Ha felveszik a kislányomat szeptembertől bölcsődébe, és én novemberben szülöm a kistestvérét, kirakják a nagyot az intézményből?
Elvileg nem mehet bölcsibe ha te nem dolgozol. Nem kötekedésképpen, csak nem értem. Milyen indíttatásból adod bölcsibe a gyereked, ha most szülöd a másodikat. Gondolod hogy ez jót tesz a nagynak, és nem lesz még nagyobb testvérféltékenység, és olyan érzése hogy elpaterolod a kicsi miatt? Hány éves amúgy a nagy? És légyszi azt hagyjuk hogy kell neki a gyerektársaság. Ebben a helyzetben elsősorban a család kellene neki.
Tapasztalatból beszélek. Én 3,5 évesen próbáltam oviba adni a lányom. A tesója akkor volt 9 hónapos. Ne tudd meg milyen cirkusz volt. Végül abbahagytuk. 4 évesen kezdtük újra. Olyan mint az álom. Imádja az ovit.
A nagy most 20 hónapos. Az indíttatás annyi, hogy dolgozom, de itthon. Szülés után 2 hónappal kezdtem, mert szükség volt rám, és úgy alakítottam a napirendünket, hogy mindenre legyen időm. Természetesen a mostani szülés után kihagyok néhány hónapot, de folytatni szeretném a munkát, mert nem mindegy anyagilag, és a gyerekek is megnőnek egyszer.
Persze, munkáltatóit tudok adni a bölcsibe, de nem vagyok biztos benne, hogy ilyen helyzetben el is fogadják, hisz néhány hónapig más dolgom se lesz, csak a gyerekekkel foglalkozni.
A cirkuszolás miatt pedig nem félek. Gyerekfüggő és szülőfüggő, szerintem.
1 . csak akkor veszik fel ha visze munkáltatóit...ez elég hihetetlen lesz 30x hetesen nagy poccal,de a mai világban bármi lehetséges, bele nem szólhatnak...
2. bölcsifüggő! nálunk a nagy a kicsi 21 hetes koráig maradha , utána támogatás kérdése (muhaha :( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!