Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet kezelni a hisztit?

Hogyan lehet kezelni a hisztit?

Figyelt kérdés

Ma lementünk az egy évesemmel a játszótérre, meg sétálni. Már önállóan jár, de sétánál szépen fogja a kezem. Egy darabig nem is volt vele gond. Egészen addig, amíg meg nem indultunk hazafelé. Mindent elkövetett annak érdekében, hogy kiszabaduljon a kezem közül. Leült a földre, húzta ki a kezét az enyémből, elkezdett "hisztizni". Ha felvettem, tolta el magát tőlem.

Ti hasonló helyzetet hogyan reagáltok le? Hogyan kezelitek? Mit csináltok? Még csak 1 éves, de olyan akarata van, hogy jaj! Nem akarom, hogy a fejemre nőjön, és ő legyen a "főnök".

2012. márc. 17. 14:03
 1/3 anonim ***** válasza:
az én kisfiam ugyanilyen akaratos hisztis szófogadatlan 16 honapos én soha nem ütném meg de amikor rá jön ez a hiszti roham akkor egyedül hagyom had hisztizzen majd megunja ha pl valahol vagyunk és nem akar eljönni onan akkor ott hagyom és elbujok had higye azt h elmentem utána már jön szépen
2012. márc. 17. 14:38
 2/3 anonim válasza:
AZ a lényeg, hogy éreztesd vele, akárhogy is hisztizik, hogy te vagy a főnök. Változtass hangnemet (nem arról van szó,hogy kiabálsz,de hidd el megérzik a hangodból,ha baj van), nézz a szemébe, legyél meggyőző, úgy mondd neki, hogy ezt itt és most hagyja abba. Persze, egy ilyen kicsinél nem mindig működik,de nekem általában bejött. Ahogyan az is, hogy magára hagyom, mert addig hisztizik csak, amíg van közönség. 1-2 sikertelen próbálkozás után rájön majd, hogy teljesen hiábavaló és csak magát fárasztja vele, elérni nem fog semmit.
2012. márc. 17. 18:17
 3/3 anonim ***** válasza:
Én mindig beszéltem hozzá, ha a helyzet úgy hozta, legugoltam hozzá és úgy mondtam neki. Pl. lassan vissza kell fordulni, mert hazamegyünk. Menjünk, mert apa vár, vagy a játékok várnak. A figyelem elterelés nálunk mindig bejött, hogy pl. ott egy kutya, madár és menjünk tovább, gyere, mi is arra megyünk, nézzük meg azt is.
2012. márc. 18. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!