Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az baj ha szépen eljátszik...

Az baj ha szépen eljátszik egyedül is egy 1,5éves kislány?

Figyelt kérdés
Néha lelkiismeret furdálásom van ha a lányom egyedül játszik még én csinálom a dolgom (főzök, tekarítok, pakolok). Szoktunk együtt is játszani, de nem ülhetek mellette egész nap, főleg h nincs segítségem se. Vannak anyukák akik azt mondják h inkább a gyerekkel játszanak mint főznek vagy a házimunkát csinálják meg. De hozzá kell tenni h az egyik anyukánál pl. minden nap ott van az anyja vagy az apósa és ebédet meg hordják. Nálatok ez hogy van? Rossz anya vagyok azért mert nem ülök ott mellette egész nap?
2012. jan. 19. 12:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Örülj neki, hogy szeret és tud egyedül játszani, nem minden gyerek ilyen ennyi idősen. Emiatt nem tartalak rossz anyának, de azt sem, akinek a gyereke jobban igényli, hogy vele foglalkozzanak, ezért kevesebb ideje jut a házimunkára.

Az én kisfiam is másfél éves, most már van, amikor nagyon szépen eljátszik egyedül, de ezt nem lehet nála kiszámítani. Ha velem akar játszani, akkor muszáj vele foglalkoznom, máskülönben elkezd rosszalkodni, pl. felmászik veszélyes helyekre, vagy az én munkámat akadályozza mindenáron. De már sokat javult a helyzet mondjuk a fél évvel ezelőttihez képest, néha elcsodálkozom, milyen ügyesen elfoglalja magát.

És igen, zavar(na) a kosz és a hideg kaja, ezért akkor főzök és takarítok, amikor a kisfiam alszik vagy a mamánál van. Szerencsére egyre több tevékenységbe be lehet vonni, pl. imád teregetni, pakolni. Azt az időt pedig nem sajnálom, amit vele töltök játékkal, könyvnézegetéssel, mert látom rajta, milyen szépen fejlődik, okosodik, ügyesedik.

2012. jan. 30. 14:52
 12/13 anonim ***** válasza:

örülj, hogy elvan magában. Majd odamegy hozzád, ha játszani akar veled. Nálunk a nagy egy önállótlan valaki, mindig kell neki játszópajtás, a kicsit meg zavarjuk, ha odamegyünk hozzá. Van is néha harc, mikor a kicsivel akar játszani a nagy.

Ha elvannak szépen, leülök egy könyvvel melléjük.

2012. jan. 30. 20:29
 13/13 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem baj ha el van egyedül is, és ne legyen emiatt lelkifurdalásod. Nem az együtt töltött idő hossza a lényeg, attól hogy egész nap a fenekébe van valaki a gyerekének még nem biztos, hogy olyan jót tesz. Szakemberek is azt mondják, hogy ki kell alakítani olyan időszakokat a nap folyamán, amikor odaülünk és intenzíven rájuk figyelünk, amikor az övéké és nem a feladatoké, a munkáé vagyunk. Az én 20 hónapos fiam mostanában kezd egyedül jpbban eljátszani, eddig 10-15 perc után márjött és azt csinálta amit én, így ő is hamar bevonódott a főzésbe, pakolásba, mosásba. Nekünk vannak ilyen kötelező délelőtt dolgok, bolt, posta stb aztán hazaérve egy óra az övé, aztán főzés stb, és délután és este is ugyanígy van közös játékidő.
2012. febr. 20. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!