Baj, hogy nem eszik egyedül? Többi lenn.
Nem baj. Szerintem tudna enni önállóan, csak jobban leköti minden más, mert ahogy írtad nagyon eleven. Ha bölcsibe megy rá fog kényszerülni, hogy önállóan egyen, mert ott senki nem fogja a szájába pakolni az ételt.
Az én lányom is tud önállóan enni, de még mindig sokszor én etetem meg, mert rohan mindenhová, ahelyett hogy egy helyben ülne. Inkább megetetem mert a játék elvonja a figyelmét az evéstől. Nemsokára oviba megy, én nem aggódom emiatt, mert ott úgyis rászólnak majd hogy üljön le és egyen mint a többi gyerek, és az óvónéninek azért csak szót fogad, mert az nem én vagyok.
Szerintem egyáltalán nem baj, hogy még nem eszik egyedül, alig több másfél évesnél....
Az enyém 1 éves, és ő még csak most kezd azzal próbálkozni, hogy a darabos kajákat kézzel a szájába tegye és ne csak összenyomkodja.
Tesóm gyereke 2,5 és ő sem mindent eszik még egyedül.
A bölcsi... hát az biztos, hogy ott nem fogják etetni... emiatt nyilván meg kell tanulnia.
Anyum azt mondta, hogy ő azt csinálta velünk anno, hogy egy rövid ideig becsukta a szemét, és takarított minden evés után. Állítása szerint 2-3 hét alatt megtanultunk enni szépen, egyedül.
Esetleg próbáld ki, hogy párszor hagyod, hogy teljesen egyedül boldoguljon. Persze kést ne adj neki!
szerintem se baj, hogy nem eszik önállóan.
de miért baj, hogy belemászik az ételbe és hadonászik a kanállal?
amíg nem mászik bele és nem ismeri meg, múlik el a kíváncsisága, addig nem is lehet elvárni, hogy szépen kanalazzon. hagyd hát kicsit, hagy turkáljon pár napig az ételben, aztán nem lesz már az izgalmas és zavarni fogja ha kajás lesz a keze :)
a kés meg nyilván nem éles, így szerintem hadonászhat, ezt is megunja 2 nap alatt :)
csak arra akarok kilyukadni, hogy rövidebb idő hagyni ismerkedni és így eljutni az önálló evésig, míg megvárni, hogy ne legyen kíváncsi és csak utána hagyni próbálkozni :)
utolsó vagyok, azért pontosítanék, nehogy valaki félreértse :D
nekünk baba-késünk van, azzal konkrétan a semmit nem lehet elvágni, teljesen biztonságos, nem is értem miért hívják késnek mivel nem látja el a funkcióját. szóval ilyenre gondoltam, hogy hadonászhat vele ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!