Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek 2 évesnek már...

Szerintetek 2 évesnek már külön szobában kell aludnia? Nagyágyban, és egyedül?

Figyelt kérdés

Én vagyok maradi, hogy még csak nem is fontolgatom, hogy külön tegyem a kigyerekem? Kiságyban alszik, velünk egy szobában! Én úgy gondolom, nagyon jó helye van itt, így.

Ti, hogy gondoljátok? Hogy csináljátok?

2012. jan. 28. 13:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk azóta külön szobában alszik, hogy hazahoztuk a kórházból. Ott a helye.
2012. jan. 28. 13:39
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam születésétől külön szobában alszik. Nincs gond az átszoktatással, mindenkinek kényelmesebb így, ő is kipihentebb, hogy egyedül alszik és nem tv-re vagy a mi beszélgetésünkre alszik el, és nekünk is megmaradt a magánéletünk, amibe egy gyerek nem fér bele este.

Más dolog, hogy amint felsír, felébred, bármi, rögtön érte megyek, megnyugtatom, ha sír akkor át is hozom, közénk fekhet, stb.

Nincs persze olyan, hogy KELL, de egyszerűbb.

2012. jan. 28. 13:39
 3/19 anonim ***** válasza:
83%
Ahány ház, annyi szokás. Ismerek olyat, ahol a 3-4 éves gyerek is a szülőkkel alszik, én viszont abba a csoportba tartozom, akik születéstől fogva külön szobában altatnak, nekünk nagyon bevált. Másfél-2 éves koruk körül kapott minden gyerekem nagyobb ágyat, de a kiságy sem volt soha a mi szobánkban.
2012. jan. 28. 13:40
 4/19 anonim ***** válasza:
60%

Ahogy nektek jó.

A mi háromévesünk még velünk alszik egy ágyban. Lassan már át kéne szoktatni a saját ágyába, de most még így van.

2012. jan. 28. 13:58
 5/19 anonim ***** válasza:
77%
születésétől külön szobában alszik a fiam,így ő is pihen,mi is pihenünk,és nem kell kínlódni,hogy hogy szoktassam át.
2012. jan. 28. 14:03
 6/19 anonim ***** válasza:

Mindenki úgy csinálja ahogy neki jó.Mi próbáltuk így is,úgy is.Kezdetben velünk aludt,majd pár hónap múlva apa kiköltözött a szobából,nem tudott rendesen aludni a kicsitől, a kicsi meg apa horkolásától.Aztán már a kiságyban is egyre többször ébredt,magam mellé vettem,akkor meg én nem tudtam rendesen aludni,meg se mertem fordulni,köhinteni,mert rögtön ébren volt.Egy évesen kapott egy franciaágyat,mi külön szobába mentünk,és azóta mindenki nyugodtan alszik.Most 16 hónapos,általában 12 órát alszik,általában egyszer még felébred szopizni,de amúgy csend és nyugalom van. :)

Nekünk így vált be.

2012. jan. 28. 14:05
 7/19 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk is kezdettől fogva külön szobába van.Mindkét gyerkőcnél mikor hazahoztuk 1 hónapig vele egy szobába aludtam, de utánna mindenki a saját ágyába.Szerinte ez a nolmáris.De ha te úgy érzed még nem szeretnéd átszoktatni, akkor mindegy ki mit mond.....De valamiért elgondolkoztál rajta....
2012. jan. 28. 14:08
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok!

És Ti akik azonnal külön szobába tettétek... az nem volt macerásabb, hogy másik szobáig kellett /vagy kell/ "futni" éjjel ahányszor nyüszög ill. szüksége volt rátok? Én rengeteget "ugráltam" kisebb korában, el se tudnám képzelni ezt úgy, hogy még szobákon át futkároztam volna! És most is jobb érzés, hogy hallom ahogy szuszog, hamar észreveszem ha rosszat álmodik, hamarabb tudok "segíteni" neki megnyugodni stb...

Látom többen vagytok más véleményen. akkor lehet mégis én vagyok "hülye" ..

Köszi mégegyszer, hogy írtatok/írtok!

2012. jan. 28. 14:37
 9/19 anonim ***** válasza:
Nálunk mindkét gyerek a születésüktől kezdve külön szobában aludt. Én el sem tudtam volna képzelni, hogy velünk egy szobában legyenek. Mi is zavartuk volna őt és ő mellette sem tudtunk volna mi nyugodtan aludni. Szerintem mindenkinek kell a külön kis szoba. Egyébként pedig nem kell a babák minden nyikkanására rögtön ugrani/szaladni, de sírni sem hagytuk őket soha. Viszont 2 hónaposan, már mindkét gyerekem átaludta az éjszakát este 8.30-tól reggel 8-9 óráig.
2012. jan. 28. 14:47
 10/19 anonim ***** válasza:

Nálunk is külön szoba!

Kell apával kettesben is lenni. Erre az este az egyetlen időpont. Én ezzel úgy vagyok,hogy attól még,hogy szülők lettünk, férj és feleség is maradtunk. A szeretkezést sem fogom mondjuk délutánra "időzíteni"!

Egyébként nem macerás. Kb. másfél méter van a két szoba között, ott a bébiőr is, ha csak nyekeg én már ott is vagyok.

2012. jan. 28. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!