Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek vigyen pszichologus...

Mit tegyek vigyen pszichologushoz? Ugy érzem Én rontottam el!

Figyelt kérdés

7 éves a kislányom velem alszik el és mostanában elég furcsa dolgokat csínál! Nem megy neki a tanulás, visszabeszél mindenkinek, nem rak rendet magaután olloval elvágja a ruháját és 2 nappal ezelött találtam a szobájában egy fényképet amin az apukájával vagyunk hárman és ceruzával kiszurta az apukája és az én szememet is!

Az apukájával 4 éve vagyunk külön 3 éve van egy kapcsolatom. Elfogadta az új páromat söt májusra várjuk a közös babánkat akit már most imád a lányom!!

Nagyon megilyedtem mikor megláttam a képet kiszurkálva az volt a válasz haragszik az apukájára mert mindig hitegeti hogy elviszi rám meg azért mert kiabáltam vele!!! Nem tudom mit tegyek!!!! Kétségbe vagyok esve nagyon!!!!!!!!!!

2012. márc. 19. 11:12
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Oké köszönöm mindenkinek!!!!!!!!
2012. márc. 19. 12:07
 12/20 anonim ***** válasza:

Mindenképp kell szakember - nem feltétlenül rontottál el bármit is, lehet, hogy egyszerűen csak az a típus a kislányod, aki mélyen elfojtja sokáig a problémáit (ezért nem látszik rajta sem az új párod, sem a születendő kisbaba iránti féltékenység), de mindenképp komoly a probléma, amit jó lenne orvosolni még azelőtt, hogy a kistestvér megszületik.

Viszont én magán pszichológust keresnék, nem tudom, nálatok milyen a nevelési tanácsadó, de rengeteg rosszat hallani róla, lesz--rják az ember fejét. Nektek pedig gyorsan kell a segítség.

Egy jó szakember helyére fogja tenni a dolgokat, ne aggódj, te csak szeresd a gyereket mint eddig, a többi a pszichológus dolga - ha neked van tennivalód, azt is el fogja mondani. Szurkolok, hogy minden rendbejöjjön! És sok boldogságot az új picihez is!

2012. márc. 19. 12:28
 13/20 anonim ***** válasza:

Én elvált szülők egykéje vagyok (voltam, édesapa sajnos már nem él). Én is csináltam, és érdekes, mert én is kiszúrtam a fényképeket, sőt apámat a közös képekről kifirkáltam.

Azért csináltam mert szerettem, és nem jött értem annyiszor ahányszor akartam, nem úgy alakultak a dolgok ahogy én szerettem volna. Azt hogy jöjjön vissza, de akkor még ezekhez a dolgokhoz nem értettem, csak annyit akartam legyen vegyünk. Kb 7-8 éves lehettem.

Fontos hogy az apukával jó legyen a kapcsolatod neked is, és kislányod és lássa ezt, és próbáljatok meg vele közösen beszélgetni.

Engem se vitt senki nevelési tanácsadóba, sem pszichológushoz, mégis itt vagyok.

Először próbálkozzatok az apukával közösen, és ha végképp nem megy, akkor nevelési tanácsadó.

2012. márc. 19. 12:37
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!!!!!! :-)

És hol találok magán gyerekpszichologust?

És vajon mennyibe kerül???

2012. márc. 19. 12:39
 15/20 A kérdező kommentje:
Már probáltam de nem megy új családja van van egy 2 éves lánya is és nem lehet vele beszélni sajnos!!!! Én szeretném a legjobban de valamiért ö tök negatívan áll a dolgokhoz! :-(
2012. márc. 19. 12:48
 16/20 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt a helyzet,a lányom ennyi idős volt hogy elváltunk,és apuka akkor vitte el mikor eszébe jutott(túl sokszor nem)Itt is a mostani párom tölti be az apaszerepet,nagyon szereti,jól megvannak.Ha a az exed ilyen nem tudsz mit csinálni,a gyerek rájön hogy hiába el fogja fogadni ezt.Biztos hogy fájni fog neki.A Ti dolgotok hogy a biztonságot adjátok neki,beszélgess vele többet,mond neki milyen jó hogy van Neked,hogy szereted.Biztos mondod,de ezek szerint többet kell.A viselkedése szerintem figyelemfelhívás.A lányom már 16 éves,és most ment koliba.Ijesztő tüneteket produkált(hogy rákos)én is kértem itt segítséget.De megoldottuk pszichológus nélkül szerencsére(nem volt hajlandó elmenni)Sok beszélgetéssel rájöttem hogy hirtelen védtelennek és egyedül érezte magát tőlem távol,ráadásul egy olyan szobatárssal akivel nem jött ki.A Te kislányod is hasonlót érezhet,hisz az apja elhagyta lényegében,Te meg babát vársz,nem találja a helyét.Félelmei vannak az biztos.A hitegetést én mindenképpen megbeszélném az exel,ne hitegesse(enyém is ezt csinálta)inkább ne mondjon semmit.
2012. márc. 19. 13:23
 17/20 A kérdező kommentje:
Igen probálok vele beszélni talán ha megmutatom neki a képet rájön hogy nem igy kellene viselkednie!!!! Köszönöm mindnkinek sokat segítettetek!!! Kicsit kétségbe vagyok esve de remélem megoldom a problémákat!!!!!! KÖSZÖNÖM
2012. márc. 19. 13:27
 18/20 anonim ***** válasza:

Nekem az tűnt fel, hogy sokat játszik a szobájában. És örül apukájának mikor hazajön. Te is játszol vele sokat ? Mert az nagyon fontos a ti kapcsolatotoknak !

Ha elmentek pszicholósughoz, nem kell a gyereknek tudnia, hogy miért és hova mentek. Elmegyünk beszélgetni egy nénivel, vagy bácsival, hátha tud nekünk jótanácsot adni, hogy ne legyél mérges. Ilyesmit lehet mondani, vagy a végét ennek is le lehet hagyni. Te ismered, te tudod mit bír el a gyerek, hogy ne ellenkezzen.

Szerintem is érik az, hogy féltékeny legyen, ne bízzatok abban, (mint sokan), hogy a kisbaba majd megoldja a helyzetet, és lehetőleg ne akkor kezdjetek változtatni a kislánynál. MIkor baba jön, nem szabad éppen semmiféle változást bevezetni a nagy életében, mert egyből a kicsire fogja és újra féltékenység lép elő.

Játsz vele sokat, értesd meg, hogy néha minden anyuka szigorú. De kevesebb legyen az efféle beszélgetés, inkább maga az élmény együttlét növekedjen, hogy ne csak szöveg legyen, hanem ott mögötte a cselekedet.

Épp elég, hogy az apukája becsapja. ANnak meg megkellene mondani, hogy nem mondja, hogy elviszi a kislányt, vagy jön, vagy bármi a gyereknek, mert szegényt szivatja meg, és ő nem tehet az egészről.

2012. márc. 19. 13:54
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem eszembe jutott még egy gondolat! Próbálj meg beszélni az exeddel, hogy akár jöjjön ritkábban, de azt rendszeresen tegye, legyen kiszámítható. Egy ilyen kisgyereknek nagyon fontos a rendszeresség, mert attól érzi biztonságba magát. És durvábbat mondok, de ha ezt nem tudja megtenni, akkor inkább ne jöjjön. Durva vagyok?
2012. márc. 19. 15:32
 20/20 A kérdező kommentje:

Nem vagy durva ezt mondom neki én is 3 éve de valamiért nem érti meg!!!! Lehet tul ....... vagy direkt csínálja!!! :-(

Nem tudok vele közös nevezöre jutni!!!!!! :-(

2012. márc. 21. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!