Hogyan kezelnél egy ilyen gyereket?
Egy barátnőm kislányáról van szó,aki borzasztó csintalan gyerek!
Én magam is látom,amikor eljönnek hozzánk,de szegény barátnőm is folyton panaszkodik,hogy képtelen megnevelni a lányát.Most első osztályos,tehát nem is annyira kicsi már.Folyton rossz fát tesz a tűzre,aztán élvezi,ha kiboríthatja a szüleit és semmivel nem tudják jobb belátásra birni.
Volt egy olyan eset,hogy valami nem ment neki a leckecsinálásban és az anyja hiába akart neki türelmesen segíteni hisztizett,hogy nem tudja megcsinálni.Erre már az anyuka is kiakadt és azt mondta a gyereknek,hogy ha nem hajlandó rendesen megcsinálni a leckét,akkor ki fogja dobni az ablakon a könyveit,füzeteit.Ezzel az anyuka kiment a szobából,hogy 10 perc múlva visszajön és ha addigra nem kész a lecke,repülnek a könyvek.Mikor eltellt a 10 perc és visszament a szobába,volt mit látnia!A kislány saját kezüleg kidobálta a könyveket az ablakon,hogy ne kelljen az anyjának!!!Mondhatom a barátnőm,köpni-nyelni nem tudott!
A másik eset az volt,amikor a kislány nem volt hajlandó rendetrakni a szobájában és az apja adott neki egy órát,hogy megcsinálja,mert ha addig nem lesz kész,akkor büntetést kap.A kislánynak esze ágában nem volt összerakodni.Az apja felhúzta magát és egy marék játékot bedobott a kályhába és hozzátette,hogy ha a kislány nem hajlandó összerakodni,akkor a többi játék is a kályhában végzi!Ezek után sem volt hajlandó összepakolni és rezzenéstelen arccal nézte végig,ahogy az apja még egy csomó játékot bedobott a tűzbe.Végül barátnőm pakolt össze a lánya szobájában,mert gndolta,hogy a gyereket az sem érdekelné,ha az össz játékát elégetnék.
7éves létére nem lehet a lánnyal elmenni egy boltba,mert ha valamit nem kap meg képes földhözvágni magát a bolt közepén.Olyan is volt,hogy 3 teljes napon keresztül terrorizálta a szüleit,mert nem vettek meg neki valamit.Kijelentette az anyjának,hogy nem eszik,amig meg nem kapja,amit akar.3 napig alig evett pár falatot és még azt merte mondani az anyjának,hogy"a te hibád lesz,ha éhen halok,mert nem vetted meg nekem ezt és ezt!".Ezek után a barátnőm persze megvette neki,amit akart,hogy ne csinálja tovább a fesztivált.
Amikor nekem ezeket elmesélte a barátnőm teljesen ledöbbentem,hogy,hogy lehet egy gyerek ilyen rafinált és kegyetlen!Az én gyerekeim is szoktak csintalankodni,de eddig soha nem mernének elmenni!Szegény barátnőm már teljesen el van keseredve és nem tudja mitévő legyen!
Nektek mi a véleményetek erről?
az, hogy nem kellett volna neki engedni. Nem 3 éves, aki nem tudja felmérni a tettei következményét.
Nálunk ha hiszti van, csak azért sem veszem meg a csokit, játékot. Nem ér el vele semmi a gyerek, zsarolással sem. Játékot nem égettem volna el, ha nem pakol el a szobájában, akkor így járt, lakjon rumliban. Aztán szégyellje magát a kis barátnői előtt, hogy disznóólban él. Én egyébként az el nem pakolt játékokat be szoktam zárni a szekrénybe, de nekem kisebbek a gyerekeim és még a nappaliban játszanak, nem a saját szobában.
Ha nem csinálja meg a leckét, addig nincs tévé, számítógép, semmi, ülhet ott egész nap. Ha nem ért valamit, elmagyarázom, de ne nézzen már madárnak.
Nem rafináltnak mondanám,egyszerűen úgy ugráltatja az anyját, ahogy akarja, és simán kijátssza az apja ellen.
Tudja, hogy ha kitartó, végül úgyis az lesz, amit ő akar.
"3 napig alig evett pár falatot" ha EGY falatot sem eszik,hidd el feladta volna.
De anyuka nem bírja cérnával.És ez még csak rosszabb lesz.
A barátnőm mindig nagyon türelmes volt a lányával és igyekezett nem elkényeztetni,viszont nagyon úgy fest,hogy valamit mégis elrontott.
A probléma valójában az,hogy semmivel nem lehet a kislányra hatni.Ha azt mondja neki abarátnőm,hogy rosszul viselkedtél,nem mehetsz játszani,akkor egyszerűen nem megy el játszani.Nem is látszik rajta,hogy valamennyire is bántaná a dolog.Nagyon tiszteletlenül viselkedik.Volt már olyan is,hogy amikor büntetést kapott,azt mondta az anyjának,hogy"Azt hiszed,hogy most nagy valaki vagy??Nem érdekel a büntetés,nekem így is jó!"Egyszerűen semmivel nem tudják megfogni,mert mindenre így reagál,hogy "nem érdekel,nekem mindegy,jó lesz így is".Ha ma megbünteti valamiért,holnap újra megcsinálja ugyanazt...teljesen kezelhetetlen!
Már kértek tanácsot,a suliban a pszichológustól,de ott meg furcsán néztek rájuk,mert a kislány a suliban olyan,mint egy kis angyal.Nem is gondolná róla senki,hogy otthon miket visz végbe!
Egyszer azért behívták a kislányt a pszichológushoz beszélgetésre és feltettek neki,pár kérdést,hogy miért viselkedik így a szüleivel stb.Akkor nagy megbánást mutatott és megigérte,hogy többé nem fog így viselkedni,de persze minden folytatódott tovább,úgy,ahogy előtte.Igazából a tanulmányi eredményével sincs baj,mert jó esze van és könnyen tanul és az iskolában a magatartása is rendben van.Majd megemlítem a barátnőmnek,hogy sulin kívül próbálkozzon pszichológussal,vagy családsegítővel!
Az antiszociális és nárcisztikus pszichopaták általában jó intellektusú emberek. Ebből adódóan már gyermekkorban megtanulnak a szülői gyengeségből, felelőtlenségből, érzelmi elhanyagolásból, következetlenségből előnyöket kovácsolni. Serdülőként könnyen válnak deviáns bandák vezéregyéniségeivé. Szocializációjuk során az önérvényesitést tanulják meg legpontosabban. Megnyilvánulásaik öntörvényűek, életvezetésük egyenetlen. Egy ideig szélsőségesen tapadnak eszmékhez, emberekhez, célokhoz. majd - ha már érdekeik másként kívánják - ugyan olyan szélsőségesen el fordulnak, sőt ellenségessé válnak.
Megbízhatatlanok, nincs tartásuk, nincs kitartásuk. Sokan lesznek közülük bűncselekmények elkövetői. Megszenvedi személyüket a család és a munkahelyi közösségek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!