bejelentés nélkül.A mostaninak nincs kulcsa,miután ajtócsere volt,az összes pótkulcs nálunk van,azt mondta,neki nem kell.
De én maximálisan megérteném azt is,h azt mondja a főbérlő,h kell neki kulcs..
Azt hiszem a holnapi nap meg is mondom nekik.
Még az óraállást se lehetett leolvasni,se a régi tulajnak se nekem.
Gyorsan mondj nekik búcsút.
Tapasztalat, hogy később az ilyen hozzáállású bérlőkkel csak bajod lesz.
Majd találsz másik bérlőt később.
Sajna van egy olyan sejtésem, hogy az se lesz egyszerű menet, mire kiteszed őket, de ne legyen igazam.
Igen értem és köszönöm h segítettetek dönteni.
Én is félek h majd nem akarnak elmenni,dehát velem nincs szerződésük....és nem is kell pénzt adjunk egymásnak.
Én elküldeném őket.
Amúgy igen, legyen nálad kulcs a későbbiekben.
Jól van holnap megírom.
Mégegyszer köszönöm.
Én már elég sok albérleten túl vagyok, jelenleg is bérlő vagyok, de én is azt mondom, hogy ezektől szabadulj meg minél előbb. Ott valami sumákság van, hogy még a lakbérért se akarják, hogy felmenj. Elsőre az a tippem, hogy valami irgalmatlan nagy disznóólban élnek. Én sem vagyok a rend mintaképe, de azért mocsok nincs, és ha jön a főbérlő, akkor mindig rendet rakok :) Aki ehhez is lusta, hogy havonta egyszer rendet csináljon, annál nem csak rumli van, hanem kosz, mocsok, disznóól. Mert hát nálam inkább az a helyzet, hogy összehajtogatott ruhák nincsenek rögtön elrakva, könyvek itt is, ott is, szóval ilyesmi, de láttam én már olyan lakást (ez volt az, amit nem vettem ki), ahol még bent volt az előző bérlő, és egyszerűen gusztustalan volt, a padló ragadt mindenhol, a szőnyeg foltos, a sarkokban látszott, hogy még az életben nem volt soha felmosva, a tűzhelyen a rászáradt zsíros szutymák, amibe már hajszálak voltak beleragadva, szóval undorító volt. Ott sem tudta a tulaj, hogy mi a fene van, de náluk is ez volt, hogy a saját lakásába sose mehetett fel, lakbérért sem, mert mindig utalták neki. Akkor derült ki, hogy milyen állapotok vannak, amikor mentem megnézni, és jött a tulaj is. Hát ezek után nem kellett.
Nézd, ez a kulcskérdés egy olyan dolog, hogy van, aki bizalmatlanabb, van, aki kevésbé. Az jogos elvárás, hogy a tulaj se mászkáljon fel se bejelentés nélkül, de a lakó tudta nélkül meg főleg ne. A bérlőnek az az otthona, hiába nincs az ő tulajdonában, fizet érte, hogy ott békén legyen hagyva. Ehhez joga is van. Na most, van, aki megbízik annyira a tulajban, hogy nem érdekli, hogy van-e kulcsa vagy se, elhiszi, hogy nem fog bemászkálni, és van, aki bizalmatlanabb.
Ahol mi lakunk, itt van is kulcsa a tulajnak meg nincs is. Ugyanis három zár van. Neki csak ahhoz van kulcsa, ami gyárilag az ajtón van, viszont azt nem használom. Van még egy zár, meg egy hevederzár, azt az előző lakók szereltették fel, de mondta is a tulaj, hogy nagyon vigyázzak a kulcsokra, mert ő abból nem másoltatott, ha elhagyom, akkor hívhatok lakatost, mert ő nem fog tudni beengedni.
Egyébként engem nem zavarna, ha lenne kulcsa, nem nézem ki belőle, hogy bejárkálna, pláne, hogy nem is lakik a közelben, és amúgy is, van jobb dolga, mint utánam kutakodni. Hasznos lehet olyan esetben, ha elutazunk napokra, és valami gond van. Ha elhagynám a kulcsokat, az annyira nem lenne baj, mert van pótkulcs, én direkt másoltattam, legyen csak a szüleimnél, ők úgyis gyakran jönnek unokára vigyázni, ne kelljen bezárni őket, hadd tudjanak lemenni boltba, játszóra, stb.
De a lényeg az, hogy szerintem nem gond, ha van a tulajnál kulcs, de tartsa tiszteletben a bérlőt.
Viszont amit a te bérlőid csinálnak, az nagyon nem okés, szerintem vagy irdatlan nagy disznóólban élnek, vagy valami olyasmit csinálnak otthon, ami nincs benne a szerződésben, és ezt próbálják titkolni, vagy valami más módon át akarnak vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!