Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak a lányommal, ha...

Mit csináljak a lányommal, ha kiköpködi az ételt? Miért csinálja? Komolyan már nem tudom mikor elég neki, mert ha elveszem tőle a kaját azért hisztizik, de egy idő után kiköpi.

Figyelt kérdés

22hónapos,és teljesen kiborít. Az összerágott ételt kiköpi a földre,jobb esetben a tenyerembe. Elkezd öklendezni,és ha már nem adom neki kéri.

Az egy dolog hogy fél percet nem ül evés közben,de még ez is.

Most totál kiakasztott még elmentem wcre kiköpte a szőnyegre,és elkezdett rajta táncolni. Összegyűjti a szájában az ételt mint a hörcsög,de nem nyeli le,ha rászólok elkezd öklendezni,és beleköpi a tenyerembe.

Bevallom kissé "elszállt az agyam",és rávertem a fenekére.

2012. jan. 11. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Szórakozik veled a kiscsaj.Nem éhes.Ha éhes lenne,megenné.Ne adj neki max tízórait,délben ebédeljen.Ha akkor is ezt csinálja,nem engedj a huszonegyből,befejezted?-nos akkor alvás.Legyél határozott,mert a fejedre nő.Az én fiam akkor malackodik(31 hós)ha már nem kell neki.
2012. jan. 11. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Játszik. Amint kiköpi vagy gyűjtögetni kezdi a szájában, befejezettnek tekinteném az étkezést. Ha hisztizik, annál inkább. Ne félj, nem fog éhenhalni. Amíg éhes, addig le is nyeli a falatot.
2012. jan. 11. 13:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen igazatok van,de olyan keveset eszik,főleg 1-2 hónapja. Reggelizni nem akar,csak kakaót iszik. Tízórai max 1joghurt. Ebéd pár falat,ilyenkor kezd el velem játszani. Mindig este jön rá hogy milyen éhes,éjjel meg csak nyöszörög!
2012. jan. 11. 14:36
 4/6 anonim ***** válasza:
A legelső vagyok.Jöhet esetleg a foga.A hátsó nagy őrlők.Ilyenkor nálunk is visszaesett az étvágya,és elviselhetetlenebb lett.Hidd el,nem akarnak éhenhalni direkt.Hagyd rá,eszik amennyit eszik,de az étkezések között iktasd ki a nasit,cukros ücsit.Előbb utóbb észhez tér.Amúgy az én fiam is kétszer annyit vacsizik,mint ebédel,és reggelire csak tejet v.kakaót iszik szintén,és mégis 17 kg,103 cm magas,és 3 éves lesz tavasszal.
2012. jan. 12. 11:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Megértelek. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, néha elfogy a türelem és megtörténhet ilyesmi, persze nem jó érzés és nem is ez a megoldás, de Te is emberből vagy. Remélem, némileg megnyugtatlak,ha azt írom, hogy ilyen nálunk is van időközönként, és legtöbbször a fogzás miatt vagy nem éhes.Mert amúgy meg jóevő. Más okát még nem találtam. Például elkezd enni, eszik egy keveset, aztán egyszer csak a következő falatot már kiköpi. Nem volt igazán éhes. Van, hogy csak tömködi a szájába a pici falatokat, aztán köpi az egészet. Ilyenkor inkább a fogzást látom, mert ha megkérdezem, hogy kér-e tejbegrízt vagy tejberizst esetleg zabkását (ami épp van a hűtőben), akkor azt kéri és eszi is, azt nem köpi ki, nem kell rágni. Szóval, ilyesmikből találgatom, hogy mi a helyzet. Nem mondom, hogy biztos így van. Ritka esetben szórakozik, de akkor ez nyilvánvaló, nagyokat rikkant hozzá és dobálózni is akar. Kitartás, ez is el fog múlni. Próbáld meg, hátha fogzás, adj neki pépesebbet ilyenkor. Csak hogy tényleg az igazi okát kezeld, neked is megnyugtatóbb lenne. Sok sikert!
2012. jan. 12. 12:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia, előző válaszoló vagyok. Már este lett közben, de beugrott, hogy esetleg az is lehet, hogy szomjas evés közben. Ha így köpködni kezd, kínáld meg vízzel. Nálunk ez is bevált. Most már a kisfiam mondja evés közben, hogy "víz, víz" és mutogat a pohárra meg szürcsölő hangot ad. Sokszor van, hogy be akarja fejezni pár falat után az evést, arrébb tolja a tányért, majd adok neki vizet és utána folytatja az evést. De köpködésnél is volt, hogy megtömte a száját, majd kiköpte a tányérra, adtam neki vizet és utána rendesen evett. Hátha ez segít! Jó éjt!
2012. jan. 12. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!