A bölcsődék lejelentik valahova, hogy odajár a gyerek?
Figyelt kérdés
Mármint az állam felé, vagy Oep ilyesmi felé?
Vissza tudnék menni úgy dolgozni, hogy nem kellene lemondanom a Gyed-et, ha nem muszáj.
2012. febr. 16. 11:17
1/11 anonim válasza:
Nálunk eleve nem vesznek be GYED-es anyuka gyerekét. Csak akkor vesznek be ugyanis nálunk gyereket a bölcsibe, ha munkáltatói igazolást visz az anyuka, azt meg ugye csak akkor kap, ha melóba megy. Ha melóba megy, akkor meg ugye ugrik a GYED.
2/11 anonim válasza:
Azt tudod csinálni, hogy lemondod a GYED-et, és kéred a GYEST. Ez mellett tudsz dolgozni heti 30 órát.
3/11 A kérdező kommentje:
Nekem adna a cégem munkáltatói igazolást, és nem kellene lemondanom a Gyedről, hanem feketén mehetnék.
2012. febr. 16. 12:49
4/11 anonim válasza:
A bölcsibe le kell adnod az igazolást hogy lemondtad a gyedet. Nálunk addig a beszoktatást sem lehet elkezdeni.
5/11 anonim válasza:
Ez egyébként is büntetést vonna maga után, mivel törvény rendelkezik az egészről.
6/11 anonim válasza:
Sehol nem fut össze,hogy a gyerek bölcsis,te meg Gyed-et kapsz.Munkáltatói igaz kell a bölibe,de már a jelentkezésnél,akkor meg még nyílvánvalóan gyedet kapsz mikor beiratod a törpéd.Csak ne reklámozd senkinek,h nem mondtad le a gyedet.Mert törvényileg le kell mondani!!!Ha lebuksz kamatostól kell visszafizetned.De ennek esélye picike,csak ha vki feldob,én ezt így tudom,barátnőm így csinálta,én még nem tudom hogyan is alakulnak majd a dolgok ezen téren.
7/11 A kérdező kommentje:
Nálunk a bölcsiben nem kell vinni papírt arról, hogy lemondtam a gyedet. A beszoktatás 1. napjától számítva 1 hónapon belül kérik a munkáltatói igazolást. Ezek szerint akkor meg lehet csinálni. Azért nem mindegy, hogy marad a zsebemben +20ezer forint... Nekünk nagyon sokat számítana.
2012. febr. 16. 18:49
8/11 anonim válasza:
Én épp ma hallottam a bölcsiben, hogy most építik ki a központi nyilvántartást a Kormányhivatalokban, ehhez minden bölcsődés gyermek TAJ- és lakcímkártyáját lemásolják. Vagyis azon túl, hogy eleve GYED-lemondás feltételével veszik fel a gyermeket bölcsibe, utána is bármikor leellenőrizhetik majd a nyilvántartásban, hogy bölcsődés-e az adott gyermek, és ha mellette Anyuka mégis GYED-et igényel az ő jogán, akkor azt szankcionálhatják... Én tehát biztosan nem kísérleteznék ezzel!
9/11 anonim válasza:
Én sem, mert ha lebuksz (és az új rendszerben igencsak megvan az esélye) nagyon sokat fizethettek büntetésként, hogy meg akartátok kerülni a törvényt. Én nem próbálkoznék vele, pedig a plusz 20 ezer nekünk is jól jönne (kinek nem??)
10/11 anonim válasza:
Bocsi,OFF.Visszamenőleg nem fogják nézni,ugye???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!