Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy alszik el 3 éves gyermeke...

Hogy alszik el 3 éves gyermeked? Egyedül? Mennyi idő alatt alszik el?

Figyelt kérdés
2012. jan. 13. 18:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Olvasunk 1-2 mesét, utána kéri, hogy egy kicsit még beszélgessünk, ez kb. max 15 perc, attól függően, hogy mennyire vagyunk időben, szeretem ha 3/4 8 körül már lámpaoltás van, de legkésőbb 8-kor.

Éjszakai fényt kapcsolunk neki, és résnyire nyitva hagyjuk az ajtót, így elalszik magától.

2012. jan. 13. 18:12
 2/12 anonim ***** válasza:
Nappal egyedül, olyankor nincs mese, csak bemegy, lefekszik, betakarom, puszi, és kijövök. Max 5 perc alatt elalszik. Este mesét olvasok neki, mikor hogy, néha 5 percet, néha egy órát is. Utána még ott szoktam maradni mellette, amíg elalszik, pár perc. De el tud aludni egyedül is, csak este jobb szeretek mellette lenni. Meg ő is jobban szereti.
2012. jan. 13. 18:38
 3/12 anonim ***** válasza:
Nappal egy rövidke mese és kijövök. Este egy hosszabb mese, búcsúzkodás és kijövünk. Nem tudom, mennyi idő alatt alszik el, nem állok felette. Bár volt olyan párszor, hogy bementem 10 perc múlva valamiért a szobájába, akkor már aludt.
2012. jan. 14. 00:48
 4/12 anonim ***** válasza:
Na én a rossz példa leszek. Iszonyat cirkusz megy minden esti alvásnál. Ott kezdem, hogy reggel 6-kor kel a gyerek és már ovis, tehát elvileg estére nagyon fáradtnak kellene lennie. De ő nem az! Alsó hangon 60 perc mire lezavarjuk a fürdést, ebből 30 perc amíg beimádkozom a fürdőkádba, majd másik 30 amíg kiimádkozom onnan. És ekkor jön a java! Mint aki megkergült, ki-be rohangál az ágyból, szaladgál egyik szobából a másikba, ugrál, kiáltozik, szövegel. Hiába a mese, a félhomály, a "meghitt hangulat". Újabb 30 perc után többnyire elfogy a türelmünk és jön az "egyedül alszol, ha nem fekszel vissza" című fenyítés. Majd következik az ígéret beváltása (ugyanis dafke tojik visszafeküdni), amit végül kétségbeesett ordítás, "anya-anya-anya" skandálás és krokodilkönnyek követnek. Végül, mivel Kőszívűanyu nem enged, behúz az ágyába és kiabál, hogy már ott van. Innentől nagyjából 2 percen belül bealszik, ha valamelyikünk mellé bújik. Mindez 21.30-22.00 h körül ér véget, de ma negatív csúcsot döntöttünk, 22.30-ig bírta. Na jah, itt a hidegfront. Hát őszintén szólva egy agyrém, pláne úgy, hogy reggel 6-tól este 7-ig távol vagyunk a munka miatt. És egyszerűen nem látom ebből a kiutat. Szóval fel a fejjel, ha nem jó alvó a gyereked, mindig van rosszabb! ;P
2012. jan. 14. 01:05
 5/12 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Nem vagy egyedül, nálunk épp ugyanigy van, mintha én írtam volna. Már én se tudom, mit csináljak.
2012. jan. 15. 15:34
 6/12 anonim ***** válasza:

kedves negyes (es ezek szerint kerdezo), alapíthatunk klubbot :D

egyebkent nalunk egy matrac van az ágy mellett (a mi agyunk is matrac, mert az agykeret nem fert be keresztbe, majdnem fel meter vastag), 2-3 rovid mese, odanyujtom a kezem, fogja, még elénekli az en elmentem a vasarbat, meg a baj van a reszeg tengereszelt, aztan kitakarozik, lehuzza a pizsigatyojat, hogy simogassam a fenekét, amikor erre nem vagyok hajlando, megelegszik a pocaksimivel, probal vmi parbeszed kialakitani, de en alszom, ugyhogy enekel meg egy picit, es elalszik

2012. jan. 17. 19:21
 7/12 R. Zita ***** válasza:
Kedves utolsó! Szakadtam a röhögéstől!!!! :) Zabálnivaló lehet! :) Az én fiam még csak 2, de szerencsére nincs gondunk az elalvással, percek alatt elnyomja az álom.
2012. jan. 17. 22:24
 8/12 anonim ***** válasza:

(elnezest a kerdezotol az offert) Igen, zabalnivaló, foleg, hogy fenék helyett tortát mond ("anya megsimiz tortáám", és ma a tuzoltó samet enekelte, a vegen van egy "mert o egy igazi hőős", es jo hamisan enekelte, de olyan édesen.. viszont nemsoka jon a hugica, es addigra (1 honap) szeretnenk, ha a sajat agyaban aludna (a sasfeszek (a matrac a matracunk mellett) is erre valo lepes, es gondolkozunk egy emeletes agyon (o fenn, mi lennt, vagy o fenn, a hugica lenn, mi meg a masik szobaban), mert igy nem lesz jó. apaval vagy velem regen egyebkent elaludt a sajat szobajaban, de gyengek voltunk, es inkabb athoztuk, minthogy kulon aludjunk, most isszuk a levet (arrol nem is beszelve, hogy fel eves koraig total kulon aludt.. aztan beteg lett, athoztuk, es nalunk ragadt.. nagyon el lehet rontani ezeket a dolgokat :((()

(es igen, elrontottuk. ez van, dolgozunk az ugyon :))

2012. jan. 17. 23:17
 9/12 anonim ***** válasza:

Az, hogy veletek aludt, kedves utólsó, nem elrontás! Az elrontás valahol máshol van, érdemes lenne megkeresni, de önmagában az együttalvás nem gond. Azért is mondom ezt, mert én is együtt aludtam a lányommal, most 3 és fél éves, problémamentesen elalszik egyedül. Ő maga kérte a saját ágyát, amikor úgy érezte, itt az ideje és nincs gondunk az altatással.

Minden este van egy verses mese, ami a rituálénk része - mindig ugyanaz, már mondja velem, de nem hagyható ki, egyszerűen imádja - majd valami egyéb mese, puszi, betakarás, lámpaoltás.

A másfél éves öccse még igényli, hogy ott legyek, amíg elalszik, de ez percek alatt megtörténik, általában nyolckor alvás van. Amúgy az öcsi is mindig velem aludt. Most ott tartunk, hogy úgy egy hónapja átalussza ő is az éjszakát, én valamikor átmegyek hozzájuk és ott alszom, de egyre később, sőt, mostanában elalszom a hálószobában és amikor felébredek, hogy kimenjek wc-re (harmadikat várom) akkor átmegyek a gyerekszobába és ott maradok velük. Szép lassan egyébként erről is leszoknak, folyamatosan hosszabb az idő, amit egyedül alszanak, mire megérkezik a kistesó, szerintem nem lesz gond. De pont azért rendszeresítettünk a kezdetektől egy ágyat nekem is a gyerekszobában, hogy ne a gyerekeket vigyük a hálószobába, annak csak maradjon meg a funkciója, így kiszoktatni se kell őket onnan. Eddig bevált. :-) Mostanra a kicsi is stabilan alszik este nyolctól reggel hatig. Akkor viszont könyörtelenül ébresztő van, nem szeretnek sokáig aludni. :-) Igaz, a kicsi még nem a saját ágyában alszik, hanem azon a kétszemélyes fotelágyon, ahol én is aludni szoktam. Megérzi, amikor mellé fekszem, akkor odabújik kicsit álmában és alszik reggelig. De innen már csak egy lépés a saját ágya, a nővérénél is így volt, kétéves korára már véletlenül se fordult elő, hogy az én ágyamban kötött volna ki, megszerette a sajátját.

2012. febr. 19. 07:09
 10/12 anonim ***** válasza:
2,5 éves,egyedül alszik el nagyon régóta.este nyolc előtt pár perccel átmegyünk a szobájába ketten,leülünk a kanapéra,az ölemben ül.2-3 percig az ölemben van,szépen lenyugszik,aztán be az ágyba,elköszönünk,kijövök,pár perc és alszik.délben is így van,ha itthon alszik(bölcsis)
2012. febr. 19. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!