Mennyi idősen lett szobatiszta a gyermeked? Hiszel a korai bilire szoktatásban?
Mit nevezünk korainak? :)
Az enyém most 13 hónapos, és már vagy 3x sikerült neki bilibe pisilni. Nem erőltetem, este fürdés előtt, ha van kedve rá szokott ülni egy percre. Én addig általában beállítom a vizet, vetkőztetem, stb.
Igazából erőltetve szerintem nincs értelme, mert az tényleg többet árt, mint használ. Viszont én azt sem tartom normálisnak, ha 3 évesen még csak próbálkozik egy gyerek. A tesóim és én is kb 1,5-2 évesen lettünk szobatiszták, attól függ hogy mennyi idősek voltunk nyáron. :)
Úgyis az dönti el, hogy sikerül-e leszoktatni a pelusról, hogy az ingert képes-e felismerni. Mert amíg nem, addig esélytelen. Viszont ahhoz, hogy ezt megtanulja kell neki engedni, hogy próbálkozzon. Mi most már eljutottunk odáig a lányommal, hogy ha nincs rajta pelus, akkor tudja előre, hogy mikor fog jönni. Lenéz és mondja, hogy pssss.... de visszatartani természetesen még egy mp-ig sem tudja.
2 éves és 2 honapos korában lett szobatiszta. Kb két hét alatt (éjszskára is).
15 honpos korában megvettem a bilit csak hogy legyen. Fogalmam sem volt, hogy mikor, hogyan kezdjunk neki. A bilit haza hozván (Ikeábol) a nappaliba kipakoltuk és ott is maradt. Kb 17 honaposan megkérdezte, hogy mire valo. Elmondtam neki, és megmutattam, hogy hogyan kell ráulni. Ruhástol ö is kiprobálta. Amikor 2 éves lett elkezdett érdeklödni a wc-zés iránt. Beteg lett (krupp) és sokat fekudt. A pelus gumija nagyon irritálta. Megbeszéltuk, hogy nem adok rá pelust. Néhány "baleset" történt.
A lányom majdnem 3 éves volt. Próbálgattuk előbb is, de nem sikerült. A fiam most 2 éves, hát azt leshetem, hogy ő szóljon. Még csak egy-két szót szól. Anya, apa, éhes, addide, hagyjál, szia. Főleg ezeket. Már vettünk neki saját bilit, de ha meglátja már ordít. Nem tudom miért fél tőle, nem erőltettük soha. Szerintem ő is lesz biztos 3, mire sikerül.
Abban én sem hiszek, hogy korán bilire tegyük, ez valóban csak azt jelenti, hogy az anya kifigyelte, mikor kell a gyereknek. Aztán kialakul egy szokás, ha bili, akkor nyomunk. De ezek a gyerekek állítólag később visszaesnek.
Második vagyok.
Na annak tényleg semmi értelme. Nyilván sikerül egy idő után, hiszen minden baba pisil egy idő után, de ez felesleges kínzás szerintem.
OK, persze, hogy a textilpelenka nem olyan kényelmes, de szerintem ez nem ok arra, hogy a mai anyukák eleve ne is próbálják leszoktatni a gyerekeket 2 éves koruk előtt. Mindenkitől elnézést, akire nem vonatkozik. És nyilván nem arról beszélek, amikor a gyerek nem hajlandó semmire. Az más, akkor ő még nem érett meg rá. De a környezetemben olyan sokan csinálják, hogy 2-2,5 éves koráig bilit nem lát a gyerek és fürdést leszámítva 2 percet nem volt pelus nélkül... Hát így nem is fog szólni soha, mivel annyira kényelmes a mai nadrágpelenka, hogy miért is szólna?!
Amúgy nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy 1 éves kora után nyugodtan el lehet kezdeni megismertetni a bilivel, nyáron pedig pelus nélkül hagyni, hadd szokja. Lesznek balesetek, de csak így lesz előre lépés. És végül is annyira azért nem kényelmes a mai pelus sem, hogy még oviban, iskolában is azt hordják. :)))
Fokozatosan lett szobatiszta.
2 évesen nyáron levettem róla a pelust, onnantól bilibe pisilt, de a kakit nem adta őszig. Nyár közepére a déli alváshoz sem kellett pelus. Ősz elejére a kakis pelust is elhagyta, így szobatiszta lett.
2,5 éves elmúlt lassan 3 hónapja de éjjelre még pelusa van. Igaz meg sem próbáltam levenni róla.
"egy éves kor előtt már ráültetni, játékkal lefoglalni és várni az eredményt."
ez nem bilire szoktatás. max pelenka spórolás.
szobatisztasághoz sajnos ez a módszer nem vezet, majd akkor ha tudatosan tudja irányítani a dolgokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!