Ha novemberben kezdtem el ismét dolgozni az első gyerekem után, majd ismét babát várva táppénzre mennék nyár elején, akkor azt miből számítanák ki?
Utolsó, a kérdés az volt, miből számolnák az ellátást.
Amiről te írsz, az a biztosításban töltött nap, ez valóban az egyik feltétele, hogy egyáltalán kaphassa valaki. AMit én írtam, az meg a bérezett nap, minden eb ellátásnak jövedelem az alapja, de csak abban az esetben, ha a kérdéses évben volt 180 olyan nap, amikor bérjövedelmet kapott valaki (olyan jövedelmet, amiből eb járulékot vonnak).
Akkor a táppénzen töltött időt nem is számolják bele, csak a ledolgozottat? (Tehát a táppénz miatt nem lesz kevesebb a TGYÁS?)
Bocs, hogy belekérdezek, de nálam is aktuális.
Nem, a táppénz nem számít bele.
Csak a munkanap (a hozzá kacsolódó szabadnapokkal), a szabadság és a betegszabadság.
Úgy számolnak, hogy ha 365 napból dolgoztál mondjuk 7 hónapot, és 5-t táppénzen voltál, és a havi fizetésed 100 ezer, akkor 700 ezer a bruttó éves jövedelem, amiből naptári napit kell számolni - csak azokkal a napokkal osztjuk,a min bérjövedelmet kaptál, tehát a fenti esetben:
700 ezer / kb. 213 nappal.
Így a táppénznek sem az idejét, sem az összegét nem veszik figyelembe.
Viszont a 365 biztosításban töltött napba a táppénz is beszámít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!