Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lányom 2 éves és 19 kg!?

Lányom 2 éves és 19 kg!?

Figyelt kérdés

19 kg és 94.5 cm.most voltunk a két éves fejlődési vizsgálaton.ez normális súly?kérdeztem a védőnőt mit lehet tenni h kicsit "fogyjon" a lányom,de azt mondta ilyen korban még nem diétáztatnak,hanyagoljam az édességet nasikat.

Genetikailag volt mit örökölnie,férjem is nagy darab és apuéknál mindenki.

nasit minimálisat kap,néha 1-1 túró rudi,vagy keksz,eddig se vittem túlzásba ezek után se fogom.

ezek ellenére mit tegyek hogy kevesebbet hízzon?

3 hónapja vettem neki új ruhákat,amik a csípőjére és a hasára már nem jók.

vagy hagyjam majd alakul magától?csak az orvos mindig csak azt hajtogatja hogy jó húsba van,biztos nem kap enni.

van olyan rokon ai csak simán zsufának hívja,ez bánt engem,mert én úgy szeretem a lányom ahogy van.

2012. febr. 22. 14:20
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
A válasz:genetika. Valóban súlyosabb az átlagnál.Az én lányom 2 évesen kereken 13kg volt, és ő sem fogpiszkáló. Nem kell tenni semmit, ne adj neki sok csokit, de azért ne is vond meg tőle. Adj neki rágcsálni pl. teljes kiörlésű kekszet, zabfalatot, vagy a túrórudiról szedd le a csokit. Aztán ahogy nő, bölcsibe-oviba kerül, többet fog mozogni, és lassan lead majd valamennyit, de lehet így is marad rajta plusz. Eleve úgy neveld, hogy sokat mozogjon.
2012. febr. 22. 14:25
 2/27 anonim ***** válasza:

A kisfiam áprilisban lesz 2 éves és majdnem olyan magas mint a kislányod,kicsit alacsonyabb és ő 16 kg,egyáltalán nem kövér sőt vékonyka,de ehhez a magassághoz pont jó.

Te ducinak érzed a kislányod?Mert ha nem akkor nincs teendő!

2012. febr. 22. 14:25
 3/27 anonim ***** válasza:
Sokat mozog? Az is sokat számít, hogy csak ül otthon, vagy délelőtt délután 1-1 órát rohangál-e kint!? Miket eszik? Ha sok burgonyát tésztát kaját, attól is lehet husibb, kötetnek répa, brokkoli, cukkíni, padlizsán, karfiol... A sok pékárú is ludas lehet. A fő, hogy sokat mozogjon, ne csak babakocsival el a játszótérre, majd ott hintázás, hanem menjen motorral vagy gyalog, és ott szaladgáljon, másszon fel csúszdázzon!
2012. febr. 22. 14:26
 4/27 anonim ***** válasza:

A genetika ellen nincs is mit tenni!

Nem baj,ha nem eszik édességet,de mint írtam,a genetika,az genetika!

Ne izgulj! Majd kinövi 10-en évesen! -tapasztalatból írom!! Sok ismerősömnél láttam,hogy kinőtték!!

A lényeg,hogy senki ne éreztesse Vele azt,hogy jó húsban van!

Az én lányom,bár kisebb súlyú,mint a Tiéd,de alacsonyabb is- ahogy az apja és én is!- de mindenki azt mondja Rá,hogy kövér... ami persze nem igaz ilyen formán! Ezt ellensúlyozni próbálom azzal,hogy sokat szeretgetem,és amikor a tükörbe néz,akkor megállapítja,hogy szép! -pedig a fülei nem arányosak a fejéhez képest! :-)

Építeni kell az önbizalmát!!

Van egy anyuka,az Ő lánya 6 éve majd 5 kg-val született. Hát,nem csipetke a lánya,az biztos,de a legrosszabb,hogy a kislány azt mondta az anyjának,hogy nem szeretne kövér lenni,vékony szeretne lenni Ő is,mint a többi kislány! Nála sajnos elkerülhetetlen lesz az étkezési probléma: a bulimia vagy anorexia...

Az orvost állítsd le,amikor a kislányod már nincs ott! A megjegyzései nem helyén valók!!

Majd kinövi!

Üdv:3 lányos

2012. febr. 22. 14:31
 5/27 anonim ***** válasza:
65%

2 évesen

minimum -közép- maximum

9,5 kiló- 12kg- 15,5kg

80 centi- 86cm- 92,5cm

hát enyhén szolva is túlsúlyos. és a doki nem modnott semmit???????

növésre sem kicsi, de azért az nem olyan kimagaslóan nagy mint a súlya.

a túlsúly már ennyi idös korban érrednszeri, és légzési bajt tud csinálni. 4-5 éves korára ha így megy akár szivrohama is lehet, és súlyos fulladás is felléphet. vagy is a súly nem játék.

ami már fél siker hogy felfogtad hogy gond van, és tenni akarsz ellene valamit.

én írnék a napi étkezésröl egy listát kb 1 hétig. ide az utolsó keksz darabot is bele írnám, mindent, folyadékot is.

ami probléma szokott lenni, hogy nem nassol, csak itt egy falat ott egy falat, jó kis cukross löty egésznap, csak tea amiben 2 kanál cukor , néha napján chips ami minden napos, és még sorolhatnám. zsiros kenyér, parízer meg miegymások amik tömény zsír.

Egyszerüen írd össze mit eszik de az utolsó falatig és már te is látod hol a probléma.

másik napi 1 minmum 1 km-s séta pl nagyihoz, játszóra nem kell gyorsan, akár órák alatt is megtehetitek, de legyen mozgás.

2012. febr. 22. 14:31
 6/27 anonim ***** válasza:
Akkor biztosan genetika!! Ne bánkódj emiatt 2 éves még elég kicsi, változhat is ez!! Nekem a 2 éves lányom 15 kiló és ő is elég ducinak néz ki, jó kis vaskos. Szeret is enni, így oda kell figyeljek hogy édességet tényleg csak a minimálisra csökkentsem és ne sült krumplival meg rántott hússal "tömjem" (amit amúgy nagyon szeret...) persze mindenféle ételt kap, de gyümölcs, zöldség főzelék soványhúsok, levesek, tejtermékek vannak előtérbe helyezve.
2012. febr. 22. 14:33
 7/27 anonim ***** válasza:
Nem szeretnél esetleg egy képet linkelni a kislányodról és akkor nem írnának ilyen sületlenségeket mint hogy enyhén szólva is túlsúlyos!!?
2012. febr. 22. 14:36
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

jaja lányok ne legyetek már ennyire buták.

GENETIKA? lofenénket genetika ez rossz étkezési szokás, és késsz.

habár biztosan van valamennyi genetika de akkor max mint a második válaszolóé lenne, de ö 19 kiló. a felsö határtól 4 kilóval nehezebb, nem csak kicsit. 4 kiló felesleg még egy ember is megérez. aggass magadra 4 kiló lisztet és menj fel vele a lépcsön 2x. hát majd meglátod milyen nehéz a szívnek a tüdönek és mindennek ezt cipelnie.

vagy adj a 2 évs gyerekednek a kezébe 4 kiló súlyt és küld ki játszani. kb fél perc múlva lihegve ül le mert nem bírja se a szive, se a tüdeje.

2012. febr. 22. 14:37
 9/27 anonim ***** válasza:
Ez nem genetika, ez elhízás. Két évesnek ez hatalmas súly. Az 5 évesem 20 kg, és nem vékony. Sürgősen lépni kellene, mert ez nem egészséges. Mégis írd már le miket eszik a lányod és mennyit. Lehet hogy szerinted normális, amit és ahogy esztek, de lehet hogy valójában messze nem az.
2012. febr. 22. 14:41
 10/27 anonim ***** válasza:
Második válaszoló nem 19 hanem 16!
2012. febr. 22. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!