Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a fenét csináljak a 3 éves...

Mi a fenét csináljak a 3 éves lányommal? Többi lent.

Figyelt kérdés
3 éves lányom nem akar egywedül aludni. Semmivel nem lehet rávenni, de nekünk már nagyon kényelmetlen a 2 személyes kanapén 3-an aludni. Ráadásul várandós is vagyok, szóval előbb-utóbb külön kell aludnom. Van egy olyan szokása, hogy elalváskor a fülemet/vagy az apjáét/ morzsolgatja, cumizik is. Mit csináljak? Tudom hogy a téma elcsépelt, de mégis HELP!!!
2012. márc. 14. 16:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is 3 éves, és fülmorzsolásra alszik csak el:)

A saját szobájában mellé fekszem, vagy a férjem, Milor elaludt, otthagyom! Ha éjjel megébred mellé fekszik valaki 5 percre, és vissza is alszik.

Ne altasd délután, akkor este hamarabb elalszik, és jobban megszokja hogy külön kell aludnia, annyira fáradt lesz este, hogy nem fog hadakozni a szobájában való altatás ellen, és így nekünk heti 1x ha megébred este.

2012. márc. 14. 16:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

3 évesen azért elég nagy már hogy megértse, hogy van szép szobája, szép ággyal és ott kell aludni.Délben én sem altatnám, hogy estére kifáradjon.Este olvasnék neki mesét félhomályba, halkan.Nálunk ez bevált.

Sok szerencsét.

2012. márc. 14. 16:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, ha délután nem altatom, akkor már délután 5-6 óra felé álmos és nyűglődik. És ha korán lefektetem, akkor már 5-kor fenn van. Amit az első válaszoló írt, az jól hangzik.
2012. márc. 14. 16:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

nekunk nem ágyunk van, hanem matracunk, mert az ágykeret pont nem fért el keresztbe a szobában :) én az ágy mellé tettem egy kismatracot, körbebástyáztam párnával, plüssökkel, és kineveztem "sasfészeknek". elmondtam, hogy ő ott fog aludni. az elején bepróbálkozott felmászni, meg felrakni a lábát, meg ilyenek, de nem spiláztam túl, hamar le is szokott róla. aztán egy hétre rá a saját szobájában levő ágy mellé tettünk egy hasonló, nagyobb méretű "fészket", amin apa aludt, felrakta a kezét. az elején ő is lennt aludt, de akkor apa felment az ágyra, aztán kb egy hét múlva az ágyban aludt. a sasfészek az ágya mellett sokszor azóta is megvan, de csak addig van ott apa, amíg el nem alszik, utana kijon.

van olyan ejszaka, hogy ot-hatszor is kiabal, hogy "apa, kééz", vagy "óóó" (ó az anya :)), de legtobbszor vegigalussza az ejszakat.

a ferjem kulfoldon volt fel evig, addig egy agyban aludtunk, mielott hazajott, egy hettel szoktattam le az egyuttalvásról.

kicsi trukk volt, ha nagyon fel akart jonni, akkor komprumisszumkent apa es anya takarójával takarózhatott be ő is (a sajat feszkeben), de megbeszeltuk, hogy ezt nem mindig, mert apa fázna, ha nem jutna neki takaró

2012. márc. 14. 18:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem kellett volna rákapatni az együtt alvásra. Már megszületésekor külön szobába volt téve a lassan 3 éves kislányom. Sosem aludt nálam, ha volt valami, én mentem át hozzá, illetve ha nagyobb szél van vagy rémálma volt, átmentem hozzá és ott voltam vele, míg el nem aludt.

22F

2012. márc. 15. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!