Vinnétek oviba? Megviselné? Szeptemberben költözünk, születik a kistesó. Szóval új lakás, kistesó és mehetne obiba is. De vigyem? Nem sok ez az ú dolog?
Biztos hogy csak januárban vinném.
Hogy akarod beszoktatni egy újszülöttel?
Első vagyok még.
Az lemaradt, hogy számítani lehet rá, hogy rögtön összeszed mindenfajta betegséget az oviban, ami a pici babának (sem) jönne jól!
Egyébként az én lányaim között 23 hónap a különbség, augusztusban született a pici, és egy egész évet a két kicsivel töltöttem. Szép volt, fárasztó, de szerettem.
A következő év már úgy telt, hogy a nagyot vittem oviba, a picivel meg itthon voltam. MIvel fél napos volt a lányom, ebéd után elhoztam, nem volt annyira könnyű, néha úgy éreztem, könnyebb volt itthon lenni a kettővel, mint az ide-oda húrcibálás. (Persze a lányomnak az ovi szuper volt, tehát összességében megérte)
De az első fél év tényleg a betegségekről szólt. Pár nap ovi, egy-másfél hét otthon. A pici lányom a betegségek felét elkapta, úgy is, hogy még szopizott.
Ja, és a beszoktatás napjaira le kellett passzolnom a kicsit, hogy a naggyal tudjak lenni, még úgy is, hogy 3 nap alatt beszokott. Egy újszülöttel ezt nem igazán tudod megcsinálni.
Szülés előtt 2-3 héttel kiszámíthatatlan, hogy Te hogyan leszel. És ha előbb érkezik a kicsi? És ha be kell feküdnöd előbb valamiért?
Én még januárban sem vinném, hanem hagynám itthon még egy évet. Persze ha nagyon szereti a közösséget, akkor meggondolnám.
Egyébként még ha szeret is közösségbe menni, amikor a kicsi érkezik, nem lenne szerencsés, mert minden nyavaját hazavinne a kicsinek. Így is fog, de akkkor még többet vinne.
Apa, nagyszülők vigyék majd sokat játszótérre, aztán majd Te is a kicsivel, aztán már utána össze tudtok járni más kisgyerekes ismerőseiddel is, így - talán - ki lesz elégítve a társasági igénye is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!