Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól kell/lehet...

Hány éves kortól kell/lehet elvinni gyermekszemészetre a gyereket?

Figyelt kérdés
Fiam 4,5 éves és kék szemú.A bal szemében viszont van 1 barnás folt már régóta,a szembogaránál,ami pár hónapos korában kezdett látszódni.Az orvosunk különösebben nem foglalkozott vele,engem viszont idegesit,mitől lehet.Jól lát a szemável,nincs vele gond,mégis szeretném megnézetni.Azt hallottam 5-6 éves kor előtt nem ajánlatos szemészeti vizsgálat a gyerekeknek.
2012. márc. 17. 07:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Szemészeti vizsgálatra már csecsemöt is lehet vinni, ami nem megy, ha olvasnia kellene - ez az, amihez idösebbnek kell lennie, de 4 eves kortól már vannak speciális olvasótáblák.

A szemében lévö folt meg csak pigment-felhalmozódás, ez egyáltalán nem ártalmas, csak optikailag szokatlan. Ha téged zavar, akkor menj el a gyerekkel a gyerekszemészetre (vagy ha nincs, a felnött szemész is jó), és nézesd meg, hogy megnyugodjál.

2012. márc. 17. 07:57
 2/6 anonim ***** válasza:
nálunk 1és 3 éves korban kötelező szemészetre vinni.
2012. márc. 17. 08:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha baj van a szemével, akkor egy újszülöttet is lehet vinni. Az én lányom 1 évesen szemüveget kapott. Vidd el, megnyugtatásképpen.
2012. márc. 17. 08:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Az enyémet 11 hetesen látta először szemorvos. Onnantól kezdve 3 havonta, majd félévente hordtam, hordom most is. (3 éves)

A barna pigmentfolt szemészetileg nem fog gondot okozni, maximum esztétikai kifogás lehet vele kapcsolatban. Ha megnyugtat, nézesd meg.

2012. márc. 17. 08:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!A pigmentfolt szerintetek megmarad,vagy idővel felszivódik?Engem nem zavar,meg a fiamat sem (még nem zavarja) de azért biztonság kedvéért majd elviszem szemészetre.
2012. márc. 17. 10:54
 6/6 anonim ***** válasza:
A pigmentfolt a legtöbbször megmarad, de csak különlegességnek számit, ettöl csak érdekesebbnek fogják tartani.
2012. márc. 17. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!