Az óvónéninek adtatok pénzt óvodakezdésnél, hogy jobban figyeljen oda gyermeketekre?
csak azt ne mond hogy te adsz vagy adni akarsz.
Elég gusztustalan dolog.
Èrdekes amiket itt írtok, és ennyire elítélitek ezt. (habár én a hálapénz minden tipusát elítélem és nem adok, de ez más kérdés)
szóval azért érdekes, mert kiváncsi lennék az itt NEEEM-ök között hányan adtak a szülésnél hála pénzt és mekkora ölsszeget, pedig a gyereketek a 3 év alatt az oviban jobban ki van szolgáltatva egy ovónönek mint ti szülésnél abban a pár órában.
Mindegyiknek a feladata amit tesz, mindegyik fizetést kap érte, és abban biztos vagyok hogy az ovónöt sem fizetik túl. Ès óriási felelöség van rajta, nem csak a gyermek épsége miatt hanem ö neveli helyetettek éveken keresztül délelött vagy 8 órában, töle is rengeteg függ milyen lesz a gyermek késöbb.
Szóval elítélendö ovónönek adni pénzt , de nem elítélendö szülészorvosnak adni?
Szerintem mindegyik az, és én egyiknek sem adtam. De mindegyiknek megköszöntem szavakkal.
Az ajándék az más, azzal a háládat tudod kifejezni. De pénzt adni azért, hogy a te gyerekedre jobban figyeljen az amúgy is túlterhelt óvó néni, mint a többiekre, az szerintem nem helyes.
A hálapénzről meg annyit, hogy elég baj az, hogy van. De hiába foglalkozik többet az óvónő a gyerekeddel, mint a szülész, akkor és ott neki van nagyobb felelősség a kezében. Én személy szerint nem adtam hálapénzt, hanem mivel kicsit rizikósnak ígérkezett a szülésem, magánorvoshoz mentem. kb. annyit kért, mint a hálapénz lett volna másnál, csak éppen számlát adott, így az egészségpénztárnál összegyűjtött pénzemből tudtam fizetni a szülést.
Úgy tudtam hogy lesz aki belekeveri a dokis hálapénzt. Akkor én is arról írok, amiről akarok: én ma pörköltet főzök. Ti?
Kedves belekeverős, ne szíts vitát a hálapénzről. Itt és most az óvónéni lefizetéséről van szó, amit mindenki elítélt. Ennyi, nem több, ha hálapénzről akarsz veszekedni, akkor keress rá a szóra, és találsz magadnak kb. 500 jó kis husikás csontot itt, amin rágódhatsz, ugyanis kb. ennyi kérdés van a témában.
Nem, bár többször volt olyan érzésem, hogy mintha várná....
Karácsonyra mindenki nagyon tartalmas csomagott kapott (dadus is), a tisztasági csomagon és a fizenivalón kívül szoktam ezt-azt vinni (matrica, gyümölcstea, 1/4 kg kávé), ezek után nem gondolom, hogy még bármit kéne adnom.
A valamit magára adó óvó/gondozónő egyenesen megsértődne szerintem, nemhogy elfogadná....
Meg sem fordult a fejembe.
Sőt, van bölcsivezető ismerősöm, aki a karácsonyi ajándékozásra is azt mondta, hogy nehogy már!!!
Annak ellenére, hogy igen, én fogadott orvossal szültem, akinek nem volt szülési tarifája, de adtam neki. Én ezt nem minősítem hálapénznek, de ez már más téma.
Eszembe sem jutna. Bár dajka lánya vagyok, nem abba az oviba fog járni a fiam ahol a nagyanyja dolgozott. Én nem szeretném, hogy máshogy bánjanak vele, mint a többivel. Hidd el, figyelnek ők rájuk eléggé, hisz, minden felelősség rajtuk van amíg ők vigyáznak rá!
Ja és dokinak sem adtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!