Hogy nevelik azt a gyereket, akire mások azt mondják, hogy "hú de el van kényeztetve"?
Szerintem általában úgy, hogy az ilyen gyerek mindent megkap, amit csak akar. Pl. meglát egy játékot a tévében, kimondja, hogy neki az kell, és másnap már hozza is anyuci/apuci. És nem azért, mert mondjuk jó volt, és jutalomképp, vagy mert szülinapja van, hanem csak úgy. És ezt nagyon hamar megszokja egy gyerek, később már mindenhez így áll hozzá.
Illetve ehhez szokott társulni az, hogy állandóan sztárolják a gyereket. "Kislányom, te vagy a legszebb gyerek az egész oviban/osztályban, hidd csak el, hogy a te hajad a legszebb, a te ruhád a legcsinosabb, stb".
Na kb. így.
Én nem gondolnám,hogy az anyagi jólét automatikusan feltételezi,hogy valaki rossz.
Igen, elkényeztetésnek lehet nevezni, de ettől még a szülő lehet következetes a nevelésben.
Mi szerencsések vagyunk, mindent megkaptunk,amit akartunk. De anyukám nevelt bennünket olyan jól,hogy a magatartásunkkal nem volt gond. A szomszéd néni a mai napig emlegeti,hogy ránk a tesómmal nem kellett 5 percenként ránk szólni.
Később sem lett gond,hogy megvolt mindenünk. Tanultunk, dolgoztunk, egzisztenciát teremtettünk.
Nekem is van egy 3 hónapos babám, szerencsére neki is meg tudunk adni mindent, amit akarunk. Ettől még úgy gondolom,hogy tisztességes, jó magaviseletű gyereket fogok belőle nevelni!
Pusztán anyagi javakkal nem lehet valakit elkényeztetni, mint ahogy az első válaszoló is írta.
Én abban hiszek, hogy ha egy gyerek JÓL van nevelve, akkor sem lesz elkényeztetett, ha mindent megkap amire vágyik. Viselkedéssel könnyebb elrontani egy gyereket, mint pénzzel.
Pl. ha sosem szólunk rá, büszkén meséljük fennhangon hogy milyen "huncutságot" csinált (ami valójában rosszaság volt), vagy ha mindent ráhagyunk.
Aki megvesz a gyereknek sokmindent, de ettől a gyerek még tud viselkedni, azzal nincs baj. Őket az irigy emberek szokták zrikálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!