Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az baj ha szépen eljátszik...

Az baj ha szépen eljátszik egyedül is egy 1,5éves kislány?

Figyelt kérdés
Néha lelkiismeret furdálásom van ha a lányom egyedül játszik még én csinálom a dolgom (főzök, tekarítok, pakolok). Szoktunk együtt is játszani, de nem ülhetek mellette egész nap, főleg h nincs segítségem se. Vannak anyukák akik azt mondják h inkább a gyerekkel játszanak mint főznek vagy a házimunkát csinálják meg. De hozzá kell tenni h az egyik anyukánál pl. minden nap ott van az anyja vagy az apósa és ebédet meg hordják. Nálatok ez hogy van? Rossz anya vagyok azért mert nem ülök ott mellette egész nap?
2012. jan. 19. 12:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Többen csinálják így, ahogy Te, mint az általad említett anyuka.

Annyit lehet tenni, hogy bevonod a házi munkába, amennyire lehet persze. Meg ez attól is függ, hogy mutat-e érdeklődést.

Enyém pl szeret "főzni", teregetni (tapogatja a vizes zoknikat), ilyesmi...

2012. jan. 19. 12:26
 2/13 A kérdező kommentje:
Teregetni szeret segíteni, meg porszívózunk is együtt, de a felmosásban túl lelkes volt, így azt akkor csinálom ha alszik :)
2012. jan. 19. 12:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen lelkiismeret furdalásod,inkább örülj,hogy a kislány feltalálja magát és nem állandóan rajtad lóg,hogy még levgőt sem tudsz szívni,mert nélküled nem tud mit kezdeni magával.Irigylem az olyanokat akinek van segítsége,nem kell a házimunkával törődjön,de az olyant aki megteheti hogy a házi munkát hanyagolja és a gyereket használja kifogásnak miközbe az telyesen jól megvan azt a kevés időt is az anyja nélkül én szánom,lustának titulálom!!!
2012. jan. 19. 12:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

De még az sem baj ha egyedül unatkozik egy gyerek.

Az unalom kreativitást szül. Ha bele gondolsz nagyanyád tudott egy kukorica csuhébol babát csinálni magának. Miért? nem volt játéka, szülei elfoglatak voltak és kreatív lett.

èn sokszor nézem a gyerekemet mikor lébocol fel-alá, de nem megyek oda hozzá. inkább ha van idöm akkor ülök mellé mikor elfoglaltabb.

2012. jan. 19. 12:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is ilyen, igaz még csak 14 hónapos. Teregetni, porszívózni együtt szoktunk, felmosást én is akkor végzem mikor alszik, bár apa sokat segít, ha kérem, de egyedül is boldogulok, mert a lányom jól feltalálja magát. Nagyon ritka az ha nyügösködik délelőtt, én örülök neki,mert így délelőtt megcsinálok mindnet, míg alszik befejezem az olyan dolgokat mint felmosás, és ha felébredt,csak vele foglalkozom.
2012. jan. 19. 13:39
 6/13 krisztivan ***** válasza:
100%
Kisfiam is eljátszik magában.Ha kicsit nyűgösebb a napja(fogzás)olyankor van amikor én is hanyagolom a házimunkát és inkább vele foglalkozom de szerintem ez majd a későbbiekben meg fog térülni.Nem szoktam egész nap mellett ülni.Jön és mindent együtt csinálunk ha akarja.
2012. jan. 19. 14:01
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Én tök boldog vagyok, hogy lányom eljátszik magában is. Bármit meg tudok mellette csinálni, mert olyan jól elvan, önállóan játszik. Persze szoktam vele foglalkozni, jókat szoktunk játszani együtt is, de sokszor magában is elvan.

Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, mert ez nem elhanyagolás. Az máshol kezdődik.

2012. jan. 30. 13:30
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom is eljátszik magában! 15 hónapos! Nálunk úgy alakul a napi dolgunk, hogy reggel felkel, akkor egy kicsit játszunk az ágyban, magára húzza pl. a takarót, és kukuccsozik, közben nagyokat nevet! Így jó kedvvel indul mindegyikünk napja! Tisztába teszem, megetetem, majd a nappaliba veszi az irányt a játékaihoz! És nagyon aranyosan eljátszik egyedül, míg felkészítem az ebédet! Van persze, hogy míg főzök, odajön velem a konyhába, és ki-be pakolja a konyha szekrényt! Ja, nálunk konyha-étkező, nappali egy légtér, így rálátok, ha a nappaliban játszik! És persze közben beszélek hozzá, mondókázok neki, stb., hogy ne érezze magát egyedül! Szóval délelőtt egyedül elvan nagyon jól! Délbe megkajál, lefektetem aludni, és olyan 3-4 körül kel általában! Addig én össze tudok takarítani, meg magamra is jut idő (pl. netezek)! Viszont amikor felkel, onnét-tól már csak ő létezik, igényli, hogy játszam vele, és foglalkozzak vele! De akkor meg már van is időm rá! Szóval, én így alakítottam ki egész kis kora óta a napi rendünket! Nem vagy rossz anya, mert valamikor neked is meg kell csinálnod a dolgod, és a picinek is meg kell tanulnia egyedül játszani! Boldog babázást!
2012. jan. 30. 13:35
 9/13 anonim ***** válasza:
17 hónapos a fiam, kb. 1 hónapja nagyon jól eljátszik egyedül. Örülök neki. Most kezdi "érdekelni" a játék. Délelőtt mi is csináljuk a házimunkát, segít edényt pakolni, ruhát teríteni, kidobja a szennyesét stb. Délután szoktunk sétálni, utána játék. Én is mindig leültem vele, igényelte is. Most már egyedül pakolászik a kincses ládájában, nagy kedvence az építő kocka. Persze a mesés könyvet mindig hozza, akkor beülünk a sarokba mesét olvasni. Tanultam pedagógiát, szerintem nem mindig jó, ha mellette vagy játék közben. Ilyenkor akaratlanul is irányítod. Játsszon egyedül,ismerje, fedezze fel maga a dolgokat.
2012. jan. 30. 13:39
 10/13 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy így szépen eljátszik! Ha szüksége lesz a társaságodra, szólni fog, biztos lehetsz benne! Azért arra vigyázni kell, hogy Te is kezdeményezz kapcsolatot, együtt játszást, amikor csak teheted. (Aki azt mondja, inkább játszik a gyerekkel, azt nem zavarja a koszos lakás meg a hideg kaja? Valami egyensúlynak azért lenni kell, nem? Tudom, sok gyerekkel állandóan foglalkozni kell, ezt meg is értem, tudom, nagyon sokfélék a gyerekek, de akkor nem kell azt mondani, hogy NEKEM fontosabb a gyerek, hisz ez egy kényszerhelyzet...)
2012. jan. 30. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!