Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha tavaly nem volt meg a 180...

Ha tavaly nem volt meg a 180 biztosításban töltött napom (szeptembertől dolgozom), és idén novemberben szülök, akkor mi alapján számítják ki a gyedem alapját? 2009 szeptemberétől folyamatos a munkaviszonyom.

Figyelt kérdés
2010. máj. 31. 19:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Akkor a szülést megelőzően számolnak vissza 180 napot, max. 2010. január 1-ig.
2010. máj. 31. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja, bocsi, így csak a tgyás lapját számolják, mivel a gyed-et 2011-ben igényled, így annak az alapja automatikusan a 2010-es jövedelmed lesz.
2010. máj. 31. 20:52
 3/5 anonim ***** válasza:

talán itt be tudod állítani pontosan, és kiszámolja, mire számíthatsz.

[link]

2010. jún. 1. 07:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nem lehet beállítani elég pontosan az adatokat...
2010. jún. 1. 08:50
 5/5 anonim ***** válasza:

A kalkulátor nem arra való. Hiszen csak egy kalkulátor, nem mérlegel, úgy készítették el, hogy ha minden jogosultság adott, akkor összeget számoljon.

De bemásolom ide neked a törvény vonatkozó részét, kérlek ne zavarjon meg, hogy táppénzt ír, mert a törvény azt is leírja, hogy a tgyást és a gyed-et ugyanazon szabályok szerint kell számítani, mint a táppénzt. Így csak hivatkozik erre a paragrafusra. Értelemszerűen helyettesítsd be a tgyás szót a táppénz szó helyett.

(3) Ha a biztosított a (2) bekezdésben megjelölt időtartam alatt nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, a táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdő napját megelőző 180 naptári napi jövedelem napi átlaga alapján kell megállapítani. A 180 naptári napi jövedelmet legfeljebb a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári év első napjáig lehet figyelembe venni, ha a biztosítási idő folyamatos.

Ez ugyanaz, amit én írtam neked korábban, csak azért másoltam ide a törvény részletet, hogy megnyugodj:) A gyed-re meg ez nem vonatkozik, hiszen gyed-et a jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben elért jövedelem alapján kell megállapítani. Az meg neked a 2010-es jövedelem.

2010. jún. 1. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!