Hogy oldjátok meg a 2 gyerek egy szobában kérdést?
SZia
Én csak a saját lányaimat tudom leírni. Nem igazán tanácsként, inkább, hogy én hogyan csináltam. Nekem egy 28 hónapos és egy 8 hónapos lányom van. A pici 3 hete alszik együtt a nővérével. Elsőször az éjszakai alvást rendeztük a picinél. Mikor először aludta végig az éjszakát, akkor került be a nővére szobájába. Először rettegtem, hogy mi lesz. A nagy sem fog aludni? Mi lesz ha sír a pici? stb...
Az esti rutin folyamata:
18.30: Vacsora (nagynak és nekünk)
19.00: Fürdik a pici
19:15: Vacsora a picinek (tejpépet vacsizik, különben éjszaka 2 óránként kel enni, és másnap csak nyűglődik)
19:30: Puszit kérünk apától és nővérkétől, elköszönünk, megyünk aludni a picivel
(bemegyünk a gyerekszobába, kicsit még szopizik a fotelban a karomban, (kb. 10 perc), és leteszem aludni, ha nyűglőik, kicsit megsimizem még a hátát)
Közben apa elkezdi fürdetni a nagyot, a pancsolás addig tart, amíg anya altatja a picit :-D
19.45: Esti mese a nagylánynak
20:00: Puszi a nagynak, megbeszéljük, hogy csendben megyünk aludni, mert kistesó már alszik :-D, lefekszik és már alszik is
Bekapcsoljuk a bébiőrt, és becsukjuk az ajtót.
Ha éjszaka felébred a pici, akkor én megyek be, a kicsi szopizik picit a fotelban, és ahogy megnyugszik, teszem vissza. A nagy egszer nem ébredt fel, csak kicsit forgolódott.
Reggel fél 6kor kel mind a kettő, hogy melyik hamarabb, az változó. Nagy kicsit bújik apához, pici szopizik. Apa háromnegyed hétkor megy dolgozni.
most a játszanak itt mellettem, 8 kor reggeli.
Jelenleg a déli alvást próbáljuk egyeztetni, de ezen nem görcsölök, általában ha az egyik alszik, addig a másik játszhat addig a mi szobánkban. Amíg éjszaka hagynak aludni, addig nappal bármit csinálhatnak :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!