Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kezet tud e mosni 22hós-2...

Kezet tud e mosni 22hós-2 évesetek az alábbi módon?

Figyelt kérdés
Egyedül bemegy a fürdőbe, odateszi magának a fellépőt, feláll, felhúzza a pólója vagy pulcsija ujját, megereszti a vizet (tekerőset is nem csak a karosat) nyom szappant vagy kezébe veszi a szappant összedörzsölgeti a kezét, leöblíti majd elzárja a csapot, törölközőért nyúl, majd leszáll és kijön és szól hogy kész van?
2012. febr. 8. 13:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Még a háromévesem sem... megcsinálja, de nem ennyire profin.

Megkérdezhetem miért?

2012. febr. 8. 13:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam nagyjából 2,5 éves kora óta csinálja így végig.
2012. febr. 8. 13:57
 3/11 anonim ***** válasza:

igen, és büszke is vagyok rá

és 15 hónaposan már egyedül evett !

ha a te gyermeked ilyen ügyes bizony te is büszke lehetsz rá

2012. febr. 8. 13:59
 4/11 anonim ***** válasza:
Bár nálunk karos csap van, de így mos kezet a lányom kb 2 éves kora óta. Talán előbb. De ő finnyás kis királylány, még másfél éves se volt, mikor ott állt, hogy kezet akar mosni.
2012. febr. 8. 13:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Anyósom az agyamra megy, szerinte a másik unokája 2 évesen így profin kezet mos és valóban, én is láttam múltkor...az én lányom persze nem...valamit mindig kihagy inkább pacsál a vízzel stb. Ami engem nem zavar és nem érdekel, de az annál inkább hogy anyós szerint ez alap dolog és a bölcsiben majd nem fognak örülni hogy ennyire nem önálló. (márciusban kezdjük a bölcsit) mondtam neki hogy szerintem keveri az ovival...
2012. febr. 8. 14:00
 6/11 anonim ***** válasza:
Kisfiam 2 eves. Nallunk annyi a kulombseg, hogy a fellepot nem kell odatennie mert mindig ott van a mosdo elott. Mikor kuldom kezetmosni akkor en felturom neki a polo ujjat, a tobbit megcsinalja maga. Felturom a poloja ujjat, odamegy a csaphoz, ralep a fellepore es megengedi a vizet ( a mi csapunkon van gyerek vedo, igy 42 fokig melegszik csak fel a viz annal nem lehet forrobra allitani, igy nincs veszelj, hogy esetleg melegebbre engedi es leforraza magat). Nyom szappant is a kezere de utanna mindig takaritani kell mert meg melle is megy es elegge osszecsepegtet mindent. :) Dorzsolni osszedorzsoli a kezet de inkabb ilyen csapkodasnak neveznem. Aztan leobliti es megtorli a torolkozovel ami a csap melle van akasztva. Neha ezt utanna a foldon talalom. Kisfiam a bolcsibe tanulta. Ott is mindig a kert utan meg kajalasok elott sorbaallnak a bolcsis neni felturi a pollok ujjat es mennek kezet mosni.
2012. febr. 8. 14:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Ugyan már. Az én kisfiam is a bölcsiben tanulta meg. Az hogy így végig csinálja, nem azt jelenti, hogy nem pacsál :-) nem olyan vasfegyelemmel csinálja. Sokat számít, hogy a bölcsiben is ezt látja a nagyobbaktól.
2012. febr. 8. 14:03
 8/11 A kérdező kommentje:
Jesszus..akkor ez bölcsiben tényleg elvárás?? Én azt hittem 2 éves gyerekek még olyan kicsik..na mindegy köszi a válaszokat!!
2012. febr. 8. 14:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem néha még a 4 évesem is pacsál a vízzel, vagyis inkább folyatja. Bár nagy átlagban már profin megcsinálja, de kb 1 éve. Előtte fel kellett húzni a pólóját.

A bölcsi miatt ne izgulj ott viszi ám őket rendesen a csordaszellem :) menni fog neki is ügyesen. Anyósoddal meg ne foglalkozzál.

2012. febr. 8. 14:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Kislányom imád mindent ami vízzel és pancsolással kapcsolatos. 2.5 évesen engedtük meg hogy mindezt önállóan csinálja. Előtte is akarta, de nem hagytam egyedül, mert nem akartam mindig utána takarítani. Aztán a férjem ráhagyta egyszer. Azóta minden nap többször 10 perceket eltölt a mosdó előtt. Nagyon profin csinálja. Csak a vizet sajnálom, mert azt folyatja keményen. De tanítom azt is hogy mindig zárja el ha szappanoz, mert ott szokott tölteni negyed órákat a fürdőszobában. Imádja. (nálunk karos csap van, azt könnyebb nyitni-zárni)
2012. febr. 8. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!