Tanácsot kérnék -jó sokat ha lehet kisfiam 28 hónapos novemberben lesz 3 éves bölcsibe tudnám adni heti 3 napra szeptembertől vagy adjam inkább oviba? én nem látom érettnek az ovira és nem sokára szülök, talán a három nap nem viselné meg annyira
Hova irassam? oviba nem is biztos, hogy felveszik , nem szobatiszta , tud enni kanállal de nem akar stb
megksözönöm ha sokan válaszoltok:)
nézd meg, melyik intézmény "jobb". Dadákat, óvónőket, beszélj velük, mennyire törődnek a gyerekkel, kell-e fizetni a bölcsiért.
Én a bölcsi mellett szavaznék, ha szimpi neked, de mondom, ez gondozónő-és intézményfüggő is.
Mikor szülsz? Én nem biztos, hogy beadnám valahova is. Sok gyerek ilyenkor úgy érzi, hogy mivel jött a tesó, ő már "nem kell" otthon. Persze más, ha most szülsz, és majd csak egy fél év múlva adod be, akkor talán addig megszokja a tesót stb. Mi lenne, ha csak jövő szeptemberben adnád be? Legalább nem hozna haza egyelőre egy csomó betegséget a picinek.
27 hónapos és 7 hónapos gyerkőcök anyukája :)
köszi mindenkinek június elején szülök és szeptembertől adnám , mert azért szerintem kell neki a társaság
tök tanácstalan vagyok, mi a jó:(
bár én is a heti 3 nap bölcsihez állok közelebb
A fiam is novemberi, elég necces az ovis felvétele, de ő már jár bölcsibe szeptembertől. Én nem is gondolkodok most ovin, mert az egész csoport úgy ahogy van megy tovább a bölcsben még egy évet (december-januáriak a többség)
Nálunk is augusztusban, pont a bölcsiszünetben jön a tesó, lehet, hogy még szeptember első heteiben nem fog menni, de utána igen. Mondjuk nálunk más, mert ő már megszokta.
Ami miatt a bölcsire szavazok én is, hogy két gondozónőre jut 12 gyerek, míg az oviban 25-re 1 ovónő. Egyébként is évvesztes lesz, akkor inkább a bölcsiben maradjon még ilyen kicsin, mint a nagyok közt az oviban... A bölcsiben megtanul kanállal enni két nap alatt egyedül :o)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!