Sajnos annyira ideges voltam, hogy felpofoztam 2,5 eves lanyom. Masnal is megtortent?
Nem attól rossz anya valaki ha egyszer elcsattan a pofon,hanem ha már észre se veszi.
Ülj le és gondold végig mit tettél,mennyire bánt,gondold végig mit értél el vele,max annyit hogy most lelkiismeretfurdalásosod van,és annyit hogy félni fog tőled a lányod.sajnos egy pofon is órási árkokat ás anya és gyermeke közt.és most én nem mondom,hogy velem nem történt meg,de én is adtam már egy kis szájra csapást,de soha többet nem fogok az biztos,azóta azon dolgozom,hogy azt elfelejtse.tanulj belőle te is,a verés a tehetetlen anyák eszköze,és nem tanít semmit.max félelmet kelt és ezt meg te sem akarod.
Legközelebb számolj el tizig . Te vagy a felnőtt,neked már tudnod kell uralkodnod az indulataidon,ne mutass rossz példát a gyereknek.
Mindnekinél megeshet ,hogy elszakad a cérna, és dühből a fenekére,kezére,vagy arcára csap a gyereknek ezért ne edd magad.A jövőben azért ne tegyél szerintem ilyet,mert nem vezet jóra,az agresszió csak agressziót szül. Egy szó mint száz,felejtsd el,kérj bocsánatot,mondd el,hogy mérges lettél mert rosszul viselkedett,hisztizett ,legközelebb meg valami más módját keresd a feszültség levezetésnek,bár tudom ez idegörlő és baromi nehéz,de nem vagyunk tökéletesek mi szülők sem,hibázhatunk.
A pofont,vagy ne adj isten veréstmint NEVELÉSI ESZKÖZT,szánt szándékkal,tervezetten odasózni viszont abszolút elitélem,ettől lehet egy ember lelki nyomorék egész életére sajnos
Azért nem hiszem, hogy itt mindenki olyan mintaanyuka. És még fokozzátok a lelkiismeret-furdalását szegény kérdezőnek! Ennyitől még nem lesz lelki sérült egy kisgyerek.
El kell fogadni, hogy a szülő is ember. Ilyen kicsi gyermekkel sokszor nehéz, az embert sok minden frusztrálja, és olyankor előfordul, hogy elszakad a cérna. Ettől még nem vagy rossz anyuka.
Ismered Dr. Popper Pétert? Én letöltöttem a netről a Szülő is ember című előadását. Ott azt mondja, hogy nem az a baj, ha felidegesít a gyerek, és ezért elszakad a cérna nálad. Ezt a gyerek is megérti, tudja ő, hogy rosszat csinált. Az a baj, ha előre megfontolt szándékkal vered. Pl. Az utcán hisztizik, jól felbosszant, és beígéred neki, hogyha hazaértek, kikap. Mire hazaérsz, már rég elszállt a mérged, mégis beváltod a fenyegetést. Na, ezt nem bocsájtják meg a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!