Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miből lehet látni ha egy...

Miből lehet látni ha egy kisgyerek kiegyensúlyozott, boldog stb?

Figyelt kérdés
2012. febr. 7. 14:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Ez érdekes kérdés.

nekem a lányomnak mindig azt mondják hogy látszik hogy jó a családi háttér mert kiegyensúlyozott boldog gyerek.

most 17 hós, de indig ilyen volt. persze tud hisztizni, de ok nélkül nem sír. pici babának is vidám boldog baba volt, most is az.

az hogy miböl látszik az a mozdulatain, mások iránti megnyilvánulásán.

ismerek szuper anyukákat és tudom hogy nincs minden rendben otthon, és ez tükrözödik a gyereken is . nyugtalan, folyamatos problémák, még ha nem is nagyok de látszik rajta.

2012. febr. 7. 14:14
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
A viselkedéséből.Szemmel láthatóan nyugodt,nem sír, jól érzi magát a környezetébe,sokat nevet,biztonságérzete van.
2012. febr. 7. 14:18
 3/11 anonim ***** válasza:
52%
Előttem válaszolónak igaza van. Még annyit fűznék hozzá, amikor elkezdi az ovit, és ha nem sír Anya Apa utána, akkor vannak a gondok. Ha viszont fordítva van, akkor minden rendben. :) Nálunk az utóbbi van, és így a jó. :)
2012. febr. 7. 14:24
 4/11 anonim ***** válasza:
66%

azért rengeteg függ a temperamentumtól és az életkortól is, nem csak a családi háttértől :)

Tehát egy 2 éves gyerek akkor kiegyensúlyozott, ha dacol, mert dacolnia kell, ez a dolga. A kisbaba meg akkor, ha anya cicijére vágyik. a 8 hónapos, meg ha fél az idegenektől. Tehát vannak a fejlődésben szakaszok, amiknek meg kell lenniük.

A beszoktatós óvodás meg sírjon az anyja után, a 14 éves tini pedig lázadjon és legyen tini.

szerintem is az összbenyomás látszik. szerintem egy kiegyensúlyozott, boldog gyerek a dackorszak közepén is bízik a felnőttekben, jókedvű, érdeklődő, jól fejlődő.

2012. febr. 7. 14:24
 5/11 anonim ***** válasza:
52%

Gondolkoztam, hogy hogy is kéne megfogalmazni, hogy ne legyek "beképzelt", de kb. én is azt tudnám leírni, mint az első válaszoló.

Sosem ajnározom a fiam, én is csak másoktól hallom, hogy milyen kiegyensúlyozott, nyugodt, boldog gyerek.

Anyósom szakmabeli, általában ő szokott mesélni, és el sem tudjuk képzelni milyen sokfajták a gyerekek.

A fiam elmúlt két éves, de nem mondhattam rá sosem még, hogy hisztis. Meg lehet vele mindent beszélni, elfogadja a dolgokat ahogy vannak és mondjuk neki. Könnyen alkalmazkodik (persze nála is megvan már a 15-20 perces kezdeti figyelős idő), bárhova bármikor elmehetek vele, már rég nem használunk babakocsit sem. A felnőttekkel barátságos, a korabeli társaitól tartott, de már ez is alakul így a bölcsi hatására. A bölcsiben szépen eljátszik, nincsenek sírós, hisztis rohamai. Ha meg néha eszébe jutunk és nyafogna, a gondozónéni elmondja neki amit kell (igen, majd uzsi után jön anya/apa stb) és megbékél, játszik tovább.

Szóval a megnyilvánulásai nem szélsőségesek, kiszámítható, persze ő is tud ellenkezni, nyafogni, de határokon belül, amire én azt szoktam mondani, hogy persze hogy sír, hiszen gyerek.

Ezeken kívül még szerinte az étkezésben is megnyilvánul a kiegyensúlyozottság: aki kiegyensúlyozott, az szépen is eszik, nem válogatós. Az alvása is rendben van. Szóval szerintem ha van kimondott napirendje, akkor a gyerek viselkedése is jobban kiszámíthatóbb, kiegyensúlyozottabb.

Ez az én véleményem.

2012. febr. 7. 14:28
 6/11 anonim ***** válasza:
79%

elsö vagyok

3,4-esnek telejsen igaza van.

ezért is írtam hogy nálunk is van iszti ha nem úgy történik ahogy akarja,

akkior nem sír ha nincs rá oka. vagy is oknélkül nem sír.

a beszoktatásra pontosan ez igez, ha az elsö napok nehezebbek akkor könnyebb a beszoktatás, mert szép lassan engedi el a szülöt, de megbízik benne. ahol gyors az elválás nincs erös kapcsolat a szülövel nem bízik meg benne majd mikor rájön hogy otthagyták (1-2 hét után) jön az óriási üvöltés folyamaots sírás stb...

2012. febr. 7. 14:29
 7/11 anonim ***** válasza:
72%
5. vagyok. Valóban, még annyit tennék hozzá, hogy nem a jó gyerek a kiegyensúlyozott gyerek, hanem amit az egyik válaszoló írt, hogy az életkori fejlődési szakaszokon át kell esni, pl. dackorszak, de ennek is vannak határai. Nem mindegy, hogy úgy borul ki az anyuka, hogy "nem igaz, milyen hisztis gyerekem van, mindenen hisztizik, földhöz vágja magát stb" vagy csak annyit mond, és ezzel el is van intézve: igen, hisztizik is néha, mert ez a dolga most éppen, majd elmúlik. És pont. A kettő között azért van különbség.
2012. febr. 7. 14:33
 8/11 anonim ***** válasza:
71%
Második vok,csak azért írtam ennyire röviden,mert még a dackorszak sem kezdődött el nálun,tehát gyakorlat annyira nincs,DE egy boldog,kiegyensúlyozott gyermek születésétől fogva egész nagyobb koráig magában hordozza a fentebb említett dolgokat.Mondhatni apljáraton ilyen a kiegyensulyozott gyermek.
2012. febr. 7. 14:48
 9/11 anonim ***** válasza:
58%
Nem biztos hogy azért mert 2 évesen áldott jó és sose hisztizik ez így is marad:) Én is azt hittem a fiamnál hogy milyen jó, megússzuk ezt a dolgot, és 2.5 éves korától kezdődött nála a dackorszak:)
2012. febr. 7. 15:02
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem az a gyerek boldog és kiegyensúlyozott, aki nem hisztizik néha.Mert ezt minden szakember elmondja hogy a dackorszakhoz hozzátartozik a hiszti, és a dackorszak pedig a gyermek fejlődésének a része.

Hát hogy egy gyerek nyugodt természetű, mert mondjuk a szülők ilyenek, az egy dolog, de nem biztos hogy ettől boldog is, és ez vissza is igaz, attól hogy vehemensebb természetű, nem biztos hogy boldogtalan.Nekem egy örökmozgó, mindenre kíváncsi, és beismerem néha hisztiző két éves fiam van. És mivel mindent megteszünk hogy boldog legyen, úgy gondolom az is.Barátkozó, mindenhol hamar feloldódik.

2012. febr. 7. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!