Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak szerintem butaság egy...

Csak szerintem butaság egy anya részéről, meztelenül fényképezni a gyermekét?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elnéztem épp facebookon, hogy nem elég, hogy szinte minden képe a kislányról szól, oké anyai büszkeség ez még alapból érthető is, de azt nem tudom felfogni, és a fürdőszobába fürdésközben teljesen meztelenül amikor áll a kicsi, miért kell lefényképezni.

Bár nekem az is fura, hogy akármit csinál a kicsi levan fényképezve, de hogy fürdéskor minek és miért kell olyan videót felrakni a csemetéről, ahol kisvan mindene ezt nem értem.

A legfelelőtlenebb az egészben, hogy az üzenőfala le sincs védve, bárki láthatja és bárki lementheti. Igaz én még gyerek vagyok, de nem tenném ezt mert egy 15 év múlva ciki fog lenni annak az 1 és fél éves kislánynak, meg nem tudom miért kell azzal büszkélkedni, hogy meztelen, épp olyan kis szép az a kislány, ha van rajt egy pelus is. Szerintem buta csak, és más is fényképezi így, vagy teljesen jogos, hogy felelőtlen viselkedésnek tartom?

2012. márc. 15. 20:55
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, hogy fényképezi, hanem hogy ezeket nagy nyilvánosság elé tárja. Pláne, hogy annyi esze sincs, hogy legalább ezeket a képeket ne publikus módon tegye fel. Túl azon, hogy ezzel könnyen vissza lehet élni, szerintem ez a gyerek személyiségi jogait is sérti. Nem tudom, ez az anyuka mit szólna hozzá, ha valaki róla tenne fel pucér képeket.
2012. márc. 15. 21:10
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Én egyet értek veled. Ugyan fürdés közben fényképeztük már a babánkat, nem kiélezve a meztelenségre, de ezeket a képeket csak is a család láthatja. Amíg fb-n voltunk sem tettünk fel a gyerekről még ruhás képet sem, mert nem akartuk hogy ismerőseink ismerőseinek az ismerősei is a mi fiunkat nézze - főleg a mai világban sosem lehet tudni milyen szándékkal. Aki számít annak mind elküldtük/megmutattuk a képeket. Én a szoptatós képeket/youtube-os videókat sem értem. Persze mindenki tegyen saját belátása szerint, mit hova tesz fel, de azért fura.
2012. márc. 15. 21:13
 3/21 A kérdező kommentje:

Első: Igen valahogy hasonló képp gondoltam, én nem akarom megszólni azt az anyát, csak hát nem helyén való, meztelenül fotózni a gyermekét, gyerekként gondolom így

Második: Hát pontosan, tegye mindenki ahogy akarja, de nekem is nagyon fura, hogy hogy játszodhat le egy anyában, hogy gyorsan hozom a telefont, és a fürdés közben meztelenül ÁLLÓ gyerekem lefényképezem.

A másik, hogy videó is volt, ahol szintén tiszta pucér volt, de se anyába se apába nem merült fel, hogy ruci kéne rá, pedig apa is ott volt a videóba benn...

Ezt nem engedném, ez megalázó lenne a gyermekemmel szembe is

2012. márc. 15. 21:19
 4/21 A kérdező kommentje:

helyesítek: Nem is, hogy hozom a telefont és lefényképezem, hanem hogy utána fel is rakom egy közösségi oldalra.

Lehet ezzel nevelik arra, hogy ne legyen szégyenlős, vagy nem értem, miért kell "puncis" képet felrakni

2012. márc. 15. 21:20
 5/21 anonim ***** válasza:
90%

fiamról sok meztelen kép van. nem csak fürdés közben, de nyáron a kertben gyakorlatilag meztelenül jött-ment egész nap és hát így a kerti képen... :)))meg persze a szobatisztaság tanulásakor is szinte minden képen csupi, arról nem is beszélve, hogy én hülye anya még a bilin ülve is lefényképezem :DDD

jó, nem akarlak cukkolni :)

azzal, hogy valaki felteszi a meztelen gyerekének a képét a netre, nagyon nem étek egyet!

egyik barátnőm is feltett elég sok pucér képet, én szóltam neki, hogy mennyi beteg állat van a világon és igazat adott nekem és leszedte. te is nyugodtan megemlítheted, nincs ebben semmi rossz, ha figyelmezteted

2012. márc. 15. 22:21
 6/21 anonim ***** válasza:
95%

5. vagyok. azért emlékezz vissza mikor kicsi voltál! egészen iskolás korig a gyerekeknek teljesen természetes a meztelenség, nincs szégyenérzetük (normális körülmények között). ugye még az oviban wc ajtó sincs, egymás előtt öltöztünk, stb.

szerintem te most élheted a "szégyenlős" korszakodat, azért nem kell ennyire puffogni mert valaki előkapja a fényképező gépét mikor a gyereke MEZTELENÜL ÁLL a kádban :D

2012. márc. 15. 22:26
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező esetleg a pedofilokra gondolhat, akik így simán hozzáférhetnek az ilyen képekhez. Nyilván az anyuka nem akart semmi rosszat, biztos nagyon büszke a kislányára, stb. De én sem tennék, soha nem is tettem fel meztelen képet a gyerekeimről a netre, eszembe sem jutott. Mondjuk én nem is vagyok annyira rákattanva a fotózásra, hogy minden pillanatban lőjem a képeket.

Egyébként tényleg úgy van, hogy a pár évesek még nem szégyenlősek, a mi bölcsinkben is lányok-fiúk simán pisilnek egymás mellett, utána mennek kezet mosni a letolt kisnadrágban, és nem érdekli őket, hogy közben még fel sem öltöztek és mindenük kinn van :-)

2012. márc. 15. 22:48
 8/21 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is van egy ismerősöm aki feltett ilyen képet a kislánya hanyatt fekszik szétrakott lábakkal,látszik minden.Arról nem is beszélve hogy 1-2 hetes lehetett,hát nem volt kicsit se szép látvány.Ő is képek tömkelegét tölti fel a gyerekről.Magunknak csináltunk mi is meztelen képet,de hason fekve,ülve stb.
2012. márc. 16. 07:33
 9/21 anonim ***** válasza:
93%

meztelen képek vannak kisfiamról is. De csak a családi fotóalbumba. Nem rakom ki közösségi oldalra.

Ne tégy előre olyan kijelentéseket, hogy: "Bár nekem az is fura, hogy akármit csinál a kicsi levan fényképezve, de hogy fürdéskor minek és miért kell olyan videót felrakni a csemetéről, ahol kisvan mindene ezt nem értem."

Majd ha lesz gyermeked, te is megtudod, hogy minden kis mozzanatát le fogod fényképezni.

Szóval összefoglalva, a meztelen fotókkal nincs bajom, ha csak a családi albumba vannak. Nekünk is van már több száz fotónk az biztos, albumba vagy 200 db, a többi a gépen. Még csak 3 éves:-) De most már egyre kevesebbet csinálunk.

2012. márc. 16. 08:41
 10/21 anonim ***** válasza:
53%
Fel kéne pofozni, ha felrakja ezeket a netre. Amerikában már a fényképezésért is lecsuknák, az meg a másik véglet. Családi albumba még csak-csak, de netre, idegeneknek, kóbor pedofiloknak?
2012. márc. 16. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!