Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, hogy nem eszik egyedül?...

Baj, hogy nem eszik egyedül? Többi lenn.

Figyelt kérdés
Kislányom 20 hónapos és még nem nagyon eszik önállóan. Főzeléket és szilárdat szépen kanalazza. A kenyeret katonázni kell. Pohárból nem nagyon iszik,csak csőrösből.Az ivással az a gond,hogy hirtelen felhörpinti az innivalót köhög és már dobja is el a poharat. Az evéseknél az a baj ,hogy iszonyatosan mozgékony kislány és azzal telik az idő ,hogy mindent pakolok előle mert mindenbe belemászik a késsel akar hadonászni és egyebek. Mit tegyek mit rontottam el? Tavasszal menne bölcsibe és félek,hogy gond lesz vele az evéssel és a pakolással.
2012. jan. 13. 21:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem baj. Szerintem tudna enni önállóan, csak jobban leköti minden más, mert ahogy írtad nagyon eleven. Ha bölcsibe megy rá fog kényszerülni, hogy önállóan egyen, mert ott senki nem fogja a szájába pakolni az ételt.

Az én lányom is tud önállóan enni, de még mindig sokszor én etetem meg, mert rohan mindenhová, ahelyett hogy egy helyben ülne. Inkább megetetem mert a játék elvonja a figyelmét az evéstől. Nemsokára oviba megy, én nem aggódom emiatt, mert ott úgyis rászólnak majd hogy üljön le és egyen mint a többi gyerek, és az óvónéninek azért csak szót fogad, mert az nem én vagyok.

2012. jan. 13. 22:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy még nem eszik egyedül, alig több másfél évesnél....

Az enyém 1 éves, és ő még csak most kezd azzal próbálkozni, hogy a darabos kajákat kézzel a szájába tegye és ne csak összenyomkodja.

Tesóm gyereke 2,5 és ő sem mindent eszik még egyedül.

A bölcsi... hát az biztos, hogy ott nem fogják etetni... emiatt nyilván meg kell tanulnia.

Anyum azt mondta, hogy ő azt csinálta velünk anno, hogy egy rövid ideig becsukta a szemét, és takarított minden evés után. Állítása szerint 2-3 hét alatt megtanultunk enni szépen, egyedül.

Esetleg próbáld ki, hogy párszor hagyod, hogy teljesen egyedül boldoguljon. Persze kést ne adj neki!

2012. jan. 13. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:

szerintem se baj, hogy nem eszik önállóan.

de miért baj, hogy belemászik az ételbe és hadonászik a kanállal?

amíg nem mászik bele és nem ismeri meg, múlik el a kíváncsisága, addig nem is lehet elvárni, hogy szépen kanalazzon. hagyd hát kicsit, hagy turkáljon pár napig az ételben, aztán nem lesz már az izgalmas és zavarni fogja ha kajás lesz a keze :)

a kés meg nyilván nem éles, így szerintem hadonászhat, ezt is megunja 2 nap alatt :)

csak arra akarok kilyukadni, hogy rövidebb idő hagyni ismerkedni és így eljutni az önálló evésig, míg megvárni, hogy ne legyen kíváncsi és csak utána hagyni próbálkozni :)

2012. jan. 13. 23:40
 4/5 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, azért pontosítanék, nehogy valaki félreértse :D

nekünk baba-késünk van, azzal konkrétan a semmit nem lehet elvágni, teljesen biztonságos, nem is értem miért hívják késnek mivel nem látja el a funkcióját. szóval ilyenre gondoltam, hogy hadonászhat vele ;)

2012. jan. 13. 23:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem baba késünk van hanem ami az étkészlethez van , de nem is recés hanem sima,azzal szoktam a kenyeret kenni. Azt észre vettem ha nem otthon vagyunk hanem étterembe, (párom kap étkezésit)ott nincs vele gond nem pakol hanem hagyja hogy etessem. Gondolom ezért nem lesz baj a bölcsibe sem. Ahogy az első válaszoló is írta nem az a gond,hogy nem tudna enni hanem minden más érdekli. Megpróbálom hadd fedezze fel a dolgokat az asztalon és akkor könnyebb lesz.
2012. jan. 14. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!