2.5 eves gyerek kulon szobaban! Mit tennel? Bovebben lent!
Szerintem napközben többször is magyarázd el neki az új helyzetet, dícsérd meg, hogy szépen elaludt este az új, szép ágyában, szobájában.
Nálunk 2 éves, én most visszatettem a rácsot, mert már most akart átszokni hozzánk, nem akart a helyén elaludni, éjjel is átjött és annyit nyüzsög, hogy nem lehet tőle aludni. Reggel is és este többször mondtam neki, hogy az ágyában kell aludni és olyan értelmesen nézett, persze nem örült neki, de nemsokára megyek vissza dolgozni, így nem mehet, hogy kialvatlanok vagyunk.
Próbáld meg hogy ha sír bemész betakarod, 1 simogatás, és csak annyit mondasz késő van aludni kell kisétálsz és 1 percig nem mész vissza akkor már csak jó és éjszakát kívánsz és 2 percig maradsz távol.... ha kijön szó nélkül kézen fogod és berakod az ágyába.
Minél kevesebb inger érje könnyebben nyugszik meg
pl. ne ölelgesd, ne kapcsolj villanyt, ne beszélgess vele ha vizet kér, megkérdi hol van apu ne válaszolj, ne magyaráz hosszan vagy emelt hangon hogy késő van aludjon már mert fáradt lesz…..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!