Biciklizéshez adtok bukósisakot a gyermeketekre?
Remelem hogy minden anya ad a gyerekre bukosisakot.
Vannak szellozo modellek is.
Most 3 éves a lányom, egyenlőre még csak triciklije van, azzal még csak cammog, egyenlőre feleslegesnek ítéltem a sisakot. Jövő tavasszal tervezünk neki bicót venni, de előre félek én is bukósisakozástól, mert ő is nagyon izzadós fajta. :S Hát majd meglátjuk, lehet, hogy nem sokat lesz a fején, ha nagyon gázos lesz a helyzet. Mondjuk úgyis csak itt a közvetlen környékünkön bicózna a parkban, forgalom közelébe nem engedem még egy jó ideig...
Egyébként én is felnőttem bukósisak nélkül, pedig a fél gyerekkoromat bicajon töltöttem (a másik felét meg fáramászással meg mindenféle rosszalkodással, anyámék állítólag többet izgultak értem mint a 3 bátyámért együttvéve) és milliószor estem. Soha semmim még csak el se tört.
Utolso,
Gratulalok, hogy megusztal egy balesetet. Sajnos nem kell ahhoz forgalom, hogy kis gyerek felboruljon, megusse ugy a fejet, hogy ott is marad. Sok tunet csak par nap mulva jon ki, kar lenne a gyerekert.
Nem ok nelkul javasoljak, sot legtobb orszagban kotelezo a bukosisak hordasa.
Nem tudom miert ilyen felelotlen szulok vannak.
Forgalomba mi se megyünk, csak itt a parkban és a focipályán biciklizik a gyerekem.
Én ráadnám a sisakot, csak ne izzadna úgy alá :(
Mondjuk futóbringázáshoz és motorozáshoz soha nem adtam rá sisakot, és azokkal is ugyanakkorát lehet zakózni, mint a sima bringával.
Itt a környéken az én gyerekemen van egyedül sisak, a többieken nem szokott lenni.
Igen, tök mindegy hogy ő biciklizik, vagy mögöttem ül az ülésben, a sisak kötelező nálunk.
Egyszer nagyon siettünk és a sisak itthon maradt. A gyerek (3éves)akkor futóbiciklivel jött. Megálltunk, ő is megállt mellettünk, de elvesztette az egyensúlyát valahogy és akkorát esett, hogy belegabalyodott a férjem biciklijébe és onnan hanyatt a betonra... Nem kívánom senkinek,amit utána átéltünk. Semmi baja nem lett, de az izgalom, az ijedtség bőven elég volt.
Amúgy még nem esett se futóval, sem a rendes 2 kerekű pedálossal, de pont akkor az egy alkalomkor, amikor itthon maradt a sisak, akkor sikerült neki elesni.
2,5 évesem még csak motorozik, ahhoz nem kell.
De ha mögöttünk utazik az ülésben, mindig ráadom. Inkább fázzon meg picit, de ha borulunk megússza fejsérülés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!