Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg annyira kevés 28...

Tényleg annyira kevés 28 hónaposan 11 kg egy kislánynál?

Figyelt kérdés
Anyósom folyamatosan ezzel jön, hogy milyen vézna a gyerek, vizsgáltassuk ki, mert biztos valamilyen felszívódási zavara van. Ehhez állítólag vért kéne venni tőle, de én nem szeretném, hogy indokolatlanul böködjék.
2012. márc. 6. 14:36
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Ha a gyerekorvos nem szól érte (gondolom, ha beteges a gyerek, látja eleget), akkor én nem aggódnék.

[link]

Itt is van egy kalkulátor, tényleg az átlagtól lejjebb van az érték, de ki a fene mondja, hogy mindenki átlagos legyen? Az átlag éppen a szélsőséges értékektől lesz annyi, amennyi.

Ha jókedélyű, mosolygós, kiegyensúlyozott, én nem vinném ezért pluszba orvoshoz.

2012. márc. 6. 17:10
 22/28 A kérdező kommentje:
Milyen ételeket javasolnátok amúgy, hogy jobban hízzon?
2012. márc. 6. 17:14
 23/28 anonim ***** válasza:
Ezek a kalkulátorok tényleg csak paráztatni jók. A lányom piciként kisebb volt az átlagnál, most 5 éves, és tök átlagos. A kisfiam 3 éves lesz 2 hónap múlva, 94 cm, 14 kg. Ő sem egy óriástermet.
2012. márc. 7. 10:55
 24/28 anonim ***** válasza:

Írta az egyik kedves válaszoló,hogy az a baj ha egy 1 éves gyerek 11-12kg.Nézzen már egy átlagot.Persze vannak ennél kissebb és nagyobb súlyú gyerekek,de egy 14 hónapos gyereknek nagyon jó átlagnak számít és,mint írtam nem kövér baba.Nincsenek hurkái még a hurkák alatt is.Sőt a lányom ugyan ilyen idősen 13kg volt ma 8 éves és alig 22kg.Nem volt kövér gyerek és a nyúlánksága is sokat vitt a súlyelosztásban,de ő is átlag súlyú.

Továbbra is azt tartom,hogy ne az anyósa kedvéért,hanem saját maga megnyugtatása miatt talán nem ártana megnézetni a kislányát.

2012. márc. 7. 11:27
 25/28 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, ha megnézed ezeket a görbéket, a te gyereked pont annyira megy pluszba az átlagvonaltól, mint az enyém mínuszba. :)
2012. márc. 7. 11:51
 26/28 anonim ***** válasza:

Érdekesnek találtam 15-ös válaszát. Itt nem arról van szó, hogy a nagy babák anyukái betegnek gondolják a kis súlyú gyerekeket. Hanem arról, hogy ha a szülőben kétség merül fel, jobban teszi, ha megnézeti a gyereket, és nem találgat.

Én írtam, hogy nálunk sajnos tényleg felszívódási zavar állt a háttérben. Hasonló válaszokat kaptam a gyerekorvostól, védőnőtől, mint amik most itt elhangzottak. Egy időre meg is nyugodtam. Nem tudom leírni, mennyire bánom, hogy nem jártam a dolog után már a legelején. Így a kislányom 20 hónaposan került a gasztrora, és sajnos ez a 20 hónap éhezés nem tett jót az idegrendszere fejlődésének. Most járhatunk tornára, fejlesztőre, hátha utoléri magát.

Nincs két egyforma gyerek. Ez valóban így van. De az is tény, hogy egy ilyen tünet, mint a kicsi súly, lehet, hogy teljesen normális, de az is lehet, hogy emésztési zavar áll a hátterében.

2012. márc. 7. 12:29
 27/28 A kérdező kommentje:
Lisztérzékenység biztos nincs, azt már leteszteltem gyógyszertárban kapható teszttel.
2012. márc. 7. 13:08
 28/28 anonim ***** válasza:
Én nem lisztérzékenységet írtam, hanem felszívódási zavart.
2012. márc. 7. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!