Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen lett szobatiszta...

Mennyi idősen lett szobatiszta a gyermeked? Hiszel a korai bilire szoktatásban?

Figyelt kérdés
Csak egy kis közvéleménykutatás.A fiam két éves múlt nem sokkal, és akkor szólt magától.Még éjszakára kell neki.
2012. febr. 26. 20:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mindhárom két éves kora körül. A korai szoktatás inkább káros,mint hasznos. Inkább arról van szó,hogy a gyerek sokáig ül a bilin,és véletlenül van eredmény. De ismerek olyan anyukát,akinek a gyereke emiatt még 3 éves korában sem volt szobatiszta. Inkább visszatartotta,hogy ne kelljen a bilire ülni neki.
2012. febr. 26. 20:59
 2/11 anonim ***** válasza:
47%

Mit nevezünk korainak? :)

Az enyém most 13 hónapos, és már vagy 3x sikerült neki bilibe pisilni. Nem erőltetem, este fürdés előtt, ha van kedve rá szokott ülni egy percre. Én addig általában beállítom a vizet, vetkőztetem, stb.

Igazából erőltetve szerintem nincs értelme, mert az tényleg többet árt, mint használ. Viszont én azt sem tartom normálisnak, ha 3 évesen még csak próbálkozik egy gyerek. A tesóim és én is kb 1,5-2 évesen lettünk szobatiszták, attól függ hogy mennyi idősek voltunk nyáron. :)

Úgyis az dönti el, hogy sikerül-e leszoktatni a pelusról, hogy az ingert képes-e felismerni. Mert amíg nem, addig esélytelen. Viszont ahhoz, hogy ezt megtanulja kell neki engedni, hogy próbálkozzon. Mi most már eljutottunk odáig a lányommal, hogy ha nincs rajta pelus, akkor tudja előre, hogy mikor fog jönni. Lenéz és mondja, hogy pssss.... de visszatartani természetesen még egy mp-ig sem tudja.

2012. febr. 26. 21:07
 3/11 anonim ***** válasza:

2 éves és 2 honapos korában lett szobatiszta. Kb két hét alatt (éjszskára is).

15 honpos korában megvettem a bilit csak hogy legyen. Fogalmam sem volt, hogy mikor, hogyan kezdjunk neki. A bilit haza hozván (Ikeábol) a nappaliba kipakoltuk és ott is maradt. Kb 17 honaposan megkérdezte, hogy mire valo. Elmondtam neki, és megmutattam, hogy hogyan kell ráulni. Ruhástol ö is kiprobálta. Amikor 2 éves lett elkezdett érdeklödni a wc-zés iránt. Beteg lett (krupp) és sokat fekudt. A pelus gumija nagyon irritálta. Megbeszéltuk, hogy nem adok rá pelust. Néhány "baleset" történt.

2012. febr. 26. 21:09
 4/11 anonim ***** válasza:

A lányom majdnem 3 éves volt. Próbálgattuk előbb is, de nem sikerült. A fiam most 2 éves, hát azt leshetem, hogy ő szóljon. Még csak egy-két szót szól. Anya, apa, éhes, addide, hagyjál, szia. Főleg ezeket. Már vettünk neki saját bilit, de ha meglátja már ordít. Nem tudom miért fél tőle, nem erőltettük soha. Szerintem ő is lesz biztos 3, mire sikerül.

Abban én sem hiszek, hogy korán bilire tegyük, ez valóban csak azt jelenti, hogy az anya kifigyelte, mikor kell a gyereknek. Aztán kialakul egy szokás, ha bili, akkor nyomunk. De ezek a gyerekek állítólag később visszaesnek.

2012. febr. 26. 21:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Hogy mi mikor lettünk szobatiszták, azzal ne tessék már összehasonlítgatni. Az eldobható nadrágpelenka sokkal kényelmesebb, nem motiválja úgy a gyereket a leszokásra, mint a vizes textilpelenka. Abban minden gyerek max. 2 évesen szobatiszta lett.
2012. febr. 26. 21:11
 6/11 A kérdező kommentje:
Korainak azt értem hogy egy éves kor előtt már ráültetni, játékkal lefoglalni és várni az eredményt.
2012. febr. 26. 21:13
 7/11 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Na annak tényleg semmi értelme. Nyilván sikerül egy idő után, hiszen minden baba pisil egy idő után, de ez felesleges kínzás szerintem.

OK, persze, hogy a textilpelenka nem olyan kényelmes, de szerintem ez nem ok arra, hogy a mai anyukák eleve ne is próbálják leszoktatni a gyerekeket 2 éves koruk előtt. Mindenkitől elnézést, akire nem vonatkozik. És nyilván nem arról beszélek, amikor a gyerek nem hajlandó semmire. Az más, akkor ő még nem érett meg rá. De a környezetemben olyan sokan csinálják, hogy 2-2,5 éves koráig bilit nem lát a gyerek és fürdést leszámítva 2 percet nem volt pelus nélkül... Hát így nem is fog szólni soha, mivel annyira kényelmes a mai nadrágpelenka, hogy miért is szólna?!

Amúgy nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy 1 éves kora után nyugodtan el lehet kezdeni megismertetni a bilivel, nyáron pedig pelus nélkül hagyni, hadd szokja. Lesznek balesetek, de csak így lesz előre lépés. És végül is annyira azért nem kényelmes a mai pelus sem, hogy még oviban, iskolában is azt hordják. :)))

2012. febr. 26. 21:21
 8/11 anonim ***** válasza:
33 hósan szólt, hogy kakilnia kell, és ment a WC-re. 2 hét alatt szobatiszta lett. Rá 2 hónapra már éjjelre sem kellett pelus. Nyáron 2,5 éves volt. Hiába volt itthon gatyóba a meleg miatt, nem érdekelte se a bili, se a WC. Így takarítottam és mostam:-) Nem hiszek a korai szoktatásban.
2012. febr. 26. 21:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Fokozatosan lett szobatiszta.

2 évesen nyáron levettem róla a pelust, onnantól bilibe pisilt, de a kakit nem adta őszig. Nyár közepére a déli alváshoz sem kellett pelus. Ősz elejére a kakis pelust is elhagyta, így szobatiszta lett.

2,5 éves elmúlt lassan 3 hónapja de éjjelre még pelusa van. Igaz meg sem próbáltam levenni róla.

2012. febr. 26. 22:24
 10/11 anonim ***** válasza:

"egy éves kor előtt már ráültetni, játékkal lefoglalni és várni az eredményt."

ez nem bilire szoktatás. max pelenka spórolás.

szobatisztasághoz sajnos ez a módszer nem vezet, majd akkor ha tudatosan tudja irányítani a dolgokat

2012. febr. 27. 01:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!