Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves lányom minden fűrdésnél...

3 éves lányom minden fűrdésnél mikor krémezem be és törlöm szárazra, rögyög, behúzza a nyakát, mintha csikizném?

Figyelt kérdés

Először még aranyos volt, és alig tudtam megmosdatni, megtörölni, de hiába beszélek vele szépen, kérem meg, magyarázom neki, már úgy érzem mindent kirpbáltam, és mindem este ez van. Már a megtörlés megy, mert múltkor becsavartam egy tölöközőbe, és mondtam neki, hogy akkor itt maradsz a fürdős szőnyegen, amíg meg nem száradsz. Kimentem, mondtam neki hogy majd jövök ha megszáradt. Mindezt én nyugodtan,komolyan, és hatott, ha mégis elkezd kacarászni, elindulok kifelé, és szól hogy inkább töröljem meg. De nem tudok mit kitalálni, mit csináljak, mondjak neki, hogy be tudjam krémezni? Ő is krémezi magát, de nem mindenhol jól, főleg ott ahol a rögyögése miatt én is nehezen krémezem, a nyakán pl.

Valami ötlet?

Jó tudom, nevetséges, de mikor már 2-3 hete minden este ez van, te se nevetnél. :-)

2012. febr. 14. 12:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg csikis, ráadásul ez tetszik is neki, ezért provokálja ki, hogy száradás helyett inkább törölgesd meg.

Én is ilyen vagyok, a férjem szokta is mondani, hogy engem még megfojtani sem lehetne egykönnyen, mert ha közelít a kezével a nyakamhoz, már húzom is be, közben vihogok, mint aki nem normális.

Ne csinálj belőle nagy ügyet, lesznek ennél nagyobb problémáid is.

2012. febr. 14. 12:41
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem csinálom máshogy, mint előtte, akkor nem csinálta ezt sose. És az elején tényleg muris volt, de már valahogy nem az.

Tudom hogy lesz ennél nagyon gondom is, sőt általában van is, de azokkal boldogulok, ezzel meg nem nagyon. Kifogytam az ötletekből.

Van mellette két 1,5 éves ikerfiam, hát van hova nézni, és estére már eléggé el tudok fáradni, és akkor még jön ez a rötyike csaj. :-) Már próbáltam azt is, hogy előtte jól megcsikizem, dögönyözöm idekinn, de akkor is van ereje meg kedve ott is vihogni mint a fakutya.

:-)

2012. febr. 14. 12:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Azt írod eleinte viccesnek találtad. Talán pont ez tetszik a kiscsajnak. Próbál megnevettetni. Ne figyelj rá, maradj higgadt, egy idő után megunja, ha nem ér vele célt.

Amúgy a helyzet ismerős. Nekem is 3 kicsim volt egyszerre. Bele mindhárom a kádba, sorbafürdetés, aztán egyesével ki, törlés, öltöztetés. De sokszor cseréletem össze a pizsijüket, meg olyan is volt hogy az egyiknek 2-szer mostam fogat, a másiknak meg egyszer sem.

2012. febr. 14. 12:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk mindig is ez volt! Illetve már nem emlékszem, mikor kezdődött. 3 éves most. Egyedül fürdik, hajat is egyedül mos, nem enged segíteni, így ez a rész letudva. Viszont a törölközés dettó ahogy Te írod, harcolni kell vele, hogy a hónalját, nuniját, nyakát meg tudjam törölni. Ha megoldottad a helyzetet, kíváncsi lennék rá, hogyan.
2012. febr. 14. 14:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem jól esik neki.
2012. febr. 15. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!