Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan vehetném rá hogy szót...

Hogyan vehetném rá hogy szót fogadjon?

Figyelt kérdés
Kisfiam áprilisban lesz 4 éves. Rendesen dacol, hisz itt az ideje. Általában szót értünk, de kezdek belefáradni az állandó harcba. A büntetésen és megvonáson kívül van-e olyan módszer, amit eredményesen használtok?
2012. febr. 15. 14:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Mondjuk a jutalmazás.

Nem csokira-cukorkára gondolok, hanem mondjuk játszóházra, vagy új mesekönyvre.

Biztosan van olyan, amit szeretne, de ki kell érdemelnie.

2012. febr. 15. 14:18
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, erre is gondoltam már illetve próbálgatom, de megfordult a fejembe, hogy nehogy átbillenjen egy olyanba, hogy akkor meg bármit csak akkor csinál meg, ha kap érte valamit... lehet, túl szélsőségekben gondolok? Váltogatni kellene a jutalmazást meg a büntetést?!?!
2012. febr. 15. 14:25
 3/4 anonim ***** válasza:

en meselek..

pl nem szeretett oviba jarni

en meg elmeseltem, hogy az oviba csak jo gyerekek mehetnek, mert van sok jatek, orvosi taska,vonat, auto garazs, fozokeszlet, amivel csak a jo gyerekek jatszhatnak.

a jo gyerekeknek van mese, stb

a fiam nagyon jo akar lenni :D ha rosszat csinal, akkor is mondja, hogy bocsanat, butasagnak vege, jo vagyok.

nem is szokott nagyon rosszalkodni.

amikor pl meset nezunk megbeszeljuk, hogy egy mese, es utana alvas, mondom " mondd, igen anya", akkor mondja, hogy "igenanya" :D o kapcsolhatja ki a tvt, es ha o er elobb a szobaba, akkor azt a meset mondjuk, amit o akar

(mondjuk az enyem csak most lesz 3 eves)

amugy regen azt hittem, hogy ha a gyerek jol van nevelve, sose fog sirni. huyeseg. mindig fog sirni.. amikor frusztralja valami, nem sikerul, nem az van, stb.. sajnos ez kikerulhetetlen. viszont meg lehet vigasztalni, es uj dolgokat lehet neki mutatni..

egyebkent en szoktam "csak ugy" jutalmazni is. pl amikor koran reggel megyunk, tiszta kóma az egesz gyerek, megsem sir, akkor kap egy kis csontot (körömnyi cukorka), gyumolcsos, és utana apara es ram is rámlehel, es rohog, amikor mondjuk hogy huuu, de gyumolcsos, vagy huuu, szines lett a nyelved, vagy ilyesmi.

turo rudit is ugy kap, hogy "jo voltal ma", nem kimondottan valamiert, illetve van egy malackas nyomda, amit a hasara nyomok elalvas elott, ha jo volt :D (ne kerdezzetek hogy alakult ki, mar nem tudom)

szoval nem kimondottan dolgokert jutalmazom, csak vannak dolgok, amik a jó gyerekek "privilégiuma".. ha butasagot csinal persze akkor is jo gyerek, de akkor rajta mulik "vege van e a butasagnak"

2012. febr. 15. 22:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, nálunk is hasonlóak a dolgok vagyis olyan jól indultak, olyan szépen követhető volt, hogy na akkor most rosszat csináltál akkor ez most nem jó, ha meg jót csinált akkor nagy dicséret. Jelzem abszolút nem rossz gyerek, csak nagyon akaratos és sok dolgot hiába magyarázok neki, akkor sem úgy akarja ahogy kellene, mert nem ő akarja, hanem én ... lehet egy kicsit elfáradtam..:)
2012. febr. 16. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!