Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gond, ha beszoktatásnál nem...

Gond, ha beszoktatásnál nem sír a kisgyermek, hanem első naptól örömmel megy oviba?

Figyelt kérdés
2012. febr. 7. 15:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Mármint annak a kisfiúnak vannak ikertestvérei. Nem az én gyerekemnek, nálunk csak egy kistestvér van.
2012. febr. 7. 16:14
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Értettem. :-) (az ikres válaszoló)
2012. febr. 7. 16:18
 13/17 anonim ***** válasza:
Hát szerintem ez nem csak kapcsolattol függ,hanem hogy milyen a gyerek természete.A fiam nem volt bölcsis.de úgy ki volt éhezve az ovira,hogy az se érdekelte volna fel lábon kell oda ugrálni.Nem volt beszoktatás,de mivel elötte már voltunk bent,és sokat jártunk gyerek társaságba,sokat beszélgettünk az oviról,néztünk ovis meséket,igy amikor elmentem nem sírt.Ebéd után mentem érte azt mondta az ovónő,hogy a reggelinél pityeredett el,és engem keresett.másnap már az sem volt.és mindig óriási ovácóval fogad és újságol mesél egy szuszra mindent.az ott alvásról még nem nagyon akar hallani bár már kérdezte hogy akkor is mennék e érte.szerintem akkor lesz egy kis pityergés megint,de meg fogja szokni ezt is.szeret ott lenni,de imád hazajönni.én is úgy gondolom ő 2 hónap múlva fog sírdogálni,amikor rá jön mindig ott marad.
2012. febr. 7. 16:51
 14/17 anonim ***** válasza:
Pedagógiát tanultam én is, és az én álláspontom szerint ha nem sír és ha nagyon sokáig sír az egyaránt gond. Egy igen nagyra becsült tanárom szerint ez nem így van, szerinte az ha egy gyerek nem sír, és napközben sem keresi az anyját, mert ezt mindig együtt kell nézni, sokkal nagyobb gond, mint ha sokáig sír, mert annak a gyereknek amelyik nem sír az anjya után, és nem is hiányolja, nincs mit veszteni.
2012. febr. 7. 22:54
 15/17 anonim ***** válasza:

Nálunk már a bölcsiben is azt mondják, ha a gyerek örömmel megy, akkor ott a családban gond van....

Szerintem ez NEM minden esetben állja meg a helyét. Mi például tudatosan készítettük fel, sokszor arra jártunk, meséltünk neki stb. Imádjuk a gyerekünket, tervezett baba volt, s mivel egyetlen gyerkőc körberajongjuk. MÉGIS örömmel, sírás nélkül szokott be a bölcsibe 2 évesen.

Mondani sem kell, amikor megy valamelyikünk érte akkor boldogan rohan hozzánk, agyon pusziljuk egymást stb. Tehát a gyerek nem lelki beteg, kötődés az van bőven :) sőt egész délután körülöttünk nyüzsög és mindig bevonjuk otthon is a dolgainkba, nincs (menjél játszani majd megyek stb) lerázás sem.

Tudja, hogy nekünk is van dolgozónk, és az ő dolgozója a bölcsi....ősszel meg az ovi lesz...ahova menni kell és utána de szuper lesz 2 nap amit együtt töltünk.

2012. febr. 8. 11:31
 16/17 anonim ***** válasza:

ahogy a 3. válaszoló írta, én is arra lennék kíváncsi, hogy mi lesz majd mondjuk 1 hónap múlva, mert sok gyerek először örül az ovinak, az újdonság varázsa, a sok játék stb, és csak egy idő után tudatosul bennük, hogy ez már minden nap így lesz, és akkor kezdenek el sírni

az én kisfiam 2,5 éves, nem bölcsis, nagymama vigyáz rá, én 4 órában dolgozom szeptember óta

az első hónapban nem hogy örült volna mikor hazaértem, hanem közölte hogy ő a nagyinál akar maradni :(

most meg sikítozik örömében mikor megjövök, szalad elém, már meg sem említi a nagyit :) olyan mintha elmúlt volna az újdonság varázsa

2012. febr. 8. 15:13
 17/17 anonim válasza:
68%
Nem minden esetben baj lehet hogy azért öröl neki ennyire mert nem volt még ilyen helyen de lehet azért mert barátokra vágyott :)
2012. febr. 21. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!