Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy oldjátok meg a 2 gyerek...

Hogy oldjátok meg a 2 gyerek egy szobában kérdést?

Figyelt kérdés
Van egy 9 hós és egy 27 hós fiam. Hogy tudnám megoldani , hogy egy szobában éljenek? Teljesen más a napirendjük, alvásidejük. Összeszoknak? Vagy mi a trükk, hogy ne zavarják egymást? Most külön szobában vannak, de arra gondoltam lehet együtt jobb lenne. Igazából az alvások zavarnak, mert kevés az az idő amit pont egyszerre alszanak.
2010. szept. 6. 06:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerencsés vagy, hogy külön szobában tudod őket elhelyezni. Sok családban nem hogy a két gyereknek, hanem az egész családnak csak egy szoba jut. Hidd el nagyon gyorsan megszokják, és nem fogják egymást zavarni.
2010. szept. 6. 07:16
 2/2 anonim ***** válasza:

SZia

Én csak a saját lányaimat tudom leírni. Nem igazán tanácsként, inkább, hogy én hogyan csináltam. Nekem egy 28 hónapos és egy 8 hónapos lányom van. A pici 3 hete alszik együtt a nővérével. Elsőször az éjszakai alvást rendeztük a picinél. Mikor először aludta végig az éjszakát, akkor került be a nővére szobájába. Először rettegtem, hogy mi lesz. A nagy sem fog aludni? Mi lesz ha sír a pici? stb...

Az esti rutin folyamata:

18.30: Vacsora (nagynak és nekünk)

19.00: Fürdik a pici

19:15: Vacsora a picinek (tejpépet vacsizik, különben éjszaka 2 óránként kel enni, és másnap csak nyűglődik)

19:30: Puszit kérünk apától és nővérkétől, elköszönünk, megyünk aludni a picivel

(bemegyünk a gyerekszobába, kicsit még szopizik a fotelban a karomban, (kb. 10 perc), és leteszem aludni, ha nyűglőik, kicsit megsimizem még a hátát)

Közben apa elkezdi fürdetni a nagyot, a pancsolás addig tart, amíg anya altatja a picit :-D

19.45: Esti mese a nagylánynak

20:00: Puszi a nagynak, megbeszéljük, hogy csendben megyünk aludni, mert kistesó már alszik :-D, lefekszik és már alszik is

Bekapcsoljuk a bébiőrt, és becsukjuk az ajtót.

Ha éjszaka felébred a pici, akkor én megyek be, a kicsi szopizik picit a fotelban, és ahogy megnyugszik, teszem vissza. A nagy egszer nem ébredt fel, csak kicsit forgolódott.

Reggel fél 6kor kel mind a kettő, hogy melyik hamarabb, az változó. Nagy kicsit bújik apához, pici szopizik. Apa háromnegyed hétkor megy dolgozni.

most a játszanak itt mellettem, 8 kor reggeli.

Jelenleg a déli alvást próbáljuk egyeztetni, de ezen nem görcsölök, általában ha az egyik alszik, addig a másik játszhat addig a mi szobánkban. Amíg éjszaka hagynak aludni, addig nappal bármit csinálhatnak :-D

2010. szept. 6. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!