Ráadnátok nagyobb kabátot a gyereketekre?
Hát itt több lehetőség is van.
Cseréltesd ki a cipzárt.
Addig a pár napig, amíg azt megcsinálják, jó lesz akár a nagyobb kabát is rá.
Most meg mehet az overall, hiszen hol van az a 2-3 fok? (Bár csak lenne, brr.)
A cipzárcsere biztosan olcsóbb, mint egy új overall. Mindemellett nekem az a véleményem, hogy a legfontosabb, hogy kellő melegen legyen öltözve egy gyerek, ha kicsit "hülyén néz ki", még mindig jobb, mint ha megbetegszik, mert a vékony kabátban "szebb".
A lányom és a fiam között pont két év van, de nem egyformán nőnek, van egy szuper, meleg Timberland kabát (unisex színű) amit a lányom azon a télen hordott, amikor két és fél éves volt. A fiam most másfél éves, nagy rá egy picit (föl kell hajtanom egyet az ujján és a feneke alá ér) de tutifix, hogy egy év múlva rá se fog menni. Én ráadom így a fiamra, fölvéve nem nagyon gáz és mozogni is jól tud benne. Ráadásul olyan kályhameleg, hogy bármennyit vagyunk kinn a hóban, sose fázik benne a kislegény.
Van egy másik kabátja is, azt hordjuk, ha olyan helyre megyünk, hogy ki akarom kicsit öltöztetni, de ha csak ez az egy lenne, sem hiszem hogy vennék azért, hogy még pár hétig fölvegye.
Nem a pénz miatt, megengedhetném magamnak, hogy vegyek egy új kabátot, de fölösleges pénzkidobásnak tartom csak azért venni egyet, hogy még egy-másfél hónapig hordja. Gyakorlatilag február közepe van mindjárt, március közepétől általában a vékonyabb kabát is elég, legfeljebb ha mégis elég hideg van, jobban aláöltöztetem. Pár hétért még turis kabátot se veszek, ha amúgy ami van használható és jó meleg.
Ha nagyon lelencgyerek módjára néz ki a fiadon, akkor elgondolkodhatsz, bevállalj-e még egy kabátot, de ha a gyereknek kényelmes és nem nagyon vészes, akkor szerintem simán add rá.
Hasonló képpen jártam. Tavaly vettem két overált a gyereknek, hogy legyen váltás, akkor még felhajtva hordta, olyan fazon volt, hogy a felhajtás is mintás volt. Az idé lehajtottam, de az egyiknek szétment a zipzája a kabáton, a másiknak a nadrágja szakadt el, és bizony már lehajtva is rövid volt a nadrág, mindig felcsúszott a lábán a czizma fölé, hiába húztam rá.
Olyan hideg van, és még azért van vissza a februárból, március, van hogy húsvétkor áprilisban is hideg van.
3 hónap, és ugye nap mint nap az overált hordja bölcsibe.
Szétnéztem Tesco, Cora, Auchan, vatera teszvesz,6-7 ezer forint egy overál. Elmentem a kínaira, és mint tavaly, kaptam 2 db 2 részes overált 6000ft-ért. Új, jó meleg, szép is. Jövőre nem hiszem hogy jó lesz, mert most pont jó, de eladom ősszel a teszveszen, és veszek másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!