Gond, ha beszoktatásnál nem sír a kisgyermek, hanem első naptól örömmel megy oviba?
Nálunk már a bölcsiben is azt mondják, ha a gyerek örömmel megy, akkor ott a családban gond van....
Szerintem ez NEM minden esetben állja meg a helyét. Mi például tudatosan készítettük fel, sokszor arra jártunk, meséltünk neki stb. Imádjuk a gyerekünket, tervezett baba volt, s mivel egyetlen gyerkőc körberajongjuk. MÉGIS örömmel, sírás nélkül szokott be a bölcsibe 2 évesen.
Mondani sem kell, amikor megy valamelyikünk érte akkor boldogan rohan hozzánk, agyon pusziljuk egymást stb. Tehát a gyerek nem lelki beteg, kötődés az van bőven :) sőt egész délután körülöttünk nyüzsög és mindig bevonjuk otthon is a dolgainkba, nincs (menjél játszani majd megyek stb) lerázás sem.
Tudja, hogy nekünk is van dolgozónk, és az ő dolgozója a bölcsi....ősszel meg az ovi lesz...ahova menni kell és utána de szuper lesz 2 nap amit együtt töltünk.
ahogy a 3. válaszoló írta, én is arra lennék kíváncsi, hogy mi lesz majd mondjuk 1 hónap múlva, mert sok gyerek először örül az ovinak, az újdonság varázsa, a sok játék stb, és csak egy idő után tudatosul bennük, hogy ez már minden nap így lesz, és akkor kezdenek el sírni
az én kisfiam 2,5 éves, nem bölcsis, nagymama vigyáz rá, én 4 órában dolgozom szeptember óta
az első hónapban nem hogy örült volna mikor hazaértem, hanem közölte hogy ő a nagyinál akar maradni :(
most meg sikítozik örömében mikor megjövök, szalad elém, már meg sem említi a nagyit :) olyan mintha elmúlt volna az újdonság varázsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!