Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki tudom valaha engesztelni a...

Ki tudom valaha engesztelni a fiam? Mikor fog megbocsájtani?

Figyelt kérdés
Félve írom a kérdést, mert valószínüleg csak letolást fogok kapni, de nincs hová kibeszélni bánatom. A most másfél éves fiam már születésekor is hangosan és sokat sírt, mondhatnám, hogy "erőszakos" volt, de hát egy kisbaba nem direkt ilyen, egyszerűen nehezebb természetű volt. Nehéz időszakok voltak, hasfájás, fogfájás, minden megviselte, és engem is. Az apjának végtelen türelme van, soha de soha nem volt hozzá hangos szava (igaz, napi pár órát tölt vele), én viszont nehezen viselem a hisztit, sírást. Apja mindent megenged neki, én viszont próbálom a szabályokat betartani. Hogy ezért is, vagy nem, de engem sose szeretett annyira, mint az apját. Ha egyszer rákiabálok, akkor hetekig tart, míg "visszaszelidítem".Nem hibázhatok, mert hetekig bűntet. Mindenhol azt látom,hogy egy babának az anyja az "isten", hozzá ragaszkodik, (még ott is, ahol az anya állandóan kiabál vele, veri(!!!),nem fogalkozik vele.)Már szedek mindenféle magneB6ot, valeriana relaxot, bármit, nehogy véletlenül rosszul szóljak hozzá, vagy a hisztinél elveszítsem a türelmem. Na, hosszú idő után,ma délutáni alvásnál nem sikerült...Sokadik próbálkozásnál rákiabáltam, hogy elég legyen, feküdjön le, "bevágtam" a kiságyába. Persze két perc múlva aludt, de én azóta bőgök, hogy mekkora állat vagyok, és legszívesebben felébreszteném, hogy kérjem, hogy ne haragudjon, átölelhessem megint..De ezután most két hétig menekülni fog tőlem..Annyira sajnálom, és annyira szeretném, ha mindez nem történt volna meg. Nagyon szeretném, ha úgy szeretne, mint más gyerek az anyukáját, bár ezek után...Szóval, ha lehet, most ne az jöjjön, hogy "mit vársz, megérdemelted", inkább nem is tudom, talán, azt mondja meg valaki, hogy fog ő még szeretni engem?Köszönöm, hogy meghallgattatok.
2012. febr. 27. 13:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Szerintem próbáld ki, hogyha felkel, úgy csinálsz mindent, mintha nem történt volna semmi. Folytatjátok a napi rutint. Nem kell kiengesztelni. Ha nagyon nagy trauma érte volna, akkor nem aludt volna el 2 percen belül.

Azt is meg kell tanulni, hogy minden dolognak van vége is. Ezt a vitát lezártátok, pont. Az élet megy tovább.

2012. febr. 27. 14:12
 12/21 anonim ***** válasza:

Tudod mire gondoltam mikor elolvastam a fő kérdést??Te jó ég, milyen tragédia történt, ami miatt engesztelni kell a kisfiút...

De szerencsére semmi:)csak nevelsz!!ezért meg nehogy engeszteld,mert kihasználja!!!

Amikor felkel csinálj úgy,mintha semmi sem történt volna:)

ja és NAGYON SZERET ÁM!!!De ki ne szeretné, ha kényeztetik??Ő már tudja mit kell ezért csinálni...besértődni...kis rafinált,nem mondom:))

2012. febr. 27. 14:16
 13/21 anonim ***** válasza:
Igen, lépj tovább, ne lássa rajtad, hogy most lelkiismeret furdalásod van, és ne kezd el őt kiengesztelni, mert akkor el is fogja tőled várni minden pici "bakinál". Csak csináld tényleg a napot tovább, és szeresd őt, ahogy eddig is.
2012. febr. 27. 14:16
 14/21 anonim ***** válasza:
Szerintem játszik veled. Ha megsértődik, hagyd kicsit és ugráld körbe, tedd a dolgodat. Nem normális, amit csináltok. Majd visszaáll a rend, ha nem görcsölsz ennyit. Biztos vagyok benne, hogy imád téged, csak kihasználja rafkósan, hogy bűntudatod van.
2012. febr. 27. 14:20
 15/21 anonim ***** válasza:
NE ugráld körbe, rosszul írtam
2012. febr. 27. 14:21
 16/21 krisztivan ***** válasza:
Már sokan leírták és igazuk van.Te vagy az anyukája és te lehetsz a világa közepe de ezt neked kell engedned is.Miért gondolod hogy büntetned kéne magadat mert elszakadt a cérna?Mert most ezt csinálod és szerintem a fiad nem tud ezzel az érzettel mit kezdeni.Nálam is van hogy elszáll az agyam,ilyenkor a fiam még a hisztit is abbahagyja mert annyira meglepődik.És minden megy tovább a maga útján.Ez így természetes hiszen én sem vagyok robot,ahogy még nagyon sok anyuka sem:-))Fel a fejjel és ölelgesd össze-vissza azt a kisembert mert nagyon összezavartad eddig:-))
2012. febr. 27. 14:21
 17/21 A kérdező kommentje:
Ja, kedves válaszolók, most meg miattatok bőgök!Nagyon jólesett, amiket mondtatok, és mindegyikben nagy igazságok vannak, és most Titeket ölelnélek meg legszívesebben. Igaz lehet az is, hogy érzi a lelkifurkámat, és azt is, hogy ő a főnök, és igen, egy kicsit félek tőle, de azért, mert nagyon nagyon rossz, mikor egy-egy ilyen eset után, ha reggel felébred,hogy apa készül munkába, akkor ordít, megy utána, engem ellök, és nem tudom megvígasztalni.Ezt az érzést nem tudom elmondani. Mindig féltem tőle, hogy "szaranya" leszek,mert sose tudtam mit kezdeni más gyerekével. Mikor megszületett, annyira paráztam, hogy nem fogom tudni szoptatni, hogy 3napig nem is volt tej. Persze ordított, a csecsemősök nem adtak tápszert, mert "csak szoptasson anyuka", aztán 3.nap, mikor már mindketten bőgtünk, elvitték, mert "érzi a baba, hogy anyuka ideges". Na, 6 órán keresztül aludt, én magamba zuhantam, hogy "ennyire kikészítettem a babám", erre nemrég(!) mondták, hogy ilyenkor adnak neki enni...és hát ezért aludt ennyi. Na, de azt akartam mondani, hogy folyton úgy érzem, hogy akármennyire szeretem, akármennyit játszok vele, bármit csinálhatok, akkor is az apa az atyaúristen, aki, ha hazajön beül a laptop mögé, és fürdetésig fel sem néz..Tudom,hogy ritkán látja, tudom, hogy ő soha nem kiabálna, de olyan rossz, mikor ellök. És tényleg van olyan ismerősöm, aki állandóan kiabál, veri a gyerekét, és azok mégis csüngnek rajta..Mindegy, még úgyis sokszor elolvasom, amit írtatok, az biztosan segít, hogy kicsit megembereljem magam. Köszönöm szépen mégegyszer, nagyon jólesett amit írtatok!további szép napot nektek!
2012. febr. 27. 14:32
 18/21 anonim ***** válasza:

itt olvashatod az én kérdésem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Tudom, milyen rossz ez, átérzem. Viszont azóta rájöttem, vannak helyzetek, amikor bizony előbújik a kisfiam elméjéből, hogy ki is az az anya. Egyik éjjel felkelt, ami nála nagyon ritka, és beküldtem az "Istent", de csak hallom, hogy sír, hát bementem, meglátott és könyörögte magát hozzám. Olyan jól esett.

Mi sokat "gyakoroljuk" a "hogy szereted anyát, apát?" - dolgot, bár apának persze rögtön a nyakába ugrik, de ha így van, akkor apa rögtön kérdezi tőle, hogy és anyát hogy szereted?

Bár mondom, biztos vagyok benne, hogy téged is szeret, és bizonyos helyzetekben ez előjön.

2012. febr. 27. 14:44
 19/21 A kérdező kommentje:
Kedves 18. válaszoló! Hát,lehet, hogy kicsit jobban kezeltem volna az érzéseimet, ha előtte olvasom a te kérdésed,amit belinkeltél...Akár én is írhattam volna, ahogy az arra érkező válaszokat is..És nálunk ugye ez az alap...Ha még ráadásul el is szakad nálam a cérna...akkor még ilyenebb. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor történt az, hogy az apja akarta felvenni, de ellökte, és engem akart...Ez inkább az én "beosztásom". És pont ezért zuhantam ma meg, mert ma ráadásul még rá is kiabáltam, bevágtam az ágyába, és így aludt el...Képzelheted mi lesz, ha felébred...De most megpróbálom, amit többi kedves válaszoló is tanácsolt, hogy "úgy csinálok, mintha semmi nem történt volna"...Csak az a lelkifurdalás ne lenne...Még mindig alszik, és úgy hiányzik...nem akarom,hogy megint ellökjön...:-(
2012. febr. 27. 14:57
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Megint 3. vagyok. Ilyen apás sírós jelenet nálunk is van, csak kiegészül még keresztapával nagymamával és nagyapával. Az egyetlen megoldás, hogy el kell terelni a figyelmét. Ilyenkor mindig azt mondom: "Gyere csak, milyen érdekeset mutatok neked!" Rögtön jön, már el is felejtette, hogy mi a baj. Csak ilyenkor ki kell találni valami tényleg érdekeset. Pl.: a plüss cica is meg tud ülni a traktoron. Vagy el kell kezdeni játszani vele.

2012. febr. 27. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!