én ecetes borogatást tettem rá nekik, és rögtön itattam kalcium injekciót kis vízzel keverve.
Persze mázlifügggő, hogy hol a csípés, nálunk szerencsére csak kézen-lábon fordult elő, és nem kapott el fő eret soha.
ennél többet nem tudom, mit lehet tenni házilag amúgy, kíváncsian várom a válaszokat :)
2012. márc. 22. 12:46
2/11 anonim válasza:
állítólag a kettévágott vöröshagyma is jó rá!
2012. márc. 22. 12:51
3/11 anonim válasza:
A megrágott dohányról is azt tartják, hogy csökkenti a fájdalmat. A gólyahír, és az útilapu összetört levele is jó a darázs csípésre. Jéghideg vizet, és jégkockát is lehet a sebre tenni. A vízbe tett néhány csepp citromlé, a csípés lúgosságát van hivatva csökkenteni. Ezután gólyahírből készített kenőccsel kenik be a csípést, hogy csökkentsék a gyulladást.
2012. márc. 22. 12:55
4/11 A kérdező kommentje:
óóó, bocsi félreérthetően fogalmaztam. HÁzi patika alatt azt értettem,hogy mit célszerű itthon tartani ha baleset éri pl. kötszer, betadni, ....
2012. márc. 22. 12:57
5/11 A kérdező kommentje:
*betadin
2012. márc. 22. 12:57
6/11 anonim válasza:
Mi ecetet szoktunk rátenni rögtön, aztán panthenol spray vagy kenőcs, valamint calcimusc ampullából egyet megitatok a gyerkőccel, ha kell nurofenes fecskendővel.
Többet nem tudsz tenni.
2012. márc. 22. 13:10
7/11 anonim válasza:
Előző a darázscsípésre vonatkozott.
Horzsolásra betadin, de azt mondják a curiosa is nagyon jó.
2012. márc. 22. 13:11
8/11 anonim válasza:
Rovarcsípésre a Fenistil gélt szoktam használni és Calciumot.
2012. márc. 22. 14:11
9/11 anonim válasza:
Előző vagyok, a Fenistil csepp is jó.
2012. márc. 22. 14:11
10/11 anonim válasza:
Engem múlt héten csípett meg darázs. Rohantam haza calcimust-ot inni (egy ampullát) és utána ecetes vízzel borogattam.
Szerintem jó ha van otthon calcumusc. Fel kell íratni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!