Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 2,5 éves lányomnak képzeletb...

A 2,5 éves lányomnak képzeletbei barátja van. Ez normális?

Figyelt kérdés
Olyan szülők válaszát várom, akik gyermeküknél hasonlót tapasztaltak. Hogy kezelték, mikorra nőtték ki? Engem teljesen lesokkolt ez az egész..

2012. márc. 14. 10:46
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
90%
A fiamnak is volt, olyan 4-5 éves korára fokozatosan tűnt el mellőle. Dáninak hívták. Sokszor beszélgetett vele, "játszottak" is, és ha valami rosszat csinált, simán Dánira fogta. Gondolom, nincs ebben semmi rossz, azóta egészséges kamasszá nőtt.
2012. márc. 14. 10:50
 2/33 anonim ***** válasza:
90%

Ez teljesen normális jelenség. Az én fiamnak még nincs, legalábbis nem mondja, de tanultuk a fősulin gyermeklélektanból, és nem a devianciáknál, nyugodj meg.

Természetesen állj hozzá, majd elmúlik. Bár ha magánakvaló a természetem tovább fog tartani.

2012. márc. 14. 11:24
 3/33 anonim ***** válasza:
83%

Normális. Egészen 8-10 éves korig. Utána már probléma

nekednem kell "ismerned",ne "beszélgess" vele, de ha azt mondja, hogy pl. a képzeletbeli barátjának is adj vacsorát, akkormondd, hogy te nemlátod és adjon ő.

Tehát ne tiltakozz az ellen, hogy létezik, csak tudasd, hogy te nem érzékeled.

(pszichológus)

2012. márc. 14. 11:34
 4/33 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, de azért nem nyugodtam meg teljesen. Pichológustól kérdezném, hogy mi van akkor, ha ez a barát bántja őt, és fizikai fájdalmat okoz neki.
2012. márc. 14. 11:40
 5/33 A kérdező kommentje:
Pszichológus
2012. márc. 14. 11:40
 6/33 anonim ***** válasza:
ezt mondja a fiad? és látsz is nyomokat, vagy csak meséli?
2012. márc. 14. 11:41
 7/33 anonim ***** válasza:
Mindenképp valaki/valami bántja és ezt vetíti ki a képzeléetbeli barátra.
2012. márc. 14. 11:41
 8/33 A kérdező kommentje:
Elkezdtem kifaggatni a gyereket erről a barátról, de azt mondta nem szabad. Majd mondtam, hogy biztos nem bánná, ha elmondanád nekem.Így mesélni kezdett róla. Majd hirtelen megállt, hogy most már többet tényleg nem mondhat.Ez volt este, hajnalban hányni kezdett. Két öklendezés között, azt mondta, hogy "látod, megmondtam, hogy mérges lesz". Nem tudom, mit gondoljak. Engem ez teljesen lesokkolt, mert úgy gondolom, egy képzelt barát egy ilyen szituációban nem jutna eszébe. Vagy van valakinek ezzel kapcsolatban bármilyen tapasztalata? Eddig nem vettem észre, hogy élénk lenne a fantáziája. Semmilyen filmet nem nézhet, a meséket is komolyan szűrjük. A viselkedése azonban egy ideje megváltozott, iszonyatosan dacon, és önálló akar lenni. Mindent egyedül akar csinálni.
2012. márc. 14. 11:51
 9/33 anonim ***** válasza:

Volt valami változás az öt körülvevő környezetben? új ovi, új ismerős?

Ugyan kicsit korai lenne, de meghatározhatja a saját, lassan felfedezett érzésit,félelmeit a barátképében.De semmiképpnem jó jel,hogy azt mondja nem szabad róla beszélni,mert mérges lesz. Titkai minden gyereknek vannak,de senki nem lesz mérges ha elmondj a titkokat.

2012. márc. 14. 11:59
 10/33 A kérdező kommentje:
Kistestvére született 5hónapja. A "barátját" kb 8hete emlegeti, de nem tudtuk, hogy miről beszél, pedig próbáltuk megfejteni. Csak most állt össze a kép, hogy kire is gondol. A bölcsiben teljesen nyugodt és semmi gond nincs vele.
2012. márc. 14. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!