Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudom kezelni 21...

Hogyan tudom kezelni 21 hónapos lányomnál a hisztit?

Figyelt kérdés
Nemrég kezdődött nála, hogy ha valami nem úgy van, ahogy szeretné, akkor tombol, nem találok más szót rá. Pelenkázni gyakorlatilag nem tudom, mert azonnal elkezdi a hisztit, dobálja magát, lemászik a pelenkázóról, most is épphogy le tudtam róla szedni a pisiset, itt bőg mellettem pelenka nélkül. De mindennel ez van. Én már tiszta ideg vagyok, nem tudom kezelni. Próbálok nem foglalkozni ilyenkor vele. Ti hogy kezelitek?
2010. febr. 24. 12:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem 26 hónapos a fiam és még mindig ez van. Már korlátozódnak a hisztik, már csak az öltözés és a pelenkázás a problémás, egyre kevesebb minden. Nagyon nehéz. Próbálok igazodni, elterelni a figyelmét, megnevetettni közben, stb. Több-kevesebb sikerrel. Utána megölelgetjük egymást :-)
2010. febr. 24. 13:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Sokáig eltart a hiszti korszak, 3,5 éves a fiam, naponta hisztizik. Már a kicsi is kezdi 14 hónaposan. Nálunk leginkább a figyelemelterelés vált be, ilyenkor mindig bevetek egy játékot, vagy könyvet, azzal kezdünk foglalkozni, ilyenkor el is felejti miért hisztizett. A naggyal utólag meg tudom beszélni, de amikor hisztizik nem lehet vele szót érteni.
2010. febr. 24. 13:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos a figyelemelterelés nem működik, mert valahogyan be kellene pelenkáznom és amint meglátja a pelenkát üvölt, mindegy, mivel foglalkoztunk előtte. Meg már az az igazság, hogy teljesen kivagyok idegileg, úgy érzem nem vagyok képes bohóckodni. :(
2010. febr. 24. 13:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Második vagyok!

Én még a pelenkázás közben is bohóckodom, adok neki játékot, énekelünk, meg hasolnók!

2010. febr. 24. 19:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én 20 hónapos kislányom is dettó ugyanezeket csinálja mint amit a te kislányod.Kérdeztem hasonlót mit lehet csinálni hiszti ellen otthon, utcán,boltba...stb.

Nekünk a "Hisztimanó" taktika vált be nagyon.Pl.:"Ott fut a hisztimanó ott a sapijának a bojtja ,és hirtelen a másik irányba mutatok nézd milyen gyorsan fut ott a cipője sarka...ide-oda kapkodja a fejét és keresi. :)

Gyorsan megunja és utána mondja,hogy elment. :)

De ajánlották a pohár vizes(langyos)vagy tusolást.

Ezt én még nem próbáltam,mivel rossz idő van és kicsit meg van fázva,de ha jobb idő lesz akkor kipróbálom. :)

Remélem tudtam segíteni.

20hónapos kislány anyukája

2010. febr. 25. 14:01
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek is. Játékot vagy bármit odaadni semmit nem ér, nem érdekli, eldobja. Én is próbáltam már ezeket.
2010. febr. 25. 14:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia

Az én fiam 25 hónapos, most kezdődött nála ez a "jelenség". Nehéz elterelnia figyemét, de játékalszokott menni, meg ha megkérem hogy segítsen, vagy ha igéreknei valamit utánna.

Pelenkázásnál keni a kenőcsöt, adja a popsi törlőt, stb.

Fürdésnél, ő mossa a babaát én meg őt.

Öltözésnél elveszíti akezét a ruha alatt aztán együtt örülönk ha megvan.

stb.

2010. márc. 19. 13:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, bevetem én is a praktikákat! Most sláger az egyik válaszoló által mondott hisztimanó! Keresi. :)
2010. márc. 19. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!