Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vegyescsoportba járt idáig a...

Vegyescsoportba járt idáig a kisfiam az oviban, feltették a kérdést, hogy szeretnénk e ha az iskola előtti évben jövőre iskolaelőkészítős osztályba járjon, mi lenne a jó?

Figyelt kérdés

Figyelemzavaros kisfiú,értelmileg rendben van,de nagyon mozgékony.Egész évben hordtam magánúton fejlesztésre,ahol nagyon dícsérték,hogy értelmileg már iskolaérettségi szinten van,viszont a viselkedése még egy kicsit csintalan,bohóckdik,másokat próbál nevettetni.

Kétfajta iskolaelőkészítős ovis csoport közül is választhatunk,van egy erősebb és egy gyengébb közül.

Én az erősebbre gondoltam,hogy legyen csak rákényszerítve még az iskola előtt arra,hogy igenis a tanórán megülünk,figyelünk,nem kiabálunk be,jelentkezés nélkül.

Itt még úgysincsen következménye annak,ha ez nem sikerül teljesen neki és jobban átláttják majd,hogy merjék e engedni iskolába .

DE akár maradhatunk is a vegyescsoportban ,ahol már igen sok borsot tört az óvónénik orra alá,főleg amíg még kissebb volt,mert most már azért sokat változott ,ezalatt a pár év alatt (3 évesen kezdete az ovit,most 5,5 éves).

Itt megszokott környezetben lenne,de nem tudnának vele olyan szinten készülni az iskolára.

2012. márc. 20. 09:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Mivel nem jár semmilyen következménnyel, ha nem azt csinálja amit kéne én áttetetném az erősebbikbe.

A fiam unokahúga volt hasonló, figyelemzavaros, valószínű dislexiás is, de az anyja nem foglalkozott ilyenekkel, nem vitte nev tanba stb. Kierőszakolta, hogy mehessen suliba. Ennek eredménye az lett, hogy megbuktatták, mint a huzat és kisegítőbe tették. Annyi haszna volt, hogy úgy fogták fel, mint egy iskolaelőkészítőt, nem íírják bizonyítványba és megtanulta, hogy 45 percig a fenekén kell ülni, meg amiket te is leírtál.

Fiadnak is jót tenne valószínűleg, nem lenne rossz amikor már élesbe megy.

2012. márc. 20. 09:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Én egy figyelemzavaros gyereket nem kényszerítenék a fenekén ülni, sőt, valószínűleg kérném, hogy még egy évet hadd maradjon oviban. A figyelemzavar - mivel fejlesztésre is jártok - szépen lassan csökken, de idő kell neki és nem várhatod el a gyerektől, mert nem képes rá (megjegyzem, egy nem figyelemzavarosnak is brutál a 45 perces tanóra) hogy "megjavuljon". A rákényszerítés soha nem megoldás, és ne csodálkozz, ha vissza is fejlődik miatta a kisfiad.
2012. márc. 20. 12:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Én nem venném el tőle ezt az egy gondtalan évet. Sőt én kérném hogy maradhasson még egy évet oviban, hogy javuljon a koncentrációs készsége, és időt nyerjünk. Lesz gondja éppen elég a suliban, miért kellene megszívatni már egy évvel korábban.
2012. márc. 20. 12:49
 4/6 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólást !

Igen sejtem,hogy rákényszerítéssel nem fog képessé válni az elmélyült,hosszas figyelemtartásra...csak kudarcok és visszafejlődés ,újabb magatartási problémák jönnek majd a meglévők közé,ha nagyon szigorúan követelik a gyerekektől az iskolai normák betartását az iskolaelőkészítős óvodai csoportban.

A fejlesztése megoldott (iskolaelőkészítős óvodai csoport nélkül is),nem sajnáltam rá a pénzt már régóta járatom és nagyon dícsérik is,hogy nagyon okos.

A gyógypedagógus akihez magánúton járunk ismeri ezt az ovit és délután ovi után éppen ma viszem hozzá a kisfiamat ,az ő véleménye sokat számít majd.

2012. márc. 20. 12:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok, mit mondott akinél voltatok?
2012. márc. 22. 14:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Azt,hogy eszembe ne jusson az iskolaelőkészítős óvodai csoport és ugyanezt mondták az óvónénik is akikhez idáig járt.
2012. márc. 22. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!