Van egy kislány /4 éves/ és egy kisfiú /2 éves/ drága unokám! Kiegyensúlyozott családban élnek, de a pici mindig verekszik. Szegény Nővére néha váratlanul kap egy két csípést vagy egy két "odacsapást". Nem értjük miért viselkedik így a kicsi?
Szia Anya! :)
Csak vicceltem. Nekem két lányom van: 3,5 és 2 évesek, de ettől eltekintve szóról-szóra igaz.
A kicsi így próbál érvényesülni. Hiszem, hogy szép szóval, odafigyeléssel le lehet erről szoktatni. Bár nálunk a kicsi alapból ilyen természetű, a nővére meg alapból "áldozat-típus". A verekedés-szítás szerintem nem célravezető, mert abból csak az lesz, hogy előbb-utóbb maguk között lerendezik (verekedéssel) és akkor mehetek a kötszerekkel. Én mindig elmagyarázom a kicsinek, hogy ez nem volt szép dolog tőle, mert ez fáj a nővérének. Mivel fájdalmat okozott a testvérének, ezért kérjen bocsánatot és vonuljon el egy csendes sarokba elmélkedni, hogy miért nem szabad ezt csinálni. És akkor 2 percre leültetem. Utána megint megbeszéljük, hogy ezt nem szabad. És szent a béke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!