Ha tavaly nem volt meg a 180 biztosításban töltött napom (szeptembertől dolgozom), és idén novemberben szülök, akkor mi alapján számítják ki a gyedem alapját? 2009 szeptemberétől folyamatos a munkaviszonyom.
A kalkulátor nem arra való. Hiszen csak egy kalkulátor, nem mérlegel, úgy készítették el, hogy ha minden jogosultság adott, akkor összeget számoljon.
De bemásolom ide neked a törvény vonatkozó részét, kérlek ne zavarjon meg, hogy táppénzt ír, mert a törvény azt is leírja, hogy a tgyást és a gyed-et ugyanazon szabályok szerint kell számítani, mint a táppénzt. Így csak hivatkozik erre a paragrafusra. Értelemszerűen helyettesítsd be a tgyás szót a táppénz szó helyett.
(3) Ha a biztosított a (2) bekezdésben megjelölt időtartam alatt nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, a táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdő napját megelőző 180 naptári napi jövedelem napi átlaga alapján kell megállapítani. A 180 naptári napi jövedelmet legfeljebb a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári év első napjáig lehet figyelembe venni, ha a biztosítási idő folyamatos.
Ez ugyanaz, amit én írtam neked korábban, csak azért másoltam ide a törvény részletet, hogy megnyugodj:) A gyed-re meg ez nem vonatkozik, hiszen gyed-et a jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben elért jövedelem alapján kell megállapítani. Az meg neked a 2010-es jövedelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!