Szerintetek 2 évesnek már külön szobában kell aludnia? Nagyágyban, és egyedül?
Én vagyok maradi, hogy még csak nem is fontolgatom, hogy külön tegyem a kigyerekem? Kiságyban alszik, velünk egy szobában! Én úgy gondolom, nagyon jó helye van itt, így.
Ti, hogy gondoljátok? Hogy csináljátok?
2 gyerek van. Mindegyik azóta külön szobában és saját ágyban alszik, amióta hazajöttünk a kórházból.
2 éves és 4 éves gyerekek, a nagyobbik 1,5 a kisebbik 2 éves korától már rendes nagy ágyban alszik.
A kérdésedre a válasz szerintem igen!
De mások szerint meg lehet hogy nem lesz a válasz.
Mindenkinél más válik be, mindenki mást látott a szüleitől, vagy egyszerűen mindenkinek mások a nevelési elvei.
Egyik sem elítélendő.
Nálunk az első pillanattól külön alszik a lányom, mert elvolt külön. Jó baba volt, mondhatni mintagyerek. És boldog voltam,hogy megvalósíthatom,amit terveztem: külön szoba külön ágy. Azóta is pedig már 2,5 éves. Nem volt gond a nagy (leesésgátlós) ágyba szoktatással sem.
Aztán megszületett a fiam. Most 3 hetes.
Oda lettek az elveim,és nem csak a külön alvás/altatás, hanem más elvek is.
Nki is készültünk külön szobával, kisággyal. És letettük,és nem szereti. Sem a szobát, sem az ágyát. Már az első éjjel átköltöztem hozzá, mert megnyugtatta a jelenlétem. (Bár lehet hogy kitartóbb lettem volna,ha nincsen már egy másik gyerek, akit nem akartam hoyg felkeltsen). De aztán egy idő után már így sem ment, így szopi után sokszor mellettem aludt el.
Így állunk most.
Kár, mert lesz még ebből gondm később, de fel kellett adnom az elveimet, mert így jobb neki, és nekünk is jelenleg.
Úgyhogy hiába gondolom én úgy,hogy külön szobában a helye külön ágyban a helye, és másik os hiába mondják neked, hogy ez lenne a helyes.
Köszönöm a további válaszokat is!
12. 13. Nektek is! :)
Tenyleg ugy legyen, ahogy nektek jo. Erre nincs kotelezo allaspont. En peldaul a szuleimmel aludtam egy szobaban 6 eves koromig, nem lett semmi bajom, jo volt ugy.
Van egy 3 eves es egy 2 eves gyermekem, kb 2 honapja alszanak kulon szobaban (de egyutt), addig meg konkretan nem csak egy szobaban aludtunk, de egy agyban is. A ferjem kulfoldon dolgozott, amugy is csak egy szobat hasznaltunk, volt egy hatalmas agy, a kicsihez ejszakankent 100szor ebrednem kellett masfel eves koraig, a nagy igy is aludt, mint a bunda. Szoval nekem igy volt jo.
Most mar negyesben vagyunk, a ferjem is velunk van, koltozodtunk, rendeztunk be gyerekszobat.
Ott altattam el oket egy hetig napkozben, nem volt gond, igy elaltattam oket ott ejszaka is. A kicsihez 1-2 alkalommal azota vagy kell ebredni, vagy nem, de legalabb mar van, hogy vegig alszik ejszaka heti 2-4 alkalommal. Nekem ez is szuper.
Ha ebred, akkor is van bebior, hallom, csak atmegyek, megsimogatom visszaalszik es megyek a helyemre.
Tehat ez tenyleg egyeni.
Eddig az egy szobaban alvas volt nekem jobb, most a kulon alvas. Most nekem tetszik, hogy van sajat szobank, felkapcsolhatom a lampat, berakhatok egy dvd-t (nem csak fulhallhatoval), kilakkozhatom a kormeimet az agyunk ulve, vagy ragcsalhatok mogyorot, beszelgethetunk a ferjemmel, sorolhatnam.
Köszönöm kedves válaszaitokat! :)
Nálunk is külön kiságyában alszik a kisfiam, egy ágyban nem aludtunk soha! De így viszont pont jónak érezzük! Nem zavar minket semmiben, és ő is nyugodt! Reggel örül, hogy egyből lát minket, kedvesen már jóreggelt kíván az ágyából ránk lesve ;)
Éjjel pedig nekem jó érzés, hogy azonnal hallom ha szüksége van rám, ill. hallom, hogy nyugodtan alszik!
Egyszer persze majd költözik, de most így jó! Akkor talán nem butaság hogy így érzünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!