Mit tehetnék, hogy a saját ágyában aludjon? (4.5 éves)
A lányom lassan 2 hónapja minden éjjel átjön az ágyunkba aludni. Eléggé fárasztó nekünk, mert nagyon mocorog így alig tudunk aludni. Ha visszaviszem akkor egy idő után megint jön. Korábban is volt, hogy néha-néha átjött, de így menetrend szerint minden este nem.
Nem tudom mit tehetnék, hogy a rávegyem a saját ágyában aludjon reggelig.
Kérdeztük mi lehet az oka és 1x volt egy rossz álma, így elképzelhető, hogy fél. De ott van a szobában a tesó is, na meg egymásból nyílnak a szobák és este nyitva van az ajtó.
Vagy várjak és kinövi? Csak mert az öcsém vagy 13 éves koráig mászkált át anyuékhoz és ezt nagyon nem szeretném. Neki sem jó, mert látszik rajta, hogy nem alszik nyugodtan egész éjjel tiszta karikás a szeme.
Van valakinek valami jó tippje?
Erre azt kérdezném mit teszel más nevelési dolgokban?
4,5 éves, gondolom nem az elsö eset hogy valamit megtiltasz neki.
Mit tennél ha oda menne a virágodhoz és feldöntené rendszeresen? Na ugyan ezt tedd most is. Egyszerüen mond meg neki hogy nincs átjárás. ha átjön kísérd vissza rögtön és szidd le egy kicsit, ha kell elöször maradj vele pár percet.
ha nincs éjszakai fény most szerezz be egyet.
Persze, hogy leszidom, ha valamit tönkretesz vagy olyat csinál amit nem szabad, de éjszaka (tehát nem este) nem mindig van erőm néha 20 perceket az ágya mellett ülni és várni, hogy visszaaludjon. Van, hogy észre sem veszem mikor jön, mert bemászik csak azt látom, hogy ott van közöttünk. Ilyenkor viszem is vissza azonnal, de van, hogy 20 perc múlva jön megint.
Mondom korábban sikerült leszoktatni, de most nagyon kitartó :(
és tudja, hogy azt szeretnénk, hogy a saját ágyába aludjon, de bevallom sem büntetni sem leszidni nem szeretném ezért. Biztos vagyok benne, hogy nem azért csinálja, hogy bosszantson bennünket és nem is rosszalkodás amit csinál. Gondolom fél vagy nem tudom :(
Éjjeli fényünk van (legutóbb pl ez segített, de most nem érdekli).
Igazából olyanra gondoltam akinek ilyet csinál a gyereke és leszokott róla mivel próbálkozott.
na is bötesd annk nincs értelme.
de gondolom tudja a gyerek mi a határ nálad. pl mikor elfajul a tesóval a jéték, vagy más gyerekkel akkor mit tezsel? rákiabálsz hangosan szolsz? ugyan ezt kell tenned most is.
én egyszerüen megmondnám hogy NEM többet nem jössz át és késsz. de elött nézd meg mindenrendben-e nincs hideg, túl meleg, jó-e az ágy, ha fél akkor legyen vilagítás stb...
valami módon eléred másban is hogy hallgasson rád, akkor most is magtudod tenni.
Ha nem maradok bent nála amíg elalszik akkor elkezd sírni így felveri a tesót, amit nagyon nem szeretnék. 3 éves koráig magától aludt el, kapott egy puszit, mesét vagy éneklést ahogy választotta majd kijöttem. Aztán megszületett a tesó, majd elkezdődött az ovi, azóta bent kell nála maradni. Ezzel nincs is bajom, még az átmászkálással sem lenne, ha nem lenne mindennapos.
Nálatok egyébként volt ilyen, hogy a gyerek mindig átjött? Mert amíg nálunk sem volt mindennapos én is okosabb voltam :( de most, hogy nem érdekli, ha visszaviszem csak ott akar aludni, nehezebb. Nem akarom azt se , hogy rettegjen a szobájában, de azért jó lenne, ha ő is így mi is jól (vagyis jobban) aludnánk.
Van itt olyan akinek átmászkált a gyereke ilyen szinten és sikerült leszoktatni róla?
Nagyon vitázni nem szeretnék vele, mert ilyenkor nem nagyon van magánál és 1x volt, hogy elkezdtem "nevelni" éjjel, de csak veszekedés és felesleges hiszti lett belőle.
Nem nálunk egy ismerősnél fordult elő, hogy a kislány szépen aludt a saját szobájában aztán mikor megszületette a kistesója,és utánna nem sokkal elkezdett oviba is járni, elkezdett átmászkálni a szobájából éjszakánként, egy darabig ők is mindig vissza vitték a saját szobájába , de aztán megunták és végül a gyerek ott maradt köztük, azóta már a kistesó is lassan két éves és külön szobában alszik, a kislány aki meg nem sokára öt éves lesz ott alszik az anyukája és az apukája közt,és egyszerűen nem hajlandó a másik szobában aludni sem a tesójával sem pedig magában.
Csak azért írtam le,hogy mindenképpen próbáld még most vissza szokatni valahogy, mert ha hagyod neki,hogy veletek aludjon később még úgy sem akar majd a saját ágyában aludni.Én a megoldást csak abban látom,hogy amikor átjön mindig vissza viszed a saját ágyába, persze biztos,hogy szörnyű nehéz ájszaka álmosan folyton a gyereket hurcolászni, de szerintem mást nem nagyon tudsz csinálni.
Esetleg nem lehetne ágyastul átcuccolni hozzátok? Akkor kényelmesen alhattok mindannyian.
Egyébként valószínűleg a kistesó és az ovi miatt kevesebbet vagy vele, hiányzol neki, azért akar legalább éjszaka melletted aludni. Szeret oviba járni? Ha úgyis otthon vagy, nem lenne neki jobb veletek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!