Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 2,5 éves lányomnak képzeletb...

A 2,5 éves lányomnak képzeletbei barátja van. Ez normális?

Figyelt kérdés
Olyan szülők válaszát várom, akik gyermeküknél hasonlót tapasztaltak. Hogy kezelték, mikorra nőtték ki? Engem teljesen lesokkolt ez az egész..

2012. márc. 14. 10:46
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
van Csaba a bölcsiben?
2012. márc. 14. 12:44
 22/33 A kérdező kommentje:
Nincs egy Csaba sem a közelünkben.
2012. márc. 14. 12:45
 23/33 anonim ***** válasza:

oké,egyre inkább úgy érzem, Csaba (ki lehet biztos találni miért ez a neve, talán mese) a "rossz",a "nem helyes" ami a lányodban van a rossz amit ő csinál. Aki bepisil,aki hány, aki mesét akar nézni amikor nem szabad, aki fájdalmat okoz neki. mivel szigorúbb vagy vele,ezért ő nem akar rossz lenni,és amikor előfordulakkor nem ő volt. De mivela büntetést ő kapja ezért úgy érzi,hogy a barát bántotta.

ne aggódj, szép lassan fejtegesd fel mi van a háttérben

2012. márc. 14. 12:51
 24/33 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt jól összeraktad! Így már elég ésszerűnek hangzik a dolog! Még egyszer köszönöm. Ha bárkinek bármi eszébe jut még ezzel kapcsolatban írja le. Most mennem kell a picihez, este még visszanézek. Köszönöm!
2012. márc. 14. 13:06
 25/33 anonim ***** válasza:
Ez teljesen normális,hogy van képzeletbeli barátja.Az én keresztlányomnak kb 6 éves koráig volt 3 is Lelóbi,Ivic,és Vegenc.Ugye mondanom sem kell,hogy nem volt ilyen nevű ismerősünk.Ő VISZONT NEM BESZÉLT RÓLUK NEGATÍV DOLGOKAT.mINDIG JÁTSZANI KELLETT VELE,HOGY MOST IDE,MEG ODA MEGYÜNK,ÉS ŐK IS JÖNNEK VELÜNK STB.szerintem is az lehet nálatok,hogy próbál minden rossz dolgot rá háritani,ezt abból gondolom,hogy "rákente",ő akar mesét nézni és ezért van rá ez a képzeletbeli barát negatív hatással.
2012. márc. 14. 13:27
 26/33 anonim ***** válasza:
61%
Írtad, hogy leszídtátok amiért bepisilt és FELTAKARÍTTATTÁTOK vele.Ez tudod mennyire bánthat egy ekkora kisgyereket? Simán el tudom képzelni, hogy ez az eset az oka a képzelt barát gonosz jellemének. Soha nem tennék ilyet a lányommal. Ez nálam a megalázás kategória. A saját gyerekedet.... Lehet lepontozni!
2012. márc. 15. 13:23
 27/33 A kérdező kommentje:
Természetesen nem pontozlak le. Nálam ez nem megalázás kategória. Minden gyereknek és felnőttnek a családunkban maga után kell összetakarítani. Pl.: ha kiönt valamit, feltörölni, asztalt letörölni az étkezés után, játék után összepakolni a játékokat, ha rajzolunk utána szedje össze a ceruzákat, és tegye el a szekrénybe stb., persze a maga kis mozdulataival, amit utána én is megcsinálok még egyszer, ha kell. Én úgy gondolom, ha a gyerekek szabályok között élnek az nem válik a kárukra. Mivel a lányom ebbe született be, ezek betartása teljesen természetes számára. Ennél az esetnél jóval hamarabb kezdődtek a dolgok. Mivel a fent említett esetnél én is úgy gondolom, hogy szigorúbb voltam a kelleténél, ezért is említettem meg itt a dolgot.
2012. márc. 15. 13:50
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy te is belátod ez erős volt, de úgy írtad, hogy egyértelműen az jött le, hogy nagyon leszídtad, és mintegy büntetésből kellet feltakarítania. Természetesen én sem csinálok meg a lányom helyett dolgokat amik az ő feladatai, de azért van olyasmi ami semmiképp nem vele csináltatok (pl. összetört egy bögrét, azt sem neki kellett összeszednie és felporszívóznia sem, de nálam a pisi feltörlés sem gyerek munka). Remélem hamar helyrejön a kislányod lelki világa! Őszintén kívánom!
2012. márc. 15. 13:59
 29/33 A kérdező kommentje:
Én is remélem, én is azon vagyok, hogy helyre jöjjön a dolog.
2012. márc. 15. 14:25
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit régi a kérdés,de azért írok.Teljesen normális.2 évig volt "képzeletbeli barátom",Bobinak vagy Bobnak becéztem.Mindig a WC-ben találkozhattam vele,sehol máshol,és csak is kizárólag az otthoni WC-ben.Majd 7-8 éves koromban fokozatosan eltűnt az életemből.Ma már nem találkozom vele.:)19L
2012. ápr. 1. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!