A 2,5 éves lányomnak képzeletbei barátja van. Ez
normális?
Ha tudod,hogy miért "született" a képzelt barát,akkor rendben :)
2012. márc. 14. 12:18
12/33 A kérdező kommentje:
Gondolod a kistestvér miatt?
A hányós kommented megijesztett. Én írtam a Dáni nevű képzelt barátról, de az nagyon nem így nézett ki.
Nem lehet, hogy valaki felnőtt bántja, zaklatja? Esetleg - még leírni is nehéz -, de családon belül? Egy felnőtt be tudja beszélni egy gyereknek, hogy baja lesz, ha eljár a szája.
2012. márc. 14. 12:26
"Csak most állt össze a kép, hogy kire is gondol"
ezt úgy értettem,hogy te tudod.
nem hiszem,hogy a testvér, ha féltéken lenne akkorolyan barátja lenne aki szereti és akivel nagyon jólenni.
Nem ,ha ez a barát bántja,akkor valamit így dolgoz fel. Materializál egy rossz élményt, rossz érzést.
A gond,hogy ezzel - mivel a barát állandóan jelen van - az érzés is állandósul.
nem jó a barát aki bántja. Rá kéne jönni miért "született".
2012. márc. 14. 12:28
15/33 A kérdező kommentje:
Kizártnak tartom. Nagyon nyugodt itthon a légkör. Soha nincs veszekedés. Nagyszülőkkel is nagyon jó a kapcsolata. Magán bölcsibe jár, az ismerőseink gyerekei is oda jártak, soha semmi gond nem volt ott sem. Esetleg most jut eszembe a szobatisztaság. Most kezdtük el, hogy nappal már nincs rajta pelus. Múltkor összeszidtuk, mert lepisilte a szőnyeget, de előtte kérdeztem meg, hogy ki kell-e mennie. Aztán feltakaríttattam vele. Eseteleg ezzel nem lehet összefüggésbe?
16/33 A kérdező kommentje:
"Csak most állt össze a kép, hogy kire is gondol" ezt úgy értettem, hogy mindig mondta a nevét "Csóbájé", én meg próbáltam ki barkóbázni mire gondolhat. Meg lehet enni? Ez egy játék? Csabáé? stb. De korábban nem gondoltam, hogy amit mond az egy személy egy barát neve. Így ráhagytam. És a fent említett esetnél kérdeztem, hogy az kicsoda? És a lányom mondta, hogy az egy kisfiú, aki fent van a szobájában.
Pozitív dolgokat is mesél a barátjáról? Beszélget vele? Mondja,hogy ő is megy pl. sétálni veletek? Vagy csak úgy említi, hogy nem szabad beszélnie róla? mert akkor egyértelműen szorongást jelez szerintem! ez a hajnali sztori elég ijesztő, szegénynek nagyon nincs rendbe a kis lelki világa, ha ennyire tart valamitől, hogy fizikai tüneteket okoz.....
2012. márc. 14. 12:40
jesszus, mintha egy szellemről mesélne!!!! Több helyen olvastam már ilyet, hogy ők látják a szellemeket...
2012. márc. 14. 12:42
most csak találgatok,mert ez nagyon kevésinfo
lehet a barát a saját teste, saját maga, aki bepisil, és ezért büntet,és aki hány.
ne azt kérd tőle,hogy meséljen róla,hanem te mesélj.
Ha említést tesz a barátról akkor meséld, hogy ismertél egy kisfiút, neki is volt egy láthatatlan barátja ésmondj valami hasonló szitut mint amiért őelkezdett a barátról beszélni. Ne kérdezz direktben.Mindíg mondj valamit:"ez a barát ezt meg ezt válaszolta erre, és mit gondolsz a tiéd mit mondana?" tehát legyen indirekt a kérdés.
2012. márc. 14. 12:42
20/33 A kérdező kommentje:
Kérdeztem, hogy mit szokott csinálni: nézelődik -általában legtöbbször ezt a válasz-, játszik, és mesét néz. Mostanában hajnalban kiabál a lányom, hogy kapcsolja be neki mesét, de félálomban volt. Kérdeztem, hogy miért, mert a Cs. mesét akar nézni...
Kapcsolódó kérdések: