2 évesen KEZD cumizni?! A lányom egyik napról a másikra cumizni kezdett, pedig sosem kellett neki. Kezdek ideges lenni miatta.
sziasztok! tudom, fura helyzet. a 2 éves lányom sosem cumizott még, csecsemőkorában kiköpte, nem kellett. A napokban előkerült a játékok közül egy bébicumi (pici újszülötteknek való), amit korábban babázáshoz használt a bátyja régi cumisüvegeivel együtt. Viccből bekapta és mutogatta, hogy "baba vagyok". Igaz, nem torkoltuk le érte, hogy fúj, de csúnya dolog, meg ő már nagylány stb., csak nevettünk, mert látszott, ő is viccnek szánja a dolgot. Aztán másnap este előkotorta és azzal aludt el, hiába tiltakoztam. Az elmúlt 3 este azzal a pici cumival a szájában alszik el és ez már kezd megijeszteni. Úgy örültünk, amikor a bátyja leszokott a cumiról, hogy a kicsivel nem kell ezt majd végigcsinálni, erre tessék.
A történethez hozzátartozik, hogy a bébiszitterüknek a napokban kisfia született és ez nagyon foglalkoztatja a gyerekeimet (pakolták a ruhákat a babának, meg akarják látogatni és egymással babáznak felváltva), talán ez a cumi kiváltó?
Mit tanácsoltok? Hagyjuk rá, vagy vegyük/rakjuk el még most?
köszi, ha írtok!
nyilván már az első alkalommal el kellett volna rakni, pláne ha aggaszt.
és hát igen, ha nevettek, jelzitek, hogy jó móka akkor a 2 éves csinálni fogja mert szeretik a "produkciót".
próbáld meg az ilyen dolgokban tudatosabban nevelni, még ha nehéz is megállni a nevetést
Semmiképp sem szeretnénk, ha hosszútávon cumizna. Inkább az a kérdés, várhatjuk-e a helyzettől, hogy magától megoldódik pár nap alatt, mint sok más mánia a kétéveseknél.
Volt valaki esetleg hasonló helyzetben?
(fogkárósító hatásról szó sem lehet, pár napon belüli megoldásban, megoldódásban gondolkodunk, lehetőleg komoly sírás, bánkódás nélkül)
korábban is csinálta már, hogy betette a cumit a szájába, vigyorgott, majd ennyi volt. és sosem kezdett cumizni.
itt az aggaszt, hogy most elalvás előtt kétségbeesetten keresi. teljesen más viselkedést mutat, aminek szerintem oka van, de nem akarok semmit belemagyarázni...
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Megnyugtat, hogy mással is volt már ilyen :) és az utolsó tanács nagyon jó ötlet, elvisszük a cumit a babának!
egy mai mániája a kincsemnek: reggel kapott az óvodában (bátyus kajapénz fizetésekor) egy szem cukorkát. egész nap azt hurcolta a kezében, csak időnkét tette zsebre. délután úgy aludt el, hogy a cukorkát maga mellé tette. most felébredt és az első mondata: hol a tukorkám?!
ilyen mánia ez a cumi is, úgy érzem és az oka a született kisbaba. a bátyja is érdekesen reagált, azonnal menni akart hozzájuk, aggódott - úgy érezte, az csak fájdalmas lehet, ha valaki megszületik... na igen, sose mondtuk neki pedig :D
sziasztok! gondoltam megírom, a cumimánia alább hagyott :D csak pár napig tartott, de akkor annyira, hogy éjjel is sírt érte, hogy keressük meg. talán az 5. naptól viszont eszébe se jut :) nem tettünk semmit a cumi ellen, magától megoldódott.
Köszönöm mindenkinek a segítő támogatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!