Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le hogy...

Hogyan szoktassam le hogy 20-30 percenként felébredjen? Egyedül elalvás? Hogyan?

Figyelt kérdés
Tegnap írtam egy kérdést 1,5 éves fiam 20-30 percenként felébred délben én altatom vissza mindíg de 20perc múlva kezdődik előről.Tegnap azt a választ kaptam hogy azért mert nem tud egyedül elaludni és ha kizökkenti valami az alvásból már rám vár hogy menjek.Ebben szerintem van igazság.DE!Hogyan tanítsam meg egyedül elaludni.Ha otthagyom rosszul létig üvölt.(Nem nagyon megy nekem)Este és hajnalban még cicizik úgyhogy semmiféle alvó állat nem kell neki.Sajnálom is mert hogy várjam el tőle hogy "segédeszköz" nélkül aludjon.De sokan írták itt hogy kicsi még nem kell magára hagyni hogy egyedül aludjon el.Akkor mi a megoldás?Már én sem bírom hogy egy másfél órás alvás alatt 4-5-ször megyek visszaaltatni.És persze gondolom ez neki sem pihentető.A szívem szakad mikor olvasom hogy egyes babák2-2,5 órát is alszanak egyhuzamban.Minden véleményt szívesen veszek!
2012. jan. 20. 13:08
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem is meg kéne tanítani egyedül elaludni, én fiam is amikor megtanult, azóta felébredhet ugyan 30 perc után, hallom, de vissza is alszik, ha nem megyek be hozzá.

Mi úgy csináltuk, hogy az ágya mellé feküdtünk, így nem sírt, és egy idő után álomba forgolódta magát. Ha adsz neki valami szundikendőt, lehet, hogy rögtön nem, de egy idő után jól fog jönni neki. Én adtam két szundikendőt, két plüss állatot csak dísznek, mégis az egy plüs elefánttal akar mindig már aludni. Ő azt választotta (mikor elkezdtük szoktatni az egyedül alváshoz).

4-5 nap után mikor már elaludt, ha bent maradtunk vele, kijöttünk, mikor már félálomban volt. Volt, hogy sírt, visszamentünk, simi, puszi, megint ki, megint be.... 1-2 hét volt összesen, de most már berakom az ágyba, és magától elalszik. Nem mondom, hogy könnyű volt, sírni nem hagytam, de nem lehetetlen.

2012. jan. 20. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!