Mennyi idős korukig voltak/lesznek egy szobában a gyerekeid? Egy szobában voltak egyáltalán?
Három és fél éves lányom, másfél éves fiam van, pár hónapon belül megszületik a kistesó is. Nekem a három gyerek egyelőre egy szobában lesz (20m2-es szép nagy, világos szoba). Lenne lehetőségünk külön tenni őket, van még hely a lakásban, kis átrendezéssel és alakítással mindhárom gyereknek lesz idővel külön szobája, még úgy is, hogy megmarad a dolgozószobánk és a mosókonyhám is a fürdőszoba mellett, ami eredetileg normál szoba lenne a tervek szerint, de egyelőre nem látom fontosnak, hogy külön legyenek. Most kezdenek már igazán jókat játszani együtt a nagyobbak, kár lenne bolygatni őket. A picinek berakunk egy kiságyat vagy bölcsőt a hálószobába is, hogy ha napközben alszik, a nagyokat ne kelljen kitenni a gyerekszobából, vagy folyton csöndre inteni, hadd játsszanak, de amúgy egy szobában lesznek.
Mire a legnagyobbom iskolába megy, addigra mindenképp kap külön szobát, bár véleményem szerint az sem lenne létfontosság, inkább csak azért, hogy nyugiban tudjon leckét írni, stb. mert a pici addigra lesz kétéves, pont az a kor, amikor hajlamosak szétszedni/széttépni dolgokat.
Amúgy a közös szobában szerintem nagyon sok toleranciát is tanulnak, ami nem baj egy gyereknél. Képesek megosztani a játékokat, megvívják ugyan a maguk harcait olykor, de az is kell az egészséges fejlődéshez.
Az oviban azt mondta az óvó néni, hogy nagyon klasszul eljátszik a lányom bárkivel, képes az érdekeit érvényesíteni ugyan, de képes megosztani is dolgokat, ami ebben a korban kevés gyereknek sikerül. Szerintem ennek legfőbb oka, hogy egy szobában vannak az öccsével. Szóval nálunk bevált így.
nekem a fiuk egyszobába vanak és lesznek is de mindenkinek van saját kuckoja mert galériáztuk szobájukat.
kislány kap majd egy külön szobát .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!