2 éves kislánynál kaki probléma? Segítség kell akinek volt hasonló.
Laevolac szirup... de persze előbb próbáld ki a természetes hajtókat is, pl. szilvalekvár, azt ahogy az előttem író is javasolta.
Nálam a Laevolac szirup vált be, de mindenki másképp reagál mindenre, ezért ha lehet előbb a természetes dolgokkal kell kezdeni ;)
Most 2 es fel eves kislanyomnal ugyanez a helyzet, es kb ugy 4 honapja tart mar. Mar mindent kiprobaltunk. A doki a laevolac szirupot ajanlotta, de sajnos attol meg faj a pocakja. Mar teljesen elvagyok keseredve. Hiaba adom neki a rostban gazdag gyumolcsoket ( mandarin, szilva stb.) igy is csak minden harmadik napra van kaki a laevolac ellenere.
Sajnos a negyedik nap vegere elofordul, hogy glicerines kuppal tudok csak rajta segiteni.
Ha esetleg valakinek van valami jo otlete azt en is szivesen kiprobalnam.
Kedves utolsó!
Már én is teljesen el vagyok keseredve, csak szenved szegény egész nap szinte. Nagyon megköszönném, ha leírnád a listát amit kaptál, hátha abból még tudok én is meríteni vmi jó dolgot!
A többieknek köszönöm szépen az ötleteket, ki fogom mind próbálni, hátha vmi jó lesz,most épp a kamillateát hűtöm neki.
És várom még az ötleteket akinek van!
joghurtba belekevert korpa,műzli (én dm-ben szoktam venni babáknak való apró szeműt)
amúgy minálunk mikor evett/eszik tejpépet a kislányom (már nem nagyon,de van rá példa..),akkor abba is belekeverem kb 10-10gr korpa+műzli keverékét..
ezt hirtelen egy oldalon találtam:
Címoldal / Fogyókúra & fitnesz
Székrekedésed van?
3 napos diéta
A modern nő rohanó életét éled, nem ülsz le ebédelni, csak a számítógép előtt gyorsan bekapsz valamit? Ne csodálkozz, ha székrekedésed van! Segítünk!
Szerző: Turi NikiForrás: Femina.hu2007.07.31.82hirdetésMennyi ideig tartható? 3 napig
Mire való? székrekedés megszűntetésére
Mennyit ehetek naponta? lásd: mintaétrend
Mit érhetsz el ezzel a diétával?
Ha össze-vissza táplálkozol, semmilyen rendszer nincs az étkezésedben, ráadásul nem is mozogsz, előfordulhat, hogy székrekedésed lesz. Ilyen esetben a széklet megkeményedik és beszárad, fájdalmassá és hosszadalmassá válik az ürtés. Még aranyér is kialakulhat a végbélnyílásodon. Ehhez társul még a puffadásérzet és a rossz közérzet. Ahhoz, hogy minden nap legyen székleted, kellő mennyiségű emészthetetlen rostot kell bevinned a szervezetedbe. Ezek a rostok növényi élelmiszerekben találhatóak, jellemzőjük, hogy rengeteg vizet felvesznek, megduzzadnak, így ingerelve a bélfalat. Növényi rostot tartalmaznak a teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk. A zöldségek közül a karalábé, a répa, a zöldborsó és a káposzta tartalmaz rengeteget belőlük, a gyümölcsök közül pedig szinte mind, de nem annyit, mint az előbbi zöldségek.
Az étrend követésénél figyelembe kell venni:
•a társbetegségek jelenlétét (epebetegség, krónikus lázas állapot stb.)
•egyéni érzékenységet (pl. a paradicsomban lévő szerotonin, van akinél hasmenést, és van akinél szorulást vált ki)
•az élelmiszerek kémiai és mechanikai ingert kiváltó hatását a bélrendszerre (kémiai ingert váltanak ki a tejsavas erjedéssel készített savanyított tejtermékek, míg mechanikus inger a gyümölcsökben lévő emészthetetlen alkotórészek pl. apró magvak, búzakorpa stb.)
A székrekedés rendezésében sokat segíthetnek:
Éhgyomorra fogyasztott:
•langyos víz
•langyos kamillatea
•savanyú káposzta leve
•kovászos uborka leve
•áztatott aszalt szilva leve
•gyógyvizek (Mira, Hunyadi stb.)
•savanyított tejtermékek (joghurt, kefir, aludttej, író)
•pre-, és probiotikummal dúsított élelmiszerek
•rostos gyümölcs- és zöldséglevek
•magas rosttartalmú zöldségek
•magas rosttartalmú gyümölcsök
•teljes kiôrlésű gabonából készült vagy korpával dúsított élelmiszerek
Ajánlott élelmiszerek:
Pékáru, pelyhek, gabonafélék:
•barna kenyér
•rozskenyér
•Graham-kenyér
•szójás kenyér
•rozsos és korpás Abonett
•Korpovit keksz
•puffasztott rizs vagy búza
•müzli
•étkezési búzakorpa
•zabkorpa
•zabpehely
Gyümölcsök:
•Minden gyümölcs, kivéve banán
Zöldségek:
•paprika
•paradicsom
•uborka
•savanyú káposzta
•sárgarépa
•karalábé
•karfiol
•zöldbab
•zöldborsó
•patisszon
•kelkáposzta
Tejtermékek:
•friss gyümölcsből, cukor nélkül készült gyümölcsjoghurt
•gyümölcsös túrókrém
Italok:
•turmixok
•zöldséglevek
•gyümölcslevek
Ahogy megigertem ime a lista amit a korhazban kaptunk.
Nem ajanlott etelek:
csokolade
kakao
repa
burgonya
alma
banan
mez
sutemenyek
kekszek
piritos kenyer
feher kenyer
szensavas italok
tejbegriz
ropi
rizs
Ajanlott:
barna kenyer
kukorica,lencse
bab,borso
sutotok
muzli
kukoricapehely
szilvalekvar
rostos gy.le
paradicsom,narancs
sargabarack, korte
etkezesib buzakorpa
tejes gy. turmixok
szolo, mazsola
5 eves kor utan (dio, mogyoro, tokmag)en adom neki, semmi gondunk vele
tamarrin lekvar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!