Ettől még oviba való? Meg fog nyílni a többi gyerek előtt is, vagy így marad?
Figyelt kérdés
Sokat tűnődtem legyen e ovi vagy ne, nemsoká 3 éves lesz a fiam. Úgy döntöttem, hogy lesz. Először 2 napra szerettem volna, de a beszoktatás miatt első pár hétben mind az öt napot voltunk. Úgy az első két hét után szépen beszokott, nem sír, indul magától, szerepjátékban sokszor játszuk, hogy mi vagyunk az óvónénik. Szemmel láthatóan jól érzi magát ott, de nyílván itthon jobban :D
Szóval a kérdés az, hogy ennek ellenére az oviban visszahúzódó, csendes, nem játszik a többi gyerekkel (a közös programokban részt vesz, élvezettel hallgattja a mesét, a múltkor táncolt is).. ki fog majd jobban nyílni, vagy ő ilyen lesz? Azt mondja azert nem jatszik a tobbi gyerekkel, mert ők felborítják a játékokat.
2012. febr. 17. 08:58
11/13 anonim válasza:
Igen, nekem is ezt mondták, hogy erőltetni nem szabad, így én inkább mostmár az óvónőtől kérdezem, nem a gyerektől, hogy játszott-e esetleg mással is vagy csak egyedül.
12/13 anonim válasza:
5-ös válaszoló vagyok. Ha elfogadtok egy jó tanácsot, amit én szeptemberben az óvónőktől kaptam. Azzal, hogy a gyerek érzi rajtam a bizonytalanságot, aggódást pont azt érem el, hogy nem fog tudni megnyílni az óvodában. Sokáig szívtelennek tartottam ezt a megoldást, majd mikor az arcomban nevetett az óvónő, hogy "Anyuka! Higgye el, a gyereke nagyon is jól érzi itt magát, csak magának szól a cirkusz!" akkor elbizonytalanodtam. És a gyerek a napi sírás adagjával sírásra ösztökélte a kisebbik tesót is (aki e miatt a bölcsibe nem akart menni) és persze engem is. Őszintén mondom, hogy elfáradtam, és egy kiadós hisztije után, ráförmedtem, hogy márpedig erre én nem vagyok kíváncsi, és ha gondolja szívesen elbeszélgetek vele a történtekről, de csak hiszti nélkül, nyugodtan. Rá fél órára odajött hozzám, hogy beszélgessünk. Elmagyaráztam neki, hogy az élet tele van szabályokkal, ilyen szabály az óvoda is. Az, hogy neki oda kell járnia, ott kell játszania, aludnia stb... De én tudom, hogy nagyon jó hely, tudom, hogy ő nagyon okos, nagyon aranyos kislány, ezért biztosan nagyon sokan fogják őt ott szeretni. Rá egy fél órára odajött hozzám, és közölte, hogy rendben van, többet nem fog sírni miatta. Az óvónőkkel konzultálva megbeszéltük, hogy nem viszem haza délben, hanem ott altatom, hogy heti kétszer alvás után még szakkörre fog járni. Ezzel is éreztetjük vele, hogy ő is ugyan olyan gyerek, mint a többi. Hetek alatt jött a változás. Ma már egy cserfes (persze önmagához képest, azért megválogatja, hogy kivel), barátkozós, belevaló kislány lett ott is.
13/13 A kérdező kommentje:
az ovival nincs baj (az a jo gyerekek "privilégiuma", csak a jo gyerekek jarhatnak oviba, mert ott van sok jatek), az ovonoket is szereti (szerepjatekban o az egyik, en a masik, ha nem szeretne oket, akkor nem lenne ez a jatek), viszont a tobbi gyerkoccel nem jatszik, és jon a kisteso, es nekem a pszihologus is azt mondta, hogy tartsam itthon, mert "serulni fog", meg amikor korabban feltettem egy kerdest, hogy beraknak e ugy oviba a gyerkocot az anyukak, hogy ujszulottel itthon leszek, akkor kaptam az oltast (egyebkent a pszihologus is mondta, hogy minden anyuka otthon tartja a gyereket, van, aki tobbet is), hogy ha otthon vagyok miert van oviban.. viszont itthon szerintem tobbet serulne (ujszulott mellett nem tudom hogy tudnam szorakoztatni, es o igenyli, nincs el ugy egyedul, meg tegnap is elvolt a jatszohazban egy kisfiuval osszebaratkozott szerintem az ovi miatt(bar oviban nincs baratja, de szokta a gyerekeket), szoval nem akarok onigalozast vagy ilyesmit, csak nem akarom szegenyt "elrontani".. bar ez a tegnapi jatszohazas baratkozas nagyon sokat szamitott nekem, hogy igenis erdemes oviba adni..
2012. febr. 20. 09:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!