Miért könnyebb egy férfinak otthagyni a családját munka miatt, mint egy nőnek? Vagy miért gondoljuk, hogy könnyebb és miért elfogadottabb?
Az én férjem hónap végén megy ki Németországba dolgozni,azt mondja a pénz motiválja majd,hogy miattunk mindenre képes lesz...már olvastam itt olyan apukáról aki másfél hónap után zokogva tért haza a külföldi munkáról és azt mondta ,hogy soha többet nem hagyná magára a családját ezután,inkább élnek szerényen.
Évekig kint akar dolgozni a férjem...van egy 5 éves és egy másfél éves gyermekünk,havonta csupán 5 napra jön majd haza,gyakorlatilag egyedül fogom felnevelni a gyerekeket,nagyszülői segtíséggel.
A ferjem tobb, mint egy evig dolgozott kulfoldon nelkulunk, de borzasztoan rossz volt neki is. Nem volt havi fix latogatas, gyakran 2-3 honap is kimaradt, nem tudott jonni, mert nem kapott szabit. Ennyi. Ha jott, akkor is csak par napra.
A kisebbik gyerek 7 honapos volt, amikor kiment, magyarul nagyon-nagyon sok dologbol kimaradt a ferjem, miutan visszaallt minden a regi kerekvagasba, meg honapok kellettek, hogy a kisebbik gyerek teljesen, apjakent elfogadja es megszokja, hogy nap, mint nap latni fogjak egymast, nem csak atutazoban.
Nagyon kemeny volt, foleg, hogy csak 2-3 honap kulonletre kalkulaltunk, de elhuzodott.
Nem tudom, hogy nekik miert konnyebb, de az teny, hogy konnyebb.
Ne ertsetek felre, nekik is baromi nehez, a ferjem egyebkent nagyon jo apa, imad velunk lenni, heti szinten elgyengult annyira, hogy haza akarjon jonni, de vagy az egyikunk, vagy a masikunk mindig erosebb volt, igy maradt.
Viszont az teny es valo, hogy O eltudott menni, en meg sem tudtam volna tenni. Nem eheztunk, nem volt annyira kilatastalan a helyzet, hogy a gyermekeim elete veszelyben legyen, messzirol sem. Igy en nem tudtam volna el sem indulni melloluk. O pedig eltudott. Azaz en nem csak gondolom, hanem tudom, hogy neki ment, nekem meg nem ment volna.
De egyebkent alapban magyarazat lehet a ferfi, noi szerepek. Egy nonek az az alapveto feladata, hogy felnevelje, gondozza a gyermekeket, azaz mellettuk legyen.
A ferfi pedig elsodlegesen csaladfenntarto, elelemszerzo szerepet tolt be egy csaladban amiota vilag a vilag.
Azaz egy nonek a csalad mellett kell maradnia osztonosen, a ferfinak pedig megteremteni ami szukseges, akkor is, ha ezert messzire kell menni. Szerintem ez mar az oskorban is igy volt. A nok max gyerekkel egyutt bogyot szedtek, a ferfiak napokra, hetekre is eltuntek vadaszni, mert menni kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!