Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős korukig voltak/les...

Mennyi idős korukig voltak/lesznek egy szobában a gyerekeid? Egy szobában voltak egyáltalán?

Figyelt kérdés
2012. febr. 8. 22:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
4 éves fiú, 2 éves lány gyerekeim vannak, egy szobában. A következő 5-6 évben biztosan egy szobában laknak majd, hisz nincs lehetőségünk elköltözni.
2012. febr. 8. 22:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Még különböző nemű testvéreknél sem a kor számít. Addig nyugodtan lehetnek egy szobában, amíg nekik jó. Úgyis szólni fognak, ha valamelyiküknek ez már kellemetlen.
2012. febr. 9. 07:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Három és fél éves lányom, másfél éves fiam van, pár hónapon belül megszületik a kistesó is. Nekem a három gyerek egyelőre egy szobában lesz (20m2-es szép nagy, világos szoba). Lenne lehetőségünk külön tenni őket, van még hely a lakásban, kis átrendezéssel és alakítással mindhárom gyereknek lesz idővel külön szobája, még úgy is, hogy megmarad a dolgozószobánk és a mosókonyhám is a fürdőszoba mellett, ami eredetileg normál szoba lenne a tervek szerint, de egyelőre nem látom fontosnak, hogy külön legyenek. Most kezdenek már igazán jókat játszani együtt a nagyobbak, kár lenne bolygatni őket. A picinek berakunk egy kiságyat vagy bölcsőt a hálószobába is, hogy ha napközben alszik, a nagyokat ne kelljen kitenni a gyerekszobából, vagy folyton csöndre inteni, hadd játsszanak, de amúgy egy szobában lesznek.

Mire a legnagyobbom iskolába megy, addigra mindenképp kap külön szobát, bár véleményem szerint az sem lenne létfontosság, inkább csak azért, hogy nyugiban tudjon leckét írni, stb. mert a pici addigra lesz kétéves, pont az a kor, amikor hajlamosak szétszedni/széttépni dolgokat.

Amúgy a közös szobában szerintem nagyon sok toleranciát is tanulnak, ami nem baj egy gyereknél. Képesek megosztani a játékokat, megvívják ugyan a maguk harcait olykor, de az is kell az egészséges fejlődéshez.

Az oviban azt mondta az óvó néni, hogy nagyon klasszul eljátszik a lányom bárkivel, képes az érdekeit érvényesíteni ugyan, de képes megosztani is dolgokat, ami ebben a korban kevés gyereknek sikerül. Szerintem ennek legfőbb oka, hogy egy szobában vannak az öccsével. Szóval nálunk bevált így.

2012. febr. 9. 08:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk forditva van a pici meg csak 5 honapos a nagy 5 eves es nagyon szeretne ha egy szobaban aludnanak de meg nem engedem mert a pici sokszor kel. Majd ha atalussza az ejszakat osszerakjuk oket, amig jolesik nekik. Mi anno tesommal csak akkor mentunk kulon mikor en mar gimis lettem mert tobbet kellett tanulnom.
2012. febr. 9. 10:07
 5/5 anonim ***** válasza:

nekem a fiuk egyszobába vanak és lesznek is de mindenkinek van saját kuckoja mert galériáztuk szobájukat.

kislány kap majd egy külön szobát .

2012. aug. 15. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!